![]() |
Narlı Donmuş Yoğurt
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Narlı Donmuş Yoğurt Malzemeler
EĞER DONDURMA MAKİNENİZ YOKSA: Dondurma makinesinin haznesinin tabanı ve çevresi eşit oranda donduğu için içine aktarılan malzemeyi karıştırırken eşit oranda donma sağlar, yapılış esnasındaki küçük buz kristallerinin oluşmasını engeller ve karıştırırken küçük hava kabarcıkları katarak dondurmaya daha hafif bir kıvam verir. Dondurma, sorbet veya donmuş yoğurdu dondurma makinesi olmadan da yapmanız mümkündür. İşin en önemli kısmı kabı doğru seçmek. Çok çabuk ve eşit şekilde soğuyabilecek, aynı zamanda da mümkün olduğunca geniş ve yayvan bir kap seçmeniz gerekir. Daha geniş bir alana yayılan dondurma daha hızlı donacaktır. Kap olarak benim tavsiyem paslanmaz çelik veya cam. Eğer mümkünse de buzluğunuzu en soğuk ayarına getirin. Tarifi uygulayıp bu geniş kaba aktarın ve tepesini alüminyum folyoyla kapatıp buzdolabında soğuyana kadar bekletin. Eğer sabah veya öğlen hazırladıysanız akşama kadar, akşamdan yaptıysanız da ertesi sabaha kadar bekleyin. Ardından kabı buzluğa yerleştirin. Tamamıyla soğuyup dondurma kıvamına gelene kadar her 30 dakikada bir buzluktan çıkartıp 2-3 dakika boyunca hızlıca çırpıp buzluğa geri koyun. Birkaç sefer bu işlemi tekrarladığınızda karışımın kenarlarında buz parçaçıkları görmeye başlayacaksınız. Bu çırpma işleminin sebebi de onları kırıp karışıma yedirmek. 3-4 turdan sonra dondurmanızın yenebilecek kıvama gelmesi gerekir. Ardından hava geçirmeyen kabınıza aktarıp 4-5 saat daha bekletin. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Afiyet Olsun. Bu da yoğurt sevmeyenlere nar ikramımızdır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.