![]() |
Tuzda Levrek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tuzda Levreksevgili balık dostlarım ![]() ![]() ![]() MALZEMELER: 1=1,5-2 kg arası bir levrek(benimki 1900 gr geldi) 2=3 yumurta akı ![]() ![]() 3=3 yada 4 kg'lık iri tuz 4=yumurdayı ve tuzu karabileceğimiz bir kap 5=1 kürdan balığın ağzına koymak için 6=balığı alacak kadar bir fırın tepsisi 7=tepsiye yaymak için ya folya kağıt yada yağlı kağıt(bende yağlı kağıt vardı onu kullandım)bunlar tuz kuruyunca tenizlemesi kulay olsun diye 8=orta boy soğan balığın içine koyacağız 9=limon dilimleri şimdi yapılışını dilimin yattığı kadarıyla anlatmaya çalışacağım balığımızın sadece içini temizliyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() sonrada bir kap içine sarısından ayrılmız yumurda aklarını tuz ile karıyoruz yumurtalar tuza yetmediği zaman az az su ilave ediyoruz ![]() ![]() ![]() artık hamurumuz hazır ![]() yağlı kağıdı tepsimize koyup balığı yerleştirebileceğimiz gibi hazırlamış olduğumuz tuzdan hamuru balık boyunca fazla kalın olmayacak şekilde yağlı kağıtın üstüne yayıyoruz ![]() ![]() sonra yaymış olduğumuz tuzun üzerine balığımızı yerleştiriyoruz ![]() sonrada balığımızın içine soğanlarımızı ve limonlarımızı ilave ediyoruz şimdide kürdanı balığımızın ağzına koyuyoruz ![]() artık balığımızı tuza gömüyoruz hiç bir yerden hava almayacak gibi ![]() ![]() balığımız bir alçıya alınmış vaziyette artık ![]() sadece balığımızın ağzı kürdan ile açık kalacak artık balığımız pişmeye hazır önceden 180 derecede kızdırdığımız balığımızı 45-50 dak ![]() ![]() balığımızı fırından çıkarttığımızda tuz hafif yanmış sararmış gibi olacak balığımızı sertleşmiş tuzun içinden çıkartmak için çekiç ve keski kullanıyoruz kırmış olduğumuz tuz kalıbını yavaşca kaldırıyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() balığımızı tuzdan çıkarttıktan sonra uzunca bir bıçak yardımı ile pullarını ve derisini alıyoruz bu çok kolay bir iş ![]() ![]() sonra balığımızı bir kap içine çıkartıyoruz ![]() hen sonda sofraya baba bir salata yapıp balığımızı afiyet ile yiyoruz ![]() ve balığımızdan geriye kalan ![]() ben levreğin böyle yapılmasına bayılıyorum ![]() tip not:balığı kendi ellerim ile hazırlayıp pişirmiş bulunmaktayım herkese afiyet olsun ![]() |
![]() |
![]() |
|