Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
karadeniz, nasil, pişirilir, somonu

Karadeniz Somonu Nasil Pişirilir???

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bizim yeğen karadeniz somonu almış gelmiş bunca yıl ne yedim ne yakaladım nede tadını bilirim bizim zamanımızda lagosları karagözleri falan görürdük tezgahlarda onların alaasını bilirimde bu bi değişik geldi

şimdi bu balığın eti neye benzer balıkçı denizde yaşıyor demiş ama tipi aynı alabalık gibi büyük bi alabalık yani şimdi bunu alabalık gibi tereyağında fırında falanmı pişirmeli yoksa ızgara tava falanmı yapmalı ne önerirsiniz

Ama öle interneti karıştırıp bana tarif vermeyin onlara ben baktım bana bu balığı yemiş tecrübeli arkadaşların önerisi lazım balıkçı tavada olur demiş ama benim şüphelerim var mundar etmeyelim koca balıkları

şimdiden teşekkürler

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 08-03-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

*** karadeniz somonu diye geçen balık muhtemelen yetiştiricilği yapılan gökkuşağı alabalığıdır Çünkü diğer türün avlanması ve satılması yasaktır (karadeniz alası) kırmızı benekli yada bu gökkuşağı alabalığı dediğim tür ise şu tarifi vereyim size önce 1 kilo balığa 1 kilo soğan gelecek şekilde soğanları yarım ay biçiminde doğrayın 25 kaşık tereyağı ile soğanları hafif ölücek biminde salçayla kavurun (bu arada nane kekik karabiber kırmızı biber defne yaprağı sizin keyfinize kalmış sosunu ayarlayın ) sonra balıkları fırın tepsisine koyun bu hazırladıgınız soğan sosunu eşit biçimde dağıtın tepsiye balıkların üzerine daha sonra 45dakika 200 derecede fırına sürün eğer sulu olsun derseniz bir miktar su fırına vermeden önce koyabilirsinizAfiyet olsun
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 08-03-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

guapomacho

*** karadeniz somonu diye geçen balık muhtemelen yetiştiricilği yapılan gökkuşağı alabalığıdır Çünkü diğer türün avlanması ve satılması yasaktır (karadeniz alası) kırmızı benekli yada bu gökkuşağı alabalığı dediğim tür ise şu tarifi vereyim size önce 1 kilo balığa 1 kilo soğan gelecek şekilde soğanları yarım ay biçiminde doğrayın 25 kaşık tereyağı ile soğanları hafif ölücek biminde salçayla kavurun (bu arada nane kekik karabiber kırmızı biber defne yaprağı sizin keyfinize kalmış sosunu ayarlayın ) sonra balıkları fırın tepsisine koyun bu hazırladıgınız soğan sosunu eşit biçimde dağıtın tepsiye balıkların üzerine daha sonra 45dakika 200 derecede fırına sürün eğer sulu olsun derseniz bir miktar su fırına vermeden önce koyabilirsinizAfiyet olsun

yok bu deniz alası çiftlik balığıymış karadenizde çiftlikte yetişiyomuş hani bu geçen sene bi çiflik patladı falan kefal oltalarına geliyodu kadıköyde falan o balıktan şimdi ızgarada bizim eski tariflen pişiriyoz bakalım nasıl olacak

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com