Hastalıklara Karşı Koyan Besinler |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hastalıklara Karşı Koyan BesinlerHastalıklara Karşı Koyan Besinler ![]() Bağışıklık sistemi, vücutta yer alan ve canlıları vücuda zararlı yabancı maddelerden koruma görevine sahip yapılara verilen ortak isim Vücuda hastalık yapan etmenlerin girmesi ile birlikte, bağışıklık sistemi vücudu korumak için harekete geçer![]() Bağışıklık sisteminin güçlü olması için yeterli ve dengeli beslenme büyük önem taşır Özellikle mikrobesin öğeleri olan A, C ve E vitamini, çinko ve selenyum gibi mineraller antioksidan özellik göstererek bağışıklık sisteminin güçlü olmasına katkıda bulunur Beslenme ve diyet uzmanı Çağatay Demir, bu besin öğelerinin bulunduğu yiyecekleri şöyle sıralıyor: ![]() A Vitamini: Havuç, domates, ıspanak, yaban mersini C Vitamini: Kırmızı biber, kuşburnu, turunçgiller E Vitamini: Bitkisel yağlar, yeşil yapraklı sebzeler, fındık, tahıllar Çinko: Badem, ceviz Selenyum: Kümes hayvanları, deniz ürünleri, soğan, sarımsak Bu besinleri besleyici özelliklerini kaybetmeden tüketmek çok önemli Besin kayıplarının önüne geçmenin yolları ise şöyle:
![]()
![]()
|
|
|
|