ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Karadeniz Somonu Nasil Pişirilir??? (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=384428)

Prof. Dr. Sinsi 08-03-2012 01:09 AM

Karadeniz Somonu Nasil Pişirilir???
 
Bizim yeğen karadeniz somonu almış gelmiş. bunca yıl ne yedim ne yakaladım nede tadını bilirim. bizim zamanımızda lagosları karagözleri falan görürdük tezgahlarda onların alaasını bilirimde bu bi değişik geldi.


şimdi bu balığın eti neye benzer. balıkçı denizde yaşıyor demiş ama tipi aynı alabalık gibi. büyük bi alabalık yani. şimdi bunu alabalık gibi tereyağında fırında falanmı pişirmeli yoksa ızgara tava falanmı yapmalı. ne önerirsiniz.


Ama öle interneti karıştırıp bana tarif vermeyin onlara ben baktım. bana bu balığı yemiş tecrübeli arkadaşların önerisi lazım. balıkçı tavada olur demiş ama benim şüphelerim var. mundar etmeyelim koca balıkları.


şimdiden teşekkürler.

Prof. Dr. Sinsi 08-03-2012 01:09 AM

Karadeniz Somonu Nasil Pişirilir???
 
*** karadeniz somonu diye geçen balık muhtemelen yetiştiricilği yapılan gökkuşağı alabalığıdır Çünkü diğer türün avlanması ve satılması yasaktır (karadeniz alası) kırmızı benekli yada bu gökkuşağı alabalığı dediğim tür ise şu tarifi vereyim size önce 1 kilo balığa 1 kilo soğan gelecek şekilde soğanları yarım ay biçiminde doğrayın 2.5 kaşık tereyağı ile soğanları hafif ölücek biminde salçayla kavurun (bu arada nane kekik karabiber kırmızı biber defne yaprağı sizin keyfinize kalmış sosunu ayarlayın ) sonra balıkları fırın tepsisine koyun bu hazırladıgınız soğan sosunu eşit biçimde dağıtın tepsiye balıkların üzerine daha sonra 45dakika 200 derecede fırına sürün eğer sulu olsun derseniz bir miktar su fırına vermeden önce koyabilirsiniz.Afiyet olsun

Prof. Dr. Sinsi 08-03-2012 01:09 AM

Karadeniz Somonu Nasil Pişirilir???
 








guapomacho



*** karadeniz somonu diye geçen balık muhtemelen yetiştiricilği yapılan gökkuşağı alabalığıdır Çünkü diğer türün avlanması ve satılması yasaktır (karadeniz alası) kırmızı benekli yada bu gökkuşağı alabalığı dediğim tür ise şu tarifi vereyim size önce 1 kilo balığa 1 kilo soğan gelecek şekilde soğanları yarım ay biçiminde doğrayın 2.5 kaşık tereyağı ile soğanları hafif ölücek biminde salçayla kavurun (bu arada nane kekik karabiber kırmızı biber defne yaprağı sizin keyfinize kalmış sosunu ayarlayın ) sonra balıkları fırın tepsisine koyun bu hazırladıgınız soğan sosunu eşit biçimde dağıtın tepsiye balıkların üzerine daha sonra 45dakika 200 derecede fırına sürün eğer sulu olsun derseniz bir miktar su fırına vermeden önce koyabilirsiniz.Afiyet olsun





yok bu deniz alası çiftlik balığıymış karadenizde çiftlikte yetişiyomuş. hani bu geçen sene bi çiflik patladı falan kefal oltalarına geliyodu kadıköyde falan. o balıktan. şimdi ızgarada bizim eski tariflen pişiriyoz bakalım nasıl olacak


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.