|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
çorbalar, derde, deva, sofralarımızın, vazgeçilmezi |
![]() |
Sofralarımızın Vazgeçilmezi | Her Derde Deva | Çorbalar |
![]() |
![]() |
![]() |
Sofralarımızın Vazgeçilmezi | Her Derde Deva | Çorbalar |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sofralarımızın Vazgeçilmezi | Her Derde Deva | Çorbalar![]() ![]() Malzemeler • Tavuk suyu, 1 litre • Haşlanmış nohut 1/2 bardak • Arpa şehriye, 1 kahve fincanı • Süt, 1 su bardağı • Un, 1 Çorba kaşığı • Süzme yoğurt, 2 Çorba kaşığı • Tereyağı,1 çorba kaşığı • Yumurta sarısı, 1 • Tuz, 1 tatlı kaşığı • Kuru nane, 2 tatlı kaşığı Hazırlanışı • Nohutlar önceden haşlanılmalı ![]() • Öncelikle tavuk suyunun içine haşlanmış nohutları ilave edin ![]() • Daha sonra ve 10 dakika bekleyin ve içine arpa şehriyeyi de ekleyin ![]() • Ayrı bir kapta 6-7 dakika kadar un ve tereyağını kavurun ![]() • Kavurduğunuz un ve tereyağını da çorba karışımına katın ![]() • Süt, yoğurt ve yumurta sarısını iyice çırpın ve bir süzgeçten geçirerek çorbaya ekleyin ![]() • Tuz ile naneyi de ilave ederek, karıştırın ve ateşten alın ![]() • Nohutlu yayla çorbamız servise hazırdır ![]() corbatarifleri ![]() ![]() Malzemeler
1 ![]() ![]() ![]() 2 ![]() ![]() ![]() 3 ![]() ![]() ![]() ![]() 4 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 5 ![]() ![]() not:Çorbanın tadı işkembe çorbasına yakın oluyor ![]() portakal ağacı ![]() ![]() Malzemeler
Sıvıyağı ve soğanları tencereye alıp biraz çevirip üstüne mısır ununu ve unu ekleyelim tekrar çevirip üstüne salçayı et suyunu ve soğuk suyu ekleyelim ![]() Son olarak incecik doğranmış ısırgan otlarını, sıcak su ve tuz ileve edip kaynamaya bırakalım ![]() ![]() ![]() çorbatarifleri |
![]() |
![]() |
![]() |
Sofralarımızın Vazgeçilmezi | Her Derde Deva | Çorbalar |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sofralarımızın Vazgeçilmezi | Her Derde Deva | Çorbalar![]() ![]() Malzemeler
Yer elmalarının kabuklarını soyup temizleyin ![]() ![]() ![]() 1 yemek kasigi tereyağından az bir miktar ayırarak kalanını tencerede eritin, yerelmalarını ekleyin ![]() ![]() Sıcak suyu tencereye ekleyin, kaynamasını bekledikten sonra altını kısarak yaklaşık 20 dk pişirin ![]() Yerelmaları iyice püre yapılacak kıvama geldiğinde blenderdan geçirin ![]() ![]() ![]() Isterseniz ayırdığınız tereyağıyla küp ekmekleri kıtırlaştırın ![]() ![]() portakalağacı ![]() ![]() Malzemeler
Sıvıyağı tencereye alıp içine ince doğranmış soğanları ve havucu ekleyip soteleyin ![]() Ardından 1 tutam maydonoz sapını tuzunu ve tane karabiber ilave edin ![]() Tencereye küp şeklinde doğranan patatesi ve mercimeği ekleyin ve defne yaprağını ilave edip kavurun ![]() Son olarak yeteri kadar sıcak su ve et suyunu ilave edip pişmesini sağlayın ![]() çorbatarifleri ![]() ![]() ![]() Malzemeler
Mercimekler yıkanır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() nefisyemektarifleri |
![]() |
![]() |
![]() |
Sofralarımızın Vazgeçilmezi | Her Derde Deva | Çorbalar |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sofralarımızın Vazgeçilmezi | Her Derde Deva | Çorbalar![]() ![]() Malzemeler 2 küçük alabalık (ayıklanmş) 4 çorba kaşığı tereyağ 1 küçük soğan 6 çorba kaşığı un 2+1/2 su bardağı süt 1+1/4 su bardağı balık suyu 2 çorba kaşığı krema 2 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış) 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber Hazırlanışı Ayıklanmış alabalıkları keskin bir bıçakla ince dilimlere kesiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çorbamız servise hazırdır ![]() çorbatarifleri ![]() ![]() ![]() Malzemeler 200 gr, hazır küçük mantı 1 su bardağı nohut 2 çorba kaşığı salça 1 çorba kaşığı nane 3 çorba kaşığı sıvı yağ 1 adet sivri biber 1 adet limon Not: Eğer hazır mantı istemiyorsanız ![]() 2 su bardağı un, 1 yumurta, tuz, alabildiğince su ilave edilir ![]() ![]() 100 gr ![]() ![]() ![]() Hazırlanışı Nohutlar bir gece evvelden ıslatılır ve haşlanır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() e-tarifler ![]() ![]() Malzemeler Ekmeği için: 1 ![]() 1 ![]() 1çorba kaşığı tuz 1 ![]() aldığı kadar su 1 paket kuru maya Çorbası için: 1 su bardağı yeşil mercimek 1 adet soğan 1 tatlı kaşığı biber salçası 2 diş sarımsak 1 çorba kaşığı salça 2 çorba kaşığı un 2 çorba kaşığı tereyağı nane karabiber tuz et suyu Hazırlanışı İlk olarak ekmeği için kaseye unları alın ![]() ekleyip kulak memesinden biraz daha sert bir hamur yoğurun ![]() Hamura yuvarlak bir ekmek biçimi verin ![]() sürüp 1 saat kadar mayasının gelmesini bekleyin ![]() için sıvıyağı, soğan ve sarımsağı tencereye alıp kavurun ![]() ![]() sıcak suda önceden bekletilmiş mercimekleri, baharatları, tuzu ve suyunu ilave edip pişirin ![]() Tepside mayalanan ekmeği 180 derecelik fırında kızarana dek pişirin ![]() ilk sıcaklığı çıkan ekmeğin kapağını kesip içini elinizle boşaltın ![]() ![]() ![]() çorbatarifleri ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Sofralarımızın Vazgeçilmezi | Her Derde Deva | Çorbalar |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sofralarımızın Vazgeçilmezi | Her Derde Deva | Çorbalar![]() ![]() Malzemeler
Akşamdan ıslattığınız nohutu yıkayıp yarı diri kalacak şekilde haşlayın ![]() ![]() Ayrı bir tencerede tereyağını eritip soğanı kavurun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Etler iyice yumuşayana kadar pişirip tuzunu ve baharatlarını ekleyin ![]() portakalağacı ![]() ![]() Malzemeler
Temizleyip yıkadığınız brokoliyi, küp küp doğradığınız patatesi, halka halka dilimlenmiş havucu ve doğradığınız soğan bir tencereye koyun, üzerini geçecek kadar su ilave ederek sebzeler yumuşayana kadar haşlayın ![]() Başka bir tencerede tereyağını eritin ve unu ekleyerek kavurun ![]() ![]() Sebzeleri beşamel sosun üzerine ilave ederek haşlama suyunun da yarısı kadarını tencereye alarak blender ile güzelce ezin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Servis esnasında brokoli ile süslemek isterseniz haşlanan sebzelerden servis için bir kaç brokoli ayırmayı unutmayın ![]() nefisyemektarifleri ![]() ![]() ![]() Malzemeler 4 su bardağı su 3 adet domates 1 çorba kaşığı yulaf ezmesi 1 çorba kaşığı kuru fesleğen 2 çorba kaşığı sıvıyağ Hazırlanışı Domatesi rendeleyin ![]() ![]() ![]() ![]() Tencereyi ocaktan almadan önce kuru fesleğeni serpin ![]() corbatarifleri ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Sofralarımızın Vazgeçilmezi | Her Derde Deva | Çorbalar |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sofralarımızın Vazgeçilmezi | Her Derde Deva | Çorbalar![]() ![]() Malzemeler 1 kg domates (koyu kırmızı) 2 çorba kaşığı un 1 su bardağı süt 3 çorba kaşığı sıvı yağ Biraz kaşar rendesi 6 bardak su Tuz Hazırlanışı Domatesleri dikkatlice rendeleyelim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Not:Kışın bu çorbayı yapmak istersek 1-2 adet domates ve renk vermesi için 1-2 kaşık domates salçası kullanabiliriz ![]() e-tarifler ![]() ![]() Malzemeler 1 su bardağı mısır 1 su bardağı aşurelik buğday tavuk suyu terbiyesi için: 1 çorba