Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
levrek, tuzda

Tuzda Levrek

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tuzda Levrek



sevgili balık dostlarımher türlü balığın yakalanması ve her türlü balık bilgisi varda neden yakaladığımız balığı nasıl pişirmeliyiz bu konuyu bulamadımbende buna karşı hafta sonu tuzda levrek yapmıştık onu foto çekmiştim


MALZEMELER:

1=1,5-2 kg arası bir levrek(benimki 1900 gr geldi)

2=3 yumurta akı(sarısını kullanmıyoruz)

3=3 yada 4 kg'lık iri tuz

4=yumurdayı ve tuzu karabileceğimiz bir kap

5=1 kürdan balığın ağzına koymak için

6=balığı alacak kadar bir fırın tepsisi

7=tepsiye yaymak için ya folya kağıt yada yağlı kağıt(bende yağlı kağıt vardı onu kullandım)bunlar tuz kuruyunca tenizlemesi kulay olsun diye

8=orta boy soğan balığın içine koyacağız

9=limon dilimleri

şimdi yapılışını dilimin yattığı kadarıyla anlatmaya çalışacağım



balığımızın sadece içini temizliyoruzpullarını temizlemiyoruztemizlersek balık tuzu emer ve balık tuzdan yenmez




sonrada bir kap içine sarısından ayrılmız yumurda aklarını tuz ile karıyoruz yumurtalar tuza yetmediği zaman az az su ilave ediyoruzbayanlar derlerya hamur işi yaparken kulak memesi kıