![]() |
Laz Boregi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Laz BoregiEee bir lazdan besamel soslu firinda tavuk tarifi beklenemez ![]() Hic bir tada degismeyecegim lezzette bir tarif verecegim simdi sizlere ![]() Yapimi biraz zor gorunebilir, gerci benim gibi bir seferde mahalleye yetecek kadar yufka acabilen biri icincocuk oyuncagi Biraz becerikli olanlar yapip yesinler, yerken de bana dua etsinler ![]() Yufka neyin acamayanlar (beceriksizler) hic bulasmasinlar bu ise, oyle hazir yufkayla falan lezzetli olmuyor bastan soyleyeyim ![]() Malzemeler: Yufkası için:
Yufkanın malzemelerini karıştırdım, kulak memesi kıvamında hamur elde edin ![]() ![]() ![]() Kremanın yapılışı: Malzemeleri bir tencereye alıp orta hararetli ocakta pişirin ![]() Kaynamaya başlayınca hemen altı kapatılır,ateşten indirilir ![]() Böreğin tarifi: Her bir yufkanın arasına tereyağ sürerek dört yufkayı tepsiye yerleştirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şerbetini de pişirip, ılıtın ![]() ![]() Afiyet bal şeker olsun NOT:Arzuya gore boregi citirli yemek isteyenler boregin uzerine serbet dokmesinler ![]() |
![]() |
![]() |
|