ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Tatlı (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=687)
-   -   Şehzade Tatlısı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=391090)

Prof. Dr. Sinsi 08-04-2012 03:12 AM

Şehzade Tatlısı
 

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg






Dipnot : Ablam yaptı denenmiş tarif


Hamuru için;
  • 250 gr. tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 6 çorba kaşığı tepeleme un
Mantolamak için;
  • Süt
  • Mor haşhaş
Şerbeti için;
  • 4 su bardağı su
  • 4 su bardağı şeker
  • 1/2 limon
1.Fırınınızı 200 C de ısıtmaya başlayın.
2.Önce şekeri ve irmiği karıştırma kabınıza dökün. Ortasını havuz yapın.
3. Havuza tereyağını oturdun ve eliniz yardımıyla tereyağını sıkmaya başlayın ve şekerli irmik karışımına iyice yedirin.
4. Yumurtaları ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
5. Vanilyayı karışıma ekleyin.
6. Unu yavaş yavaş ilave edin ve arada kabartma tozunu da ekleyin.
7. Kulak memesi kıvamına gelinceye dek yoğurmaya devam edin.

Not: Eğer hamur kıvamınız halen cıvık ise yavaş yavaş un ilavesi yapabilirsiniz.

8. Hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp elinizde yuvarlayın.
9. Önce sütle ıslatın daha sonra haşhaşla tüm hamuru kaplayın.
10. Bütün hamurunuz için bu işlemi yapıp kurabiyelerinizi tepsiye dizdikten sonra en fazla 12 dak. kadar fırında pişiriniz.
11. Kurabiyeler fırında pişerken diğer yanda şerbetinizi hazırlayınız ve iyice kaynatınız.
12. Fırından sıcak çıkan kurabiyelerin üzerine kaynamış şerbetinizi henüz sıcakken dökünüz.
13. Tatlınızı, şerbeti iyice emmesi için bir kenarda soğumaya bırakınız.

Dilerseniz, hamurları tepsiye dizdikten sonra ortalarına yarım ceviz koyup öyle pişirebilirsiniz.


ALINTIDIR


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.