ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Tatlı (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=687)
-   -   Turunç Tatlısı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=391091)

Prof. Dr. Sinsi 08-04-2012 03:12 AM

Turunç Tatlısı
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Bir arkadaşımın bana önerdiği bir tariftir.



MALZEMELER
  • Turunç............ 7 Adet
  • Şeker............... 750 Gr
  • Su..................... Yeteri kadar



HAZIRLANIŞI


Turunç kabukları portakal dilimi şeklinde soyulur. (5'er dilim olacak şekilde)
Dilim dlim soyulan kabuklar,rulo şeklinde kıvrılarak iğne ile bir ipe dizilir.
Hepsini bu şekilde hazırladıktan sonra iplerin iki ucu birbirine bağlanır.
Daha sonra kolye gibi birbirine bağladığımız ipleri (Turunçlarla beraber) bir kabın içine suya konur.
Yaklaşık 40 saat kadar suda kalır,
Fakat; suyu 2-3 saatte bir değiştirilir.
Böylelikle acısının çıkması sağlanır.
Turunçların acısı çıktıktan sonra pişireceğimiz tencerenin içine alınır,şekeri ve suyu turunçların üstüne çıkacak kadar su ilave edilerek reçel gibi pişirilir.
Soğuduktan sonra kavanozlarda ve buzdolabında uzun süre muhafaza edebilirsiniz.
Afiyet Olsun


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.