kaşığı un 1 su bardağı yoğurt 2 adet yumurta üzeri için: 1 kase tavuk eti tuz tereyağı nane sıvıyağ Hazırlanışı En başta hazırladığınız tavuk suyunun üstüne mısırları ekleyip kaynamaya bırakın ![]() Mısırlar piştikden sonra haşlanmış buğdayları ekleyin ![]() Diğer tarafta yoğurt,yumurta sarısı ve unu birbirine karıştırıp terbiye hazırlayın ![]() Üzerine soğuk su ve tuz ekleyip kıvamını ayarlayıp tencereye ekleyin ![]() Didiklediğiniz tavuk etini tencereye ilave edin ![]() Farklı bir tavada tereyağını erip kuru veya taze nane kızdırıp hazırlayın ![]() Servis kasesine alınan çorbanın üzerine hazırlanan sosdan gezdirip sıcak servise sunun ![]() çorbatarifleri ![]() ![]() ![]() Malzemeler
Soğanı ince ince doğrayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() nefisyemektarifleri |
![]() |
![]() |
![]() |
Sofralarımızın Vazgeçilmezi | Her Derde Deva | Çorbalar |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sofralarımızın Vazgeçilmezi | Her Derde Deva | Çorbalar![]() ![]() Malzemeler
Kıyma tuz ve karabiber ilavesiyle yoğurulup küçük köfteler haline getirilir ve kaynamakta olan suya atılır ![]() O pişerken ayrı bir yerde (tercihen teflon tavada) çok az sıvıyağda önce rendelenmiş soğan çok az kavrulup ardından patates rendesiyle birlikte kavrulmaya devam edilir, pembeleşmeden alınır ve köfteli suya ilave edilir ![]() Yoğurt, un ve yumurta sarısı çırpılıp yayla çorbasındaki gibi ılıştırarak çorbaya karıştırılır ve tuzu ayarlanır, biraz pişince nane ve kimyonlu yağ eklenir ![]() portakalağacı ![]() ![]() ![]() Malzemeler • 250 gr semizotu • 200 gr haşlanmış nohut • 200 gr haşlanmış kurufasulye • 200 gr haşlanmış aşurelik buğday • 3 litre su / et suyu • 1 su bardağı un • 250 gr yoğurt • 1 limonun suyu • 100 gr tereyağı • tuz • yarım çay kaşığı kırmızıbiber Hazırlanması Suyu, nohut, kurufasulye ve buğdayı büyük bir tencereye alıp kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Semizotlarını temizleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() portakalağacı ![]() ![]() ![]() Malzemeler 1 kase kereviz yaprağı ayçiçek yağı yarım limon 1 kırmızı biber 1 kuru soğan 1 su bardağı et suyu 1 kase yoğurt 3 çorba kaşığı un su tuz Hazırlanışı Et suyunu tencereye alın ve kaynamaya bırakın ![]() Diğer tarafta terbiyesini hazırlamaya başlayın bir karıştırma kabının içine yoğurt, un, tuz, limon suyu ve su ekleyip karıştırın ![]() Et suyundan bir miktar sosa ilave edip sosu tencereye ekleyin ![]() Tavada sıvıyağ ile yemeklik doğranan soğanı ve kırmızı biberi soteleyin üstüne kereviz yaprağını ilave edin ![]() Başka bir tavada 1 adet soğanı ve 1adet kırmızı biberi kesin ![]() Daha sonra çorbanın içine ekleyip bi taşım daha kaynatın ![]() ![]() çorbatarifleri ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Sofralarımızın Vazgeçilmezi | Her Derde Deva | Çorbalar |
![]() |
![]() |
#8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sofralarımızın Vazgeçilmezi | Her Derde Deva | Çorbalar![]() ![]() Malzemeler
Fırını 190C'ye getirin ![]() ![]() ![]() ![]() Fırında yarım saat, karnabaharlar kızarana kadar, pişirin ![]() ![]() Piştiklerinde tepsideki tüm malzemeyi tencereye alın ![]() ![]() ![]() ![]() Defne yaprağını çıkartıp çorbayı blendırdan geçirin ![]() ![]() ![]() portakalağacı ![]() ![]() Malzemeler 3 adet domates 1 soğan 3 diş sarımsak 2 çorba kaşığı un 1 çorba kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 çorba kaşığı tereyağı sıvı yağ, su, tuz, tane karabiber defne yaprağı Üzeri İçin: Tulum peyniri Maydanoz Hazırlanışı Tencereye sivı yağı dökün, soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayın ve tencereye ilave edin ![]() Ardından unu ekleyin ve kavurun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Maydanozları ince ince doğrayın, tulum peyniri de küçük küçük parçalayın ve bir kapta karıştırın ![]() Çorbanın üzerine serpiştirdikten sonra sıcak sıcak servis yapabilirsiniz ![]() Afiyet olsun… Çorbatarifleri ![]() ![]() ![]() Malzemeler
