![]() |
Şiirsel Bütünlüğüm |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şiirsel BütünlüğümUyanış Hissediyorum! Ruhumun sonsuzluğa yolculuk ettiğini, Bedenimin yine doğaya karışacağını, Yeni hayatlar vereceğini hissediyorum! Bize hayat veren doğadır, Su, bizim kanımızdır ![]() Hava, bizim nefesimizdir ![]() Toprak, bizim bedenimizdir ![]() Ateş, bizim ruhumuzdur ![]() Işıktaki sevgiye yürü, Sevginin sonsuzluğuna yürü, Ölümsüzlüğe yürü, Işığın kapısına yürü ![]() ![]() ![]() Gökyüzüne bak, Koruyor seni bak, Seni izliyor bak, Kamların esin perisi Ülgen seni izliyor ![]() Ülgen, yayıyor yeryüzüne iyiliği, Sen, benimsiyorsun bu iyiliği, Ay Dede'nin Ay ışığı, Gün Ana'nın Güneş ışığı, Hep bizimle ![]() ![]() ![]() Düşürme onlara ınancını, Düşürme onlara sevgini, Kızdırma, Göktanrını, Bekle bereketini Umay'ın ![]() Ulaştıracaktır bu bekleyiş bizleri, Uçmağa! - Âteş-i Derun Ellerini cisr eyle muhassenatlarına, Bûd durma bana, Durma ki, olayım köle, cennet kalbine ![]() Sen merak eyleme, Zaten olmuşum sana divâne ![]() Görmezsek sonsuza dek birbirimizi, Sen düşünme, aşmışız zaten çizgimizi ![]() Sual edecekler bir gün râyanlarımızı, Umudederim ki; " Söylese birbirimize olan divâneliğimizi ![]() --- Haremdeki Ruhani Gezinti Haremde ilk raksa başladığında cariyeler, Esip gürler parmak zilleri, utlar ve daha niceler, Bir raksla gider akıllar, hisler ![]() ![]() ![]() Divâne olur padişah, atar mor mendiller ![]() İki divâne, has odaya çekildiğinde, Bir sessizlik bürünür gözlerinde, Cariye korkar başını kaldırmadığında, Bekler padişahının sessizliğinde ![]() ![]() ![]() O ne gözdür, o ne yanaktır, o ne dudaktır ![]() ![]() ![]() Sessiz çığlıklar, kulağı çınlatır, Sorulduğunda; "Bu ne sestir?" Aşk ve şehvet ile başlayan halvettir ![]() Cariye demeye kıyamaz padişahlar, Aman Allahım, nedir bu hisler? Her gece gözlenmiş o rüyarlar, Alır mı acaba düşünceler? --- Beni senden bûd tutan adâvet midir? Ger adâvet ise adem-i te'lîfiyet Ben nigar olurum râyana Ben ki, râyanı nûş ederim Sen yeter ki hande et Hande et ki, âbgînem olsun mâhın |
![]() |
![]() |
|