ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Narlı Donmuş Yoğurt (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=391112)

Prof. Dr. Sinsi 08-04-2012 03:09 AM

Narlı Donmuş Yoğurt
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Narlı Donmuş Yoğurt


Malzemeler
  • 2 su bardağı taze sıkılmış nar suyu
  • 1.5 su bardağı yoğurt
  • 2/3 su bardağı nar aromalı şurup
  • 1/2 su bardağı şeker
  • 2 tatlı kaşığı limon suyu
Yapılışı [*]Nar suyu ve şekeri orta ateşte şeker eriyene kadar karıştırın. [*]Limon suyunu ekleyip oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. [*]Bir kapta yoğurdu, nar aromalı şurubu ve nar suyu karışımını iyice karıştırın. [*]Hava geçirmeyen bir kaba aktarıp buzlukta en az 3-4 saat (veya buzdolabında ertesi güne kadar) bekletin. [*]Karışım iyice soğuduğunda dondurma makinenizin talimatlarına uygun bir şekilde hazırlayıp tekrar hava geçirmeyen bir kapta buzlukta muhafaza edin. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


EĞER DONDURMA MAKİNENİZ YOKSA:

Dondurma makinesinin haznesinin tabanı ve çevresi eşit oranda donduğu için içine aktarılan malzemeyi karıştırırken eşit oranda donma sağlar, yapılış esnasındaki küçük buz kristallerinin oluşmasını engeller ve karıştırırken küçük hava kabarcıkları katarak dondurmaya daha hafif bir kıvam verir.

Dondurma, sorbet veya donmuş yoğurdu dondurma makinesi olmadan da yapmanız mümkündür. İşin en önemli kısmı kabı doğru seçmek. Çok çabuk ve eşit şekilde soğuyabilecek, aynı zamanda da mümkün olduğunca geniş ve yayvan bir kap seçmeniz gerekir. Daha geniş bir alana yayılan dondurma daha hızlı donacaktır. Kap olarak benim tavsiyem paslanmaz çelik veya cam. Eğer mümkünse de buzluğunuzu en soğuk ayarına getirin.

Tarifi uygulayıp bu geniş kaba aktarın ve tepesini alüminyum folyoyla kapatıp buzdolabında soğuyana kadar bekletin. Eğer sabah veya öğlen hazırladıysanız akşama kadar, akşamdan yaptıysanız da ertesi sabaha kadar bekleyin. Ardından kabı buzluğa yerleştirin. Tamamıyla soğuyup dondurma kıvamına gelene kadar her 30 dakikada bir buzluktan çıkartıp 2-3 dakika boyunca hızlıca çırpıp buzluğa geri koyun. Birkaç sefer bu işlemi tekrarladığınızda karışımın kenarlarında buz parçaçıkları görmeye başlayacaksınız. Bu çırpma işleminin sebebi de onları kırıp karışıma yedirmek. 3-4 turdan sonra dondurmanızın yenebilecek kıvama gelmesi gerekir. Ardından hava geçirmeyen kabınıza aktarıp 4-5 saat daha bekletin.

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Afiyet Olsun.

Bu da yoğurt sevmeyenlere nar ikramımızdır.





Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.