|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
alıp, ananyda, gitme, sevdim, yhtimalini |
![]() |
Ben Senin Ananyda Alyp Gitme Yhtimalini Sevdim |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ben Senin Ananyda Alyp Gitme Yhtimalini SevdimSycak ve uluslararasy vip salonlarynda vazgeçtim vatanda? olmaktan ve evrak çantamda baharly havyar kokusuydu makam ![]() ![]() ![]() ben sana bir gün "artistik yapma lan" deme ihtimalini sevdim ![]() meclisin çi? köfte kokan, mysyr lekeli yyllarynda ankara'da petrol krizli sonbaharlar ya?anyrdy o zaman kyzmaya ba?ladym herkese ![]() ![]() ![]() ve bu öfke öyle uzun sürdü ki, adam gibi öfkeleri özlemeye ba?ladym sonra ![]() ![]() bizim necip fazyl'larymyz vardy ![]() ![]() ![]() bir de rahlelerin üstüne yazy yazma imkany ![]() ![]() ![]() yumurta kokan kimi arkada?larla payla?ylan kahverengi syralarda*, sa?cylyk oynamaya ba?ladyk ![]() ![]() ben ba?bakan oluyordum sen maliye bakany, geri kalanlar milletvekili ![]() ![]() ![]() sary boyalarla unut ikliminde harfler yazylyyordu pütürlü duvarlara ve türk dil kurumu'na inat bir türkçeyle ![]() ![]() ![]() a?bilerimizden ö?rendik, a harfinden ampul figürleri türetmeyi ![]() ![]() ankara'ya usul usul amerikan emirleri ya?yyordu ![]() ve açyk-kapaly mekanlarda sava?mayy öneriyordu haber bültenleri ![]() oysa ankara'da hiç ba?yrmadym ben ![]() parti disiplin kurulunda tarty?ylan öfkem olmady benim ![]() ![]() meclisçe gidilen ziyaretlerde canymyzy sykan çykynty vatanda?lary saymazsak ![]() ![]() ankara'ya usul usul nefret ya?yyordu ![]() ![]() ve çizmenin belli bir noktasyny a?mamayy öneriyordu haber bültenleri ![]() oysa hiç öyle çizmem olmady benim ve hiç bir çizimi de mahkemesiz byrakmadym karikatürlerin ortasynda sevimli bir ba?bakan yüzüydüm sadece sana ulanlar biriktiriyordum vatan bilgisi defterimde, ama sen yoktun ben, senin beni kyzdyrabilme ihtimalini seviyordum, suni memleket ziyaretlerinde özel uçak beni hep zamansyz, amansyzca bir do?u grili?ine götürüyordu ben, senin benimle kasympa?a'da aty?abilme ihtimalini seviyordum ![]() ben, senin anany alyp gitme ihtimalini seviyordum ![]() dip syca?y koltu?a çekiyor da tenimin çatlamaya hazyr gevrekli?ini sonra uçak oluyordum, havadaki yollaryn çare bilmez sürgünü ne yana baksam çiftçi ve vatanda? sanyyordum mersin ovasynyn yalancy mavili?ini kyzyveriyordum bir süre yanymyza gelen kötü a?yzlylarla yary?yyordum, yana?ym uçak camynyn garantisinde uçak oluyordum bir ?ehirden bir iç ?ehire vatanda?a yakla?tykça büyüyordum ![]() paranyn sesini ba?yna koyuyordum ?arkylarymyn listesinin korkuyordum sonra iniyordum uçaktan havaalanyndan ?ehir meydanyna giden, ömrümün en uzun, ömrümün en kysa, ömrümün en kyzgyn, ömrümün en sinirli yolunu ko?uyordum ![]() çünkü sonunda hysym oluyordum, hasym kokuyordum sonunda ![]() ![]() sycak ve uluslararasy vip salonlarynda vazgeçtim vatanda? olmaktan ve evrak çantamda baharly havyar kokusuydu makam ben seninle bir gün van'daki bir kent meydanynda ben seninle sadece gelmek zorunda kalanlaryn geldi?i bir yol üstü lokantasynda ben seninle, a?ry da?yna pastörize yumurta kyvamynda bakan do?ubeyazyt'yn herhangi bir toprak yolunda ben seninle herhangi bir insan dilinin kemiksiz co?rafyasynda olma ihtimalini sevdim ben senin, anany alyp gitme ihtimalini sevdim! |
![]() |
![]() |
|