Şehzade Tatlısı |
08-04-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Şehzade TatlısıDipnot : Ablam yaptı denenmiş tarif Hamuru için;
2Önce şekeri ve irmiği karıştırma kabınıza dökün Ortasını havuz yapın 3 Havuza tereyağını oturdun ve eliniz yardımıyla tereyağını sıkmaya başlayın ve şekerli irmik karışımına iyice yedirin 4 Yumurtaları ekleyin ve karıştırmaya devam edin 5 Vanilyayı karışıma ekleyin 6 Unu yavaş yavaş ilave edin ve arada kabartma tozunu da ekleyin 7 Kulak memesi kıvamına gelinceye dek yoğurmaya devam edin Not: Eğer hamur kıvamınız halen cıvık ise yavaş yavaş un ilavesi yapabilirsiniz 8 Hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp elinizde yuvarlayın 9 Önce sütle ıslatın daha sonra haşhaşla tüm hamuru kaplayın 10 Bütün hamurunuz için bu işlemi yapıp kurabiyelerinizi tepsiye dizdikten sonra en fazla 12 dak kadar fırında pişiriniz 11 Kurabiyeler fırında pişerken diğer yanda şerbetinizi hazırlayınız ve iyice kaynatınız 12 Fırından sıcak çıkan kurabiyelerin üzerine kaynamış şerbetinizi henüz sıcakken dökünüz 13 Tatlınızı, şerbeti iyice emmesi için bir kenarda soğumaya bırakınız Dilerseniz, hamurları tepsiye dizdikten sonra ortalarına yarım ceviz koyup öyle pişirebilirsiniz ALINTIDIR |
|