Domuz Gribinden Koruyan Besinler |
08-04-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Domuz Gribinden Koruyan BesinlerDomuz Gribinden Koruyan Besinler Kırmızı Biber Portakalda bulunan C vitamininin 2 katını içerir C vitamini gribin etkisini yüzde 80 oranında azaltabilecek kadar güçlü bir silahtır Yoğurt İçinde bağırsaklarda mikroplarla savaşan yararlı bakteriler olan probiyotik bulunur Böylece grip virüsü vücutta barınamaz Yeşil Çay Bağışıklığı güçlendiren “epigallocatechin gallate” isimli kimyasalı içerir Günde 3 fincan tavsiye ediliyor Ginseng ABD’li bilim adamları günde 2 tane 200mg’lık ginseng kökü kapsülü alan insanların grip riskinin yüzde 31 azaldığı belirlendi Bağışıklığı harekete geçirir Badem Hastalıklarla savaşan antioksidan E vitamini bakımından zengindir Gripten korunmak için her gün bir ara öğün olarak 24 tane badem yemeye çalışın Taze patates İçindeki “beta carote ”, gribe karşı koruma özelliğini verir Vücutta A vitaminine çevriliyor ve grip tedavisinde önemli rol bir oynuyor Tavuk suyuna çorba Vücutta mukus üretimini artırarak gribin boğaz ağrısı ve öksürük gibi etkilerini yatıştırmaya yardımcı olur Sarımsak Sülfür maddesi grip sezonunda bu hastalığa yakalanma riskini 25 kat azaltıyor ve virüsü öldürme özelliği de bulunuyor Taze sarımsak daha etkili Zencefil İçeriğinde doğal olarak bulunan “gingerol” maddesi, her türlü enfeksiyonu uzakta tutmaya yardımcı Zencefil çayını tercih edebilirsiniz Ceviz Antioksidan selenyum soğuk algınlığı, grip ve kansere karşı koruma sağlar İçindeki selenyum oranı diğer tüm gıdalardan 10 kat oranında daha fazladır Turunçgiller Önemli bir C vitamini kaynağıdır Özellikle sigara kullanıyorsanız gribe yakalanma riski daha yüksek olduğu için bol bol C vitamini almanız gerekiyor Bal Doğal olarak antibakteriyel özelliklere sahiptir Çaya ya da yoğurda katarak tüketirseniz etkisi daha da güçlü olur Lahana Ispanak ve lahana gibi koyu yeşil renkli yaprağa sahip sebzeler, bağışıklık sistemini gribe karşı güçlendiren D vitamini bakımından zengindir Mantar Beta-glucan isimli gribe karşı koruyan bir madde içerir Bağışıklığın grip virüsünü tanımasını ve onu yok etmek için harekete geçmesini sağlar Yulaf Lif, E ve B vitamini ayrıca bağışıklık sistemini güçlendiren mineraller ve beta-glucan’lar bakımdan zengindir Elma Bilim adamları, düzenli olarak elma yiyen insanların gribe yakalanma riskinin azaldığını ortaya koydu Günlük C vitamini ihtiyacının yüzde 25’ini karşılar Kırmızı et Bağışıklık sistemini harekete geçirmek için kırmızı et tüketmek gerekiyor Yetişkinlerin günde ortalama 40-60 gram et tüketmesi tavsiye ediliyor Balık Omega 3 tüketimini artırarak grip ve benzeri enfeksiyonları uzakta tutabilirsiniz Haftada 2 porsiyon balık tüketilmeli Soğan Doğal antibiyotikler içerir Bunun yanında gribe karşı bağışıklık sistemini güçlendiren “quercetin” isimli bir madde de bulundurur |
|