|
|
Konu Araçları |
çorbalar, derde, deva, sofralarımızın, vazgeçilmezi |
Sofralarımızın Vazgeçilmezi | Her Derde Deva | Çorbalar |
08-04-2012 | #31 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sofralarımızın Vazgeçilmezi | Her Derde Deva | ÇorbalarMalzemeler 1 havuç 1 patates 1 çay bardağı haşlanmış bezelye 1 kase mantar 1 soğan 2 diş sarımsak 3 çorba kaşığı tel şehriye 1 limon 1 yumurta sarısı 1 tutam maydanoz sıvı yağ tuz, su Hazırlanışı Havucu ve patatesi soyun Küçük küp şeklinde doğrayın Tencereye sıvıyağ dökün Soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayın ve kıymayı da ekleyerek kavurun Ardından patatesi, havucu ve bezelyeyi ilave edin Hepsini karıştırdıktan sonra et suyun dökün Normal suyu ve küçük küçük doğranmış mantarları ekleyin Kısık ateşte karıştırarak kaynatın ve kaynadıktan sonra tel şehriyeleri ekleyin Pişirmeye devam edin Kıyılmış maydanozu, tuzu ve karabiberi ekleyin Karıştırma kabında yumurta sarısını ve limon suyunu çırptıktan sonra yavaş yavaş çorbaya ekleyin ve altını kapatın Üzerini maydanoz ile süsleyerek servis yapabilirsiniz Çorbatarifleriinfo Malzemeler 5 bardak et suyu, yarım bardak kırmızı mercimek, yarım bardak sarı mercimek, 1 çay bardağı pirinç, 3 adet haşlanmış patates, 4 diş sarımsak, 3 kaşık yağ, 1 kaşık kırmızı bi*ber, 1 kaşık kuru nane, 1 kaşık sumak, 1 kaşık tuz, 2 kaşık limon suyu Hazırlanışı Önce pirinç ve mercimek ayıklanır Sonra tencereyle 5 bar*dak et suyu konup kaynatılır • Su kaynamaya başlayınca, mercimek ve pirinçler ilave edilir, dibi tutmaması için devamlı olarak karıştırılır • 20 dakika kaynatıldıktan sonra ateşten indirilir •Mercimek ve pirinçler bir kaşığın tersiyle ezilerek kevgirden geçirilir Sonra tekrar tencereye boşaltılır • Üzerine 3 kaşık yağ, 1 kaşık tuz ve 1 kahve kaşığı kırmızıbiber ilave edilir • Başka bir kapta ezilen patatesler ve çok ince kıyılmış sarımsaklar da ilave edilir • 15 dakika daha kaynatıldıktan sonra ateşten indirilir • Üzerine 1 kaşık ufalanmış nane serpiştirilir Servis yapılacağı zaman limonsuyu veya sumak ilave edilir Çorbatarifleritv Malzemeler * 15 tane orta boy domates * 1 tane, soğan * 7 diş sarımsak * 5 bardak, kaynamış su * tuz * karabiber * taze nane, rendelenmiş kaşar peyniri Hazırlanışı Öncelikle domatesleri yıkayalım, ikiye bölelim, fırın tepsisine alalım, soğan ve sarımsakları ilave edelim 160 derecelik ısıda közleyelim Közlediğimiz soğan ve sarımsağı yemeklik doğrayalım, bir tencerede birkaç dakika cevirelim Közlenmiş domatesleri tencereye alalım, üzerine kaynamış suyun yarısını alıp blendır ile püre yapalım Hazırladığımız bu püreyi kaynamaya bırakalım, kaynadıktan sonra suyun kalan kısmını ekleyelim tuz ve baharatlarını ilave edelim kıvama gelince servise, taze ot ve peynirle sunabiliriz Afiyet olsun e-tarifler |
Sofralarımızın Vazgeçilmezi | Her Derde Deva | Çorbalar |
08-04-2012 | #32 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sofralarımızın Vazgeçilmezi | Her Derde Deva | ÇorbalarMalzemeler