Etleri kuşbaşı doğrayarak haşlayalım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nefisyemektarifleri |
![]() |
![]() |
![]() |
Sofralarımızın Vazgeçilmezi | Her Derde Deva | Çorbalar |
![]() |
![]() |
#9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sofralarımızın Vazgeçilmezi | Her Derde Deva | Çorbalar![]() ![]() Malzemeler
Kalın tabanlı bir tencerede, orta ateşte yağı eritip, çentilmiş soğan ve sarımsakları 8-10 dakika çevirin ![]() ![]() Tencereyi ateşten alıp, çorbayı el blendırı ile ya da robotta iyice karıştırın, sonra yine tencereye boşaltıp önceden iyice çırptığınız yoğurdu ve limon suyunu yine çırparak ekleyin ve 3-4 dakika daha pişirin ![]() Servis yaparken üzerine taze nane serpiştirin ![]() portakalağacı ![]() ![]() Malzemeler - 200 gr (kuru) bamya - 100 gr yağlı kuzu eti - 3 soğan - 3 domates - 5-6 su bardağı su - 3 limon - 1 çorba kaşığı kuyruk yağı - 1 çorba kaşığı sade yağ - Tuz Hazırlanışı Bamyaların tüylerinin dökülmesi için kalburda elle ovun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sonrasında Sadeyağ ve kuyruk yağını bir tencerede eritin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Afiyet olsun Çorbatarifleri ![]() ![]() ![]() Malzemeler 1 buçuk çay bardağı pirinç 2 diş sarımsak 2 su bardağı yoğurt 2 kaşık margarin 1,5 yemek kaşığı nane yarım çay kaşığı pulbiber (arzuya göre) yeterince tuz Hazırlanışı Orta boy bir tencerede yarıdan biraz fazla suda pirinçleri haşlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nefisyemektarifleri |
![]() |
![]() |
![]() |
Sofralarımızın Vazgeçilmezi | Her Derde Deva | Çorbalar |
![]() |
![]() |
#10 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sofralarımızın Vazgeçilmezi | Her Derde Deva | Çorbalar![]() ![]() Malzemeler - 1 kg işkembe - 1 su bardağı mısır unu - 1 yemek kaşığı buğday nişastası - 6-7 diş sarımsak - Tuz, kırmızı pul biber Terbiyesi İçin - 1 adet yumurta - 1 tatlı kaşığı limon suyu Üzeri İçin - Sirke - 1 yemek kaşığı tereyağı - 1 çay kaşığı kırmızı pul biber Hazırlanışı Öncelikle, defalarca bol su altında işkembeyi yıkayın ![]() ![]() ![]() ![]() İyice haşlanınca, işkembe parçalarını kesme tablasının üzerine alın, ince ince doğrayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Servis öncesi erimiş tereyağında kırmızı pul biberi kızdırın ![]() ![]() ![]() Çorbatarifleri ![]() ![]() ![]() Malzemeler 2 adet dometes 1 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığından az un 1 çay kaşığı tuz 1 yemek kaşıgı zeytin yagı veya başka sıvı yağda olabilir ![]() yarım çay bardagı kulaklı şehriye Hazırlanışı Sıvı yağımızı çok az kızdırıp unu döküyoruz ve un kavrulunca içine salçamızı atıyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nefisyemektarifleri ![]() ![]() Malzemeler 500 gr kuşbaşı et, birer cm’lik kesilmiş, 2 soğan, irice doğranmış, 200 gr nohut, bir gece önceden ıslatılmış, 150 gr yeşil mercimek yıkanmış, 500 gr domates, soyulmuş ve doğranmış, 4 kereviz sapı (doğranmış) 1 yemek kaşığı domates salçası,1 tatlı kaşığı karabiber, tuz, arzuya göre 1 tatlı kaşığı zencefil, 2 tarçın çubuğu, yarım tatlı kaşığı safran, 5 yemek kaşığı un, 1 limonun suyu, bir demet maydanoz, doğranmış ![]() Hazırlanışı Eti, soğanı ve nohutları bir tencereye alın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() portakalağacı |
![]() |
![]() |
![]() |
Sofralarımızın Vazgeçilmezi | Her Derde Deva | Çorbalar |
![]() |
![]() |
#11 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sofralarımızın Vazgeçilmezi | Her Derde Deva | Çorbalar![]() ![]() Malzemeler Köfte için;
Köfte harcı için verilen malzemeleri karıştırıp nohut büyüklüğünde köfteler yapın ![]() ![]() Yarım kg yoğurt, yarım su bardağı pirinç, 1 yumurta ve 1 yemek kaşığı un ile aynı yayla çorbası gibi bir çorba pişirin ![]() ![]() Çorba pişerken teflon tavaya 2 yemek kaşığı ayçiçek yağını koyun ![]() ![]() ![]() Çorba pişip köfteler de kızarınca servisten yarım saat öncesine kadar her ikisini ayrı ayrı bekletin ![]() ![]() ![]() Tereyağını ve zeytinyağını tavada kızdırın ![]() ![]() ![]() portakalağacı ![]() ![]() Malzemeler - Yarım kg nohut - yarım kg yarım yağlı kuşbaşı koyun eti - 1 kg süzme yoğurt - 1 yumurta - 1 çorba kaşığı un - 2 çorba kaşığı tereyağı - 1 çorba kaşığı kuru nane - Tuz Yuvalama İçin - 1 bardağı pirinç - 350 gr kıyma - 1 tatlı kaşığı karabiber - 1 büyük soğan - Bir tutam un - 2 yumurta - Tuz Hazırlanışı Nohudu akşamdan ıslatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pirinci geniş bir tepsiye koyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Etle nohut iyice yumuşayınca üzerine bol sıcak su koyun ![]() ![]() ![]() Yoğurdu 1 yumurta, 1 çorba kaşığı un ve tuzla birlikte çırpın ![]() ![]() Bu sıcak yoğurtlu karışımı daha sonra ateşteki yuvalama tenceresine ekleyin ![]() ![]() ![]() ![]() Çorbatarifleri ![]() ![]() ![]() Malzemeler
Lahanaları yıkayıp ince şeritler halinde kesiyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nefisyemektarifleri |
![]() |
![]() |
![]() |
Sofralarımızın Vazgeçilmezi | Her Derde Deva | Çorbalar |
![]() |
![]() |
#12 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sofralarımızın Vazgeçilmezi | Her Derde Deva | Çorbalar![]() ![]() Malzemeler - 2 adet kuzu gerdan - 2 su b ![]() - 2 defne yaprağı - 1 tatlı k ![]() - su ,tuz Terbiyesi İçin - 1 kase yoğurt - 3 çorba k ![]() - 1 limon Üzeri İçin - 1 çorba k ![]() - tarhun Hazırlanışı Kuzu gerdanı haşlayıp didikleyelim ![]() ![]() ![]() Terbiyesi için, yoğurt, un, limon suyunu bir kasede karıştırıyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() tereyağı ile doğranmış tarhun otunu tavada kavuruyoruz ![]() ![]() Afiyet olsun ![]() Çorbatarifleri ![]() ![]() ![]() Malzemeler 2 tavuk göğüsü 1 pırasa 2 havuç 2 patates az maydanoz Kereviz Bezelye Tavuk suyu tozu Margarin 1 kaşık Karabiber Tuz Hazırlanışı Tüm malzemeleri küçük doğrayın ![]() ![]() ![]() Damağa göre az pirinç ve şehriye ekleyebilirsiniz ![]() Nefisyemektarifleri ![]() ![]() Malzemeler
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Sofralarımızın Vazgeçilmezi | Her Derde Deva | Çorbalar |
![]() |
![]() |
#13 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sofralarımızın Vazgeçilmezi | Her Derde Deva | Çorbalar![]() ![]() Malzemeler
1 çorba kaşığı tereyağı Hazırlanışı Soğan, patates, havuç, domates ve biberi doğrayalım ![]() ![]() ![]() Küp küp doğranmış patates ve havucu ekleyelim ![]() ![]() ![]() Biraz daha sıcak su ilave edelim ![]() ![]() ![]() Servis yapmadan önce üzerine tereyağı kızdırıp dökelim ![]() Çorbatarifleri ![]() ![]() ![]() Malzemeler 1 su bardağı süt 3 çorba kaşığı un 1çorba kaşığı tereyağı 1 su bardağı badem Hazırlanışı Önce tencereye tereyağı ve unu alıp kavurun ![]() sütü ilave edin ![]() ![]() kendiniz ayarlayıp tuzunu atıp kaynamaya bırakın ![]() serpiştirin ![]() Çorbatarifleri ![]() ![]() ![]() Malzemeler
