![]() |
Turunç Tatlısı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Turunç Tatlısı![]() Bir arkadaşımın bana önerdiği bir tariftir ![]() MALZEMELER
HAZIRLANIŞI Turunç kabukları portakal dilimi şeklinde soyulur ![]() Dilim dlim soyulan kabuklar,rulo şeklinde kıvrılarak iğne ile bir ipe dizilir ![]() Hepsini bu şekilde hazırladıktan sonra iplerin iki ucu birbirine bağlanır ![]() Daha sonra kolye gibi birbirine bağladığımız ipleri (Turunçlarla beraber) bir kabın içine suya konur ![]() Yaklaşık 40 saat kadar suda kalır, Fakat; suyu 2-3 saatte bir değiştirilir ![]() Böylelikle acısının çıkması sağlanır ![]() Turunçların acısı çıktıktan sonra pişireceğimiz tencerenin içine alınır,şekeri ve suyu turunçların üstüne çıkacak kadar su ilave edilerek reçel gibi pişirilir ![]() Soğuduktan sonra kavanozlarda ve buzdolabında uzun süre muhafaza edebilirsiniz ![]() Afiyet Olsun |
![]() |
![]() |
|