Malzemeler • 1 kg domates • 1 çorba kaşığı salça • 1,5 çorba kaşığı un • 500 gr süt • 3 su bardağı et suyu • 2 yumurtanın sarısı •1 çorba kaşığı margarin Hazırlanışı 1 Domatesleri yıkayıp soyduktan sonra bir tencereye doğrayın ve 10 dakika kendi suyuyla pişirin Daha sonra domatesleri robottan geçirin 2 Domatesleri aldığımız tencereye yağ ve unu koyun ve un hafif pembeleşinceye kadar kavurun Üzerine salçayı da ekleyerek birkaç dakika daha kavurun 3 Hazırladığınız domates püresi, ve et suyunu da ekleyerek 10 dakika kaynatın 4 Servis yapmadan hemen Önce ayrı bir kasede yumurtayı ve sütü çırparak terbiyeyi hazırlayın Çorbadan bir miktar alarak terbiyeye ekleyin ve ılımasını sağlayın Çorbayı karıştırarak yavaş yavaş tencereye terbiyeyi, dökün Çorbayı sıcak olarak servis yapın e-tarifler Malzemeler 2 enginar 1 soğan 1 sarımsak 2 çorba kaşığı un 1 çorba kaşığı tereyağı 1 su bardağı süt su, tuz sıvı yağ Üzeri İçin Dereotu Hazırlanışı Soğan, sarımsak ve enginarları doğrayalım biraz sıvı yağ ile tencerede kavuralım üzerine biraz sıcak su koyup pişirelim Piştikten sonra doğrayıcı ile enginar ve soğanları parçalayalım Başka bir tencere de tereyağı ile unu kavuralım sütü ekleyip karıştıralım Üzerine haşlanmış ve püre haline gelmiş enginarları ekleyelim, haşlanma suyu ile birlikte Tuzunu ve gerekirse biraz daha sıcak su koyup, biraz daha pişirelim Servis yapmadan önce ince ince kıydığımız dereotunu üzerine ilave edelim Çorbatarifleriinfo |
Sofralarımızın Vazgeçilmezi | Her Derde Deva | Çorbalar |
08-04-2012 | #33 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sofralarımızın Vazgeçilmezi | Her Derde Deva | ÇorbalarMalzemeler 2 su bardağı süt 2 su bardağı su 1 su bardağı irmik 2 çorba kaşığı yağ 1 tatlı kaşığı tuz Hazırlanışı 2 kaşık yağ eritildikten sonra üzerine 1 su bardağı irmik konup, hafif pembeleşinceye kadar kavrulur Sonra ateşten indirilir Üzerine 2 su bardağı süt ve 2 su bardağı su ilave edilir 1 tatlı kaşığı tuz ilave edildikten sonra hafif ateşte, devamlı karıştırılarak 15 dakika pişirilir Sıcak sıcak servis edilir Çorbatarifiinfo Malzemeler • 6 bardak et suyu • 2 soğan • 1 havuç • 2 patates • 3 yaprak pazı • 1 kereviz • 3 yaprak lahana • 2 domates • 2 diş sarmısak • 2 kaşık un • 1 fincan sıvıyağ • limon suyu Hazırlanışı 1 Sebzelerin hepsini yıkadıktan sonra küp şeklinde doğrayın 2 Tencereye 1 kahve fincanı sıvıyağ ve doğranmış sebzeleri koyun ve soteledikten sonra unu ilave edin 3 Kısık ateşte 20 dakika pişirin Limon suyunu ilave ederek servis yapın Çorbatarifleritv Malzemeler * 1 adet ufak hindi * 1 çorba kaşığı tereyağı * 1 adet soğan * 1 çorba kaşığı tel şehriye * 1 adet patates * 1 adet havuç * 1 adet kabak * 1 adet kereviz * 4 adet salatalık turşusu * 1 adet yumurta sarısı * 1 su bardağı turşu suyu * 2 su bardağı su, tuz Hazırlanışı 1 – Hindiyi bol suda haşlayınHaşladığınız sudan 1 su bardağını alıp saklayınKemiklerinden ayırınTencereye tereyağı alınEriyince küçük doğranmış soğanı ve şehriyeleri ilave edip kavurun 2 – Sebzeleri küp doğrayınŞehriye ile soğana ilave edin2-3 dakika sote edinAyırdığınız haşlama suyunu ve suyu ilave edinTuzuı katın Kaynayınca ateşi kısın 3 – Sebzeler yumuşayana dek pişirin Küçük doğranmış salatalık turşusu ve hindi etlerini ekleyinYumurta sarısı turşu suyu ile çırpın Çorbaya katıp bir taşım daha kaynatın Servise hazırdır e-tarifler |
Sofralarımızın Vazgeçilmezi | Her Derde Deva | Çorbalar |
08-04-2012 | #34 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sofralarımızın Vazgeçilmezi | Her Derde Deva | ÇorbalarMalzemeler 2 tane piliç, 3 domates, 1 demet kereviz yaprağı, 1 demet maydanoz, 2 fincan pirinç, su, tuz Hazırlanışı Genişçe bir tencereye 12 bardak su konur, iyine yıkanmış, te*mizlenmiş demet halinde kereviz, kabukları soyulup çok küçük parçalara ayrılmış domatesler ve biraz tuz ilave edilir Sonra sıra ile şu işlemler yapılır: • Su kaynamaya başlayınca, iyice temizlenmiş ve yıkanmış piliçler tencereye konur, 40-45 dakika kaynatılır • Piliç etleri yumuşayıp dağılacak hale gelince, tencereden kere*vizlerle beraber çıkarılıp bir tabağa alınır Tencerede kalan suya ayıklanıp yıkanan piliçler dökülür, 20 dakika daha pişirilir • İndirileceği sırada piliç etlerinden istendiği kadar didilir, may*danozlar da ince ince kıyılır Çorbaya katılır Çorbatarifleritv Malzemeler 1 çay bardağı yeşil mercimek 1 su bardağı aşurelik yarma 6 su bardağı su 1 adet soğan 1 çorba kaşığı margarin 300 gram kıyma 1 tatlı kaşığı nane 1 çay kaşığı kırmızı pul biber ve tuz Hazırlanışı Yeşil mercimeği ayıklayıp yıkadıktan sonra yarmayla beraberderin bir tencereye koyalım ve tuzunu atalım Üzerine 6 bardak su ekleyelim Kısık ateşte kaynayana kadar bekleyelim Çorbamız kaynarken soğanı ince ince doğrayalım Daha sonra küçük bir tavaya alıp içine margarini ve kıymayı koyalım Kıyma ve soğanı rengi değişene kadar kavuralım Daha sonra nane ve pul biberi ekleyip bir iki kez çevirip hazırlayalım Çorbayı servis tabağına koyup hazırladığımız sosu üzerine dökelim Dilerseniz üzerine ince kıyılmış maydanozlar koyabilirsiniz e-tarifler Malzemeler 100 gram sığır eti, 100 gram margarin, 3 kaşık un, 1 çay kaşığı kırmızıbiber, 1 baş soğan, yarım kaşık domates salçası, 6 bardak su Hazırlanışı Tencereye 50 gram margarin konur, üzerine kıyılmış soğan ilave edilip, hafifçe kavrulur Sonra sıra ile şu işlemler yapılır: • Et ilave edilip, pişirilir • Bir kaşık un konulup karıştırılır Ardından 1 kaşık daha un konur Salça ve kırmızıbiber ilave edilir, 1-2 dakika daha ateşte bırakılır • Suyun yarısı ilave edilip kaynatılır • Geriye kalan yağ başka bir kapta kızdırılır, unun kalan kısmı buna ilave edilir • Bu karışım diğer tencereye aktarılır, tuzu konur ve kaynatılır Çorbatarifleritv |
Sofralarımızın Vazgeçilmezi | Her Derde Deva | Çorbalar |
08-04-2012 | #35 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sofralarımızın Vazgeçilmezi | Her Derde Deva | ÇorbalarMalzemeler Yarım bayat ekmek, 4 bardak et suyu, 2 yumurta, 4 kaşık yağ, maydanoz, tuz, su veya süt Hazırlanışı Bayat ekmek ince küçük parçalara doğranır • Tencereye et suyu ve dilimlenmiş ekmekler konur Sonra ateşe oturtulur • Ekmekler ezilene kadar kaynatılır • İçine yağ, tuz, karabiber ilave edilir, 10 dakika daha pişirilir • Bir kap içinde iki yumurtanın sarısı su veya sütle ezilir Sonra ateşten indirilen çorbanın içine yavaş yavaş dökülüp karıştırılır • Üzerine maydanoz serpilip servis yapılır Çorbatarifleritv Malzemeler • 1 yemek kaşığı margarin • 1 adet rendelenmiş havuç (büyük boy) • 1 adet piliç göğsü (kibrit kesimi) • 12 adet kıyılmış mantar (orta boy) • 1 kahve fincanı rende kaşar • 2 yemek kaşığı un • 1 su bardağı süt • 4 su bardağı kaynar su • 1 adet et tatlandıncı • 1 tatlı kaşığı tuz Hazırlanışı Bir tencerede kızdırdığımız yağa rendelenmiş havucu, kıyılmış pilici ve mantarı üçer dakika arayla ekleyip soteleyelim Kaynar suyu, tuzu ve tatlandırıcıyı ilave edip on dakika pişirelim Süt ile unu bir kaba koyup çırpalım/ süzdükten sonra kaynayan çorbadan bir kepçe su alıp sütle unun içine koyalım Tel çırpıyla karıştırıp kaynayan çorbanın içine dökerek hızlıca karıştıralım ve kaynamaya bırakalım Üç dakika kaynattıktan sonra köpüğünü alıp ocaktan kaldıralım e-tarifler Malzemeler * 8 su bardağı et suyu * 3 çorba kaşığı Sana 2 büyük boy soğan (ince doğranmış) * 4 diş sarmısak (ezilmiş) * Yarım kg domates (ince kıyılmış)Yarım kg pazı veya ıspanak (ince doğranmış) Hamur malzemesi: * 2,5 kahve fincanı un * 3 yumurta * Tuz / Karabiber Yarım çay kaşığı karbonat Hazırlanışı * Bir tencerede Sana’yı eritin; soğan ve sarımsakları katıp,5 dakika kavurun * Domates ve pazıyı ilave edip,3 dakika daha kavurun * Et suyu, tuz ve karabiberini ekleyip,kaynamaya bırakın * Bir kasede,un,yumurta,karbonat ve az tuzu karıştırıp,biraz cıvık kıvamda bir hamur hazırlayın * Bu hamuru,küçük toplar şeklinde,kaynayan çorbanın içine atın20 dakika pişirin * Arzu edilirse,yanında sirke ile servis yapabilirsiniz Püf Noktası: Hamur yaparken,içine ince kıyılmış yarım demet maydanoz koyarsanız,çorbanın hem lezzetine,hem de görüntüsüne katkıda bulunursunuz e-tarifler |
Sofralarımızın Vazgeçilmezi | Her Derde Deva | Çorbalar |
08-04-2012 | #36 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sofralarımızın Vazgeçilmezi | Her Derde Deva | ÇorbalarMalzemeler 1 demet semizotu 2-3 çorba kaşığı sıvı yağ 3 su bardağı su 2 çorba kaşığı un 1/2 limonun suyu 1 diş sarımsak Hazırlanışı 1- Semizotlarını temizleyip, yıkayıp bir kenara koyun 2- yağı bir tencereye alın Semizotlarını ekleyin yumşayana kadar birkaç dakika kavurup suyu üzerine ekleyin Kaynamaya bırakın 3- Terbiyesi için;un, sarımsak, limon suyu ve tuzumuzu blendır dan geçirelim… Diğer yandan da iyice pişen semizotumuzu da aynı şekilde blendır dan iyice geçirip azar azar terbiyesini ilave ederek, koyulaşıncaya kadar karıştıralım ve sıcak servis yapalım… Afiyet olsun missgibicom Malzemeler 250 gram parça et, 2 kaşık un, 2 kaşık yağ, 4 bardak et-suyu, 2 limon, 4 yumurta, 1 kahve kaşığı kırmızı biber, tuz Hazırlanışı Önceden hazırlanan et suyu içerisine 250 gram parça et atılıp iyice pişirilir Sonra, sıra ile şu işlemler yapılır • Et suyu süzgeçten geçirilir • Parça et, “fındık” büyüklüğünde doğranır • Başka bir kapta 2 kaşık unla yağ pembeleşmeden kavrulur • Etli suya ilave edilir Bu sırada limon suyu ile yumurta karıştırılıp terbiyesi hazırlanır • Çorba ateşten indirildikten sonra üzerine dökülüp iyice karıştırılır • Kaselere konulduktan sonra üzerine yeteri kadar kırmızı biberli yağ dökülür Çorbatarifleritv Malzemeler 4 adet havuç 1 adet patates 1 adet soğan Yarım su bardağı portakal suyu (ben taze taze sıktım portakal suyunu narenciye sıkacağında 2 portakaldan yeteri kadar çıkıyorSıktıktansonra süzmeyi unutmayın) 1 yemek kaşığı sıvı yağ 4 su bardağı su tuz-karabiber Yapılışı Havuçları kazıyınPatatesi ve soğanı soyunKüp küp doğrayın Tenecereye eklediğiniz yağda 2 dakika bi çevirin tüm sebzeleri 2 bardak suyu ekleyin ve bırakın haşlansınlar Sebzeler yumuşadıktan sonra blendırdan geçirip kalan suyu ve portakal suyunu ekleyin Tuzunu ve dilerseniz karabiberini de ekledikten sonra maydonozla servis edebilirsiniz corbacesitlericom |
Sofralarımızın Vazgeçilmezi | Her Derde Deva | Çorbalar |
08-04-2012 | #37 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sofralarımızın Vazgeçilmezi | Her Derde Deva | ÇorbalarMalzemeler
Tencereye yağı alın Soğanı rendeleyin ve kavurun Soğan kavrulurken rendelenmiş olan patatesleri ve 4 parçaya bölünmüş lahanaları da ilave ederek kavurmaya devam edin Daha sonra sıcak suyu ve tavuk suyunu ekleyerek sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin Çorbayı bılendırdan geçirerek pürüzsüz hale getirin Tuzunu ve karabiberini ekleyin Derin bir kaseye aldığınız yoğurt yumurta ve unu çırpın Kaynamakta olan çorbadan 2-3 kepçe terbiyeye ilave edin Daha sonra terbiyeyi çorbaya ilave ederek ince doğranmış kereviz yapraklarını da ekleyin ve 5-6 dk kadar kaynatın[*]Çorbayı sıcak sıcak servis edinNot:Yapıldığı gün tüketilmesi tavsiye olunur lezzetcicom Malzemeler 2 adet orta boy kırmızı pancar 1 adet orta boy patates 1 adet iri havuç 1 adet orta boy soğan yarım çay bardağı zeytinyağı 1,5 litre su tuz Yapılışı 1- Pancar, havuç, soğan ve patatesleri soyarak istediğiniz ebatlarda doğrayın 2- Orta boy bir tencerede zeytinyağını kızdırın Kızdırdığınız yağa doğradığınız tüm malzemeyi ekleyerek 2-3 dakika kavurun 3- Sebzelerin kokusu yükselip pancarlar diğer sebzeleri boyamaya başladığında1,5 litre suyu ekleyin 4- Tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte sebzeleri pişirin Pancarlar ve havuçlar yumuşadığında çorbanın tuzunu ekleyin ve ocaktan alarak blenderden geçirin 5- Pürüzsüz bir kıvam elde edince tekrar ocağa alıp 10 dakika daha kısık ateşte kaynatın Sıcak servis yapın mutfaksirlaricom Malzemeler * 1 su bardağı tarhana * 2 yemek kaşığı tereyağ * 1 yemek kaşığı domates salçası * 1 tane incecik doğranmış yeşil biber * 1 tane rendelenmiş domates * 3-4 diş dövülmüş sarımsak * Tuz, karabiber, kuru nane Yapılışı Bir tencerede yağ, yeşil biber, domates rendesi, sarımsak, salça iyice kavrulduktan sonra üzerine bolca su kunulur ve kaynamaya bırakılır Diğer tarafta tarhana bir kase içinde su ile iyice açılır Tencerede kaynayan sudan biraz alınarak tarhananın içine koyarak iyice karıştırılıp, tencereye dökülür Sürekli karıştırarak pişmesi sağlanıp, tuz ve baharatlar ilave edilir annemineli |
Sofralarımızın Vazgeçilmezi | Her Derde Deva | Çorbalar |
08-04-2012 | #38 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sofralarımızın Vazgeçilmezi | Her Derde Deva | ÇorbalarMalzemeler 4-5 adet kuru soğan 1-2 diş sarımsak 1 yemek kaşığı tereyağı ya da margarin 1 yemek kaşığı sıvıyağ 3 yemek kaşığı un 1 litre et suyu ya da 1 litre su + 1 adet et bulyon Tuz, kekik, kırmızıbiber Üzeri için 4 dilim ekmek Yarım su bardağı parmesan ya da kaşar peyniri rendesi Yapılışı 1- Soğanları ince ince piyazlık, sarımsakları minik minik doğrayın 2- Doğradığınız soğanları ve sarımsağı tencerede altın rengi olana kadar kavurun 3- Soğanların üzerine 3 yemek kaşığı unu ekleyip 2 dakika kadar kavurun Üzerine azar azar 1 litre et suyunu ekleyin Baharatlarını ekleyerek 10 dakika orta ateşte kaynatın 4- Pişen çorbanın altını kapatın Tencerenin ağzı boyutlarında ufalttığınız ekmeği çorbanın üzerine koyun 5- Üzerine peynir rendesini serperek, peynirlerin üzeri kızarıncaya kadar fırınlayın 6- Fırından çıkartıp ekmekleri ile birlikte çorba kaselerine bölüştürün mutfaksirlaricom Malzemeler 1- 1,5 su bardağı haşlanmış kuskus makarna 1,5 su bardağı yoğurt 3 yemek kaşığı un 1 yumurta 1,5 yemek kaşığı tereyağı yada margarin tuz 1,5 litre su Yapılışı[*]Kalan makarnanızdan 1,5 su bardağı kenara ayırın[*]Tencereye un,tuz, yumurta ve yoğurtu koyun[*]Çırpıcı yardımıyla tüm malzeme pürüssüz bir karışım olana kadar çırpın[*]Suyu ve naneyi malzemelere ekleyin, orta ateşte karıştırarak kaynatın[*]Kaynayan çorbaya 1,5 su bardağı kuskusu ekleyin[*]10 dakika daha orta ateşte pişirdikten sonra sıcak sevis yapın mutfaksirlaricom Malzemeler 1 Demet Yılanotu (tırşik) 1 su bardağı Yarma Buğday 2 su bardağı terbiyeli yoğurt ½ su bardağı un Hazırlanışı [*]Yarma buğdayı 1 gece önceden ıslatın[*]Yılan otlarını yıkadıktan sonra ince ince kıyın Islanmış yarmayı ve dogranmış yılanotunu bol su ekleyerek geniş bir tencerede kaynatın[*]Buğday piştikten sonra üzerine (yılanotunun acısını alması için) un serpin[*]Yaklaşık yarım saat sonra kaşık yardımıyla unu çorbanın üzerinden alın[*]Çorbaya su ekleyin ve kaynatmaya başlayın Yumurta, un ve yoğurdu çırparak terbiyeli yoğurdu hazırlayın[*]Kaynayan corbaya yoğurdu çırparak azar azar ilave edin 4-5 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın[*]Üzerine zeytinyağı gezdirerek servis yapınmutfaksirlaricom |
Sofralarımızın Vazgeçilmezi | Her Derde Deva | Çorbalar |
08-04-2012 | #39 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sofralarımızın Vazgeçilmezi | Her Derde Deva | ÇorbalarMalzemeler ¼ kereviz 1 küçük ince dilimlenmiş soğan 10 su bardağı et suyu ¼ pırasanın beyazı ½ bardak zar gibi doğranmış tavuk eti 1 tatlı kaşığı tuz 1 çorba kaşığı yağ 2 kahve fincanı un 1 bardak süt Yapılışı Bir tenereye yağı koyup hafif kızdırarak sebzeyi ilave edip bir dakika kavurun Sonra tuz ve tavuk suyunu ekleyip kaynatın Başka bir kapta sütle unu iyice karıştırıp kaynamakta olan tavuk suyunun içine karıştırarak ekleyin Ağır ağır kaynatarak 20 dakika pişirip, süzün Tavuk etlerini de ilave edin Afiyet olsun… ustayemektarifleri Malzemeler • Soyulmuş ve ince doğranmış 15 kg soğan • 115 gr tuzsuz tereyağı • 2 çorba kaşığı zeytinyağı • 2 defneyaprağı • 2 çay kaşığı taze kekik yaprağı • 25 gr saf un • 250 ml sek beyaz şarap • 100 ml sek şeri • 2 litre et suyu • 1 adet Fransız bageti • 1 diş soyulmuş ve dövülmüş sarımsak • 170 gr parmesan peyniri • Lezzet katmak için tuz ve biber 6-8 kişiliktir Yapılışı 1 Soğanları ince ince doğramak için Braun Multiquick 7 Kablsouz ve doğrayıcı kabını kullanın 2 Tereyağını zeytinyağıyla birlikte geniş, kalın dipli bir sos tavasında ısıtın Soğanları, dövülmüş sarımsağı, defneyapraklarını ve kekik yapraklarını ekleyip hafifçe karıştırın Ateşi kısıp tavanın kapağını kapatın ve 15-20 dakika pişirin Kapağı kaldırın ve soğanlar karamelleşip altın kahverengi bir renk alana kadar karıştırarak 20 dakika daha pişirin 3 Karıştırarak un ekleyip topaklanmaları gidererek 3-4 dakika daha pişirin ve şarap, sek şeri ve et suyunu ekleyin Kaynayana dek pişirdikten sonra ateşi kısın ve kısık ateşte 15 dakika daha pişirin 4 Parmesanlı kızarmış ekmekleri hazırlamak için parmesanı rendeleyin ve ekmek dilimleri üzerine yerleştirin Ekmek dilimlerini ızgara edin 5 Çorbayı kâselere koyun Her bir kâseye bir ya da iki kızarmış ekmek koyup üstüne de büyük bir kaşık rendelenmiş peynir ekleyin Servis edin mutfaksirlaricom Malzemeler • 600 gr dilimlenmiş havuç • 1 orta boy soğan • 4 çorba kaşığı zeytinyağı • 1 çay kaşığı yumuşak köri tozu • 1 litre tavuk suyu • 150 ml hindistancevizi sütü • Doğranmış limon otu sapları • ½ misket limonunun suyu • 2 çorba kaşığı taze doğranmış kişniş • Lezzet katmak için tuz ve biber 6 kişiliktir Yapılışı 1 Soğanı Braun Multiquick 7 Kablosuz el blendırının büyük doğrayıcı kabında doğrayın Zeytinyağını geniş bir tavada ısıtın ve soğanı yumuşayıncaya kadar hafifçe soteleyin 2 Havuçları ve limon otunu doğrayıp kaba ekleyin Köri tozunu ve tavuk suyunu hafifçe karıştırarak ekleyin Havuçlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15 dakika kısık ateşte pişirin 3 Hindistancevizi sütünü, kişniş ve limon suyunu ekleyip tuz ve biberle lezzetlendiririn 4 Çorbayı tavada istediğiniz kıvamda karıştırmak için Braun Multiquick 7 Kablosuz el blendırı kullanın Servis etmek için ekstra hindistancevizi sütü ve kişnişle süsleyin mutfaksirlaricom |
Sofralarımızın Vazgeçilmezi | Her Derde Deva | Çorbalar |
08-04-2012 | #40 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sofralarımızın Vazgeçilmezi | Her Derde Deva | ÇorbalarMalzemeler 4 patates 1 su bardağı süt 2 çorba kaşığı un 3 çorba kaşığı sıvı yağ 2 çorba kaşığı sıvı yağ (üzeri için) 4 su bardağı su tuz kırmızıbiber kuru nane Yapılışı Çok lezzetli ve doyurucu bir çorba çeşidimiz olan, sütlü patates tam ağzınıza layık Tencereye sıvı yağı alalım, unu ekleyip hafif sararıncaya kadar karıştıralım Yavaş yavaş karıştırırken önce süt, daha sonra suyu ekleyelim 15 dk kadar yüksek ateşte pişirmeye devam edelim ve tuzunu ekleyelim Haşlanan patatesleri iri iri doğrayıp üzerine ekleyelim ve ayrı bir tava içerisinde sıvı yağı kızartın Kızaran yağa, kırmızı biber ve nane ekleyin, yağ kızarınca ateşten alıp çorbanın üzerine ekleyin yemektarifleri1 Malzemeler yarım kereviz (julyen usulü doğranmış) 2 adet patates (julyen usulü doğranmış) 1 adet soğan 1 çorba kşığı maydanoz (kıyılmış) 4 çorba kaşığı margarin 75 su bardağı et suyu kekik karabiber tuz Yapılışı Erittiğiniz yağın içine sebzeleri atıp yumuşayıncaya kadar pişirin Diğer bir taraftan et suyunu kaynatın Kaynayınca sebzeleri, tuzu, karabiberi kekiği ve maydanozunu katarak karıştırın Sıcak servis yapın yemektarifleri1 Malzemeleri
Hazırlanışı Havuç, patates ve soğanın kabuklarını soyup tencereye alın Maydanoz ve defne yapraklarını ilave edin üzerlerini geçecek kadar su ilave edip sebzeler biraz haşlanıncaya kadar pişirin Balık filetoyu tencereye ilave edin Hepsi birlikte piştikten sonra sebzelerle balıkları ayrı kaplara alın Maydanoz ve defne yapraklarını çıkarınSebzeleri suyuyla birlikte mutfak robotundan geçirin Başka bir tencerede tereyağı ile unu kavurun Sebze ve balık suyunu ilave edip kaynamaya bırakın Bir kasede yumurta ile limon suyunu karıştırıp tencereye aktarın Kuşbaşı olarak böldüğünüz balığı ve elma sirkesini ilave edip 10 dakika kaynatın Servis tabağına alıp üzerini kırmızı biber ve kişnişle süsleyerek servis yapın lezzetcom |
Sofralarımızın Vazgeçilmezi | Her Derde Deva | Çorbalar |
08-04-2012 | #41 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sofralarımızın Vazgeçilmezi | Her Derde Deva | ÇorbalarMalzemeler
Baharın hayatınıza taşıdığı mis kokulu çiçeklerle alternatif bir mönü hazırlayın Avokadoları ikiye bölün, çekirdeklerini çıkarın ve bir kaşık yardımıyla içlerini alın Taze zencefilin kabuğunu soyup rendeleyin Salatalıkları rendeleyin Lime suyu ile birlikte karıştırın Roka ve taze kişnişi doğrayın Tüm malzemeyi el robotuyla püre haline getirin Sürekli karıştırarak bir tel süzgeçten geçirin Üzerine viola çiçeklerini serpip servis yapın Viola çiçekli soğuk avokado çorbası artık hazır, afiyet olsun lezzetcom Malzemeler 1 çay bardağı haşlanmış nohut 1 çay bardağı yeşil mercimek Yarım çay bardağı erişte Yarım çay bardağı tel şehriye 1 adet kuru soğan 1 adet sarımsak 1 çorba kaşığı salça 1 su bardağı et veya tavuk suyu Deniz tuzu,nane Hazırlanışı Mercimeği 5 dakika kadar haşlıyoruz Koyu renkli suyu çıkınca süzüyoruz Tencerede tereyağını eritiyoruz Rendelenmiş soğanı ve sarımsağı ilave edip kavuruyuruz Üzerine salçayı ilave edip tekrar salça kokusu çıkana kadar kavuruyoruz Üzerine önceden haşlanmış nohut,mercimek,tel şehriye,erişte ve et suyunu ilave ediyoruz Deniz tuzu ve naneyi ilave ettikten sonra sıcak su ilave edip pişiriyoruz cgtanesblogspot Malzemeler Yarım su bardağı mısır unu5 su bardağı tavuk suyu (yarısı su olabilir) 3 diş sarımsak Didiklenmiş tavuk eti tuz ve biber Hazırlanışı - Tavuk suyunu bir tencereye alarak kaynatalım - Kaynamış olan tavuk suyundan bir kaseye bir miktar alalım ve mısır unu ile karıştıralım - Kasedeki karışımı tekrar tencerenin içerisine yavaş yavaş karıştırarak dökelim - Sarımsakları da ezerek içerisine atalım - Ardından didiklenmiş tavuk etlerini, tuz ve biberini de atarak 5-10 dakika kadar kaynatalım Afiyet olsun… ogrencimutfağı |
Sofralarımızın Vazgeçilmezi | Her Derde Deva | Çorbalar |
08-04-2012 | #42 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sofralarımızın Vazgeçilmezi | Her Derde Deva | ÇorbalarMalzemeler
Öncelikle yoğurt un ve yumurta sarısını bir tencereye alalım Üzerine suyu ilave edip çırpalım Ocağın altını açıp kaynayana kadar karıştıralım Daha sonra içine haşlanmış yeşil mercimeği ilave edelim O yumuşayınca arpa şehriyeyi ve pazı yapraklarını ince ince doğrayıp onları da ilave edelim Karıştırmaya devam edelim Hepsi yumuşayana kadar pişirelim En son olarak tuzunu ekleyelim 1 dk daha karıştırıp ocağın altını kapatalım Ayrı bir tavada tereyağı ve naneyi ısıtıp çorbaya ilave edelimSıcacık çorbanızı servis yapabilirsiniz… nefisyemektariflericom Malzemeler
Tencerede tereyağını kızdırarak karartmadan unu katıp, kavurun İçine 6 su bardağı suyu ilave ederek, kaynatmaya devam edin Bu arada, bir kapta yumurta sarısını süt ile iyice çırpın Yumurtalı karışımı, çorbaya yavaş yavaş ilave edin Limon suyunu katıp, tuzunu ayarlayın Hazırladığınız bu kremayı çorbaya iyice yedirin Çorbayı ocaktan alıp, sıcak olarak servis yapın çorbatarifleriinfo Malzemeler
Soğanları doğrayıp margarinde pembeleştirin, 1 fincan un katıp biraz daha çevirin 8 bardak etsuyu, tuz katıp hafif ateşte yarım saat kaynatın Sonra hepsini birden ezerek süzgeçten geçirin Ekmek parçalarıyla kaşar rendesini üzerine serperek servis yapın Çorbatarifleriinfo |
|