1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 2 ![]() ![]() 3 ![]() ![]() ![]() ![]() portakalağacı |
![]() |
![]() |
![]() |
Sofralarımızın Vazgeçilmezi | Her Derde Deva | Çorbalar |
![]() |
![]() |
#14 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sofralarımızın Vazgeçilmezi | Her Derde Deva | Çorbalar![]() ![]() Malzemeler
1 ![]() ![]() ![]() 2 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 3 ![]() ![]() ![]() 4 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() portakalağacı ![]() ![]() Malzemeler - 2 su bardağı mercimek - 2 Patates - 2 havuç - 1 soğan - 1 su bardağı et suyu - su - tuz Kıtırı İçin - 2 milföy - tereyağı - toz kırmızı biber Hazırlanışı Havuç ve soğanı doğruyalım ![]() ![]() ![]() mercimeği yıkayıp ekleyelim ![]() ![]() ![]() Üzeri için, milföy hamurunu küp küp doğrayalım ![]() ![]() tereyağını ve toz kırmızı biberi bir tavada kızartalım ![]() Pişen çorbayı servis tabağına aldıktan sonra üzerine milföylerden ve kızarmış tereyağından döküp servis edelim ![]() Ellerinize sağlık… Çorbatarifleri ![]() ![]() ![]() Malzemeler * Paça Malzemesi * 4 Kuzu Paça (Keçi paçası olursa daha iyi olur) * 4 Su Bardağı Su * Tuz Terbiye Malzemesi * 1 Çorba Kaşığı Tereyağı * 1 Çorba Kaşığı Un * 2 Yumurta * 1 Limon Suyu * 6 Çorba Kaşığı Sirke * 6 Diş Sarmısa Hazırlanışı 1 – Kıl bezleri temizlenmiş tütsülenmiş paçaları düdüklü tencereye alıp 4 su bardağı su ve tuz ilave ederek 2 saat pişirin ![]() 2 – Başka bir tencerede tereyağını kızdırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 3 – Çorbayı servis tabaklarına paylaştırın ![]() ![]() Not: Çorbayı sürekli karıştırmayı ihmal etmeyin ![]() ![]() e-tarifler |
![]() |
![]() |
![]() |
Sofralarımızın Vazgeçilmezi | Her Derde Deva | Çorbalar |
![]() |
![]() |
#15 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sofralarımızın Vazgeçilmezi | Her Derde Deva | Çorbalar![]() ![]() Malzemeler
1 ![]() ![]() ![]() ![]() 2 ![]() ![]() ![]() ![]() 3 ![]() ![]() ![]() ![]() 4 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() portakalağacı ![]() ![]() Malzemeler • 1 adet haşlanmış havuç • 1 adet haşlanmış patates • 3 çorba kaşığı bezelye • 4-5 adet mantar • 1 soğan • 3-4 diş sarmısak • 3 çorba kaşığı kıyma • et suyu tableti • 3 çorba kaşığı tel şehriye • 1 yumurta sarısı • 1 limon suyu • 1 kaşık margarin • kıyılmış maydanoz • tuz • kırmızı biber • yeterince su Hazırlanışı Soğanı küçük küçük doğradıktan sonra tencereye koyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ayrı bir kasede yumurta sarısını limon suyu ile birlikte çırpın ![]() ![]() ![]() İsteğinize göre kırmızı biberli tereyağını da ekleyerek bir taşım daha kaynattıktan sonra servis yapın ![]() Çorbatarifleri ![]() ![]() ![]() Malzemeler 1 su bardağı maş fasulyesi veya yeşil mercimek 2 çorba kaşığı tane sumak 1 çay bardağı ev eriştesi 1 soğan 2 çorba kaşığı tereyağı 100 gr kıyma 1 çorba kaşığı domates salçası 1 çorba kaşığı kuru nane 1 çay kaşığı pul biber Tuz Hazırlanışı Maş fasulyesini 2 saat önceden bol suda ıslatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() NOT: Maş fasulyesi, yeşile çalan, mercimekten biraz daha küçük, oval biçimli bir baklagildir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() e-tarifler |
![]() |
![]() |
|