Turunç Tatlısı |
08-04-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Turunç TatlısıBir arkadaşımın bana önerdiği bir tariftir MALZEMELER
HAZIRLANIŞI Turunç kabukları portakal dilimi şeklinde soyulur (5'er dilim olacak şekilde) Dilim dlim soyulan kabuklar,rulo şeklinde kıvrılarak iğne ile bir ipe dizilir Hepsini bu şekilde hazırladıktan sonra iplerin iki ucu birbirine bağlanır Daha sonra kolye gibi birbirine bağladığımız ipleri (Turunçlarla beraber) bir kabın içine suya konur Yaklaşık 40 saat kadar suda kalır, Fakat; suyu 2-3 saatte bir değiştirilir Böylelikle acısının çıkması sağlanır Turunçların acısı çıktıktan sonra pişireceğimiz tencerenin içine alınır,şekeri ve suyu turunçların üstüne çıkacak kadar su ilave edilerek reçel gibi pişirilir Soğuduktan sonra kavanozlarda ve buzdolabında uzun süre muhafaza edebilirsiniz Afiyet Olsun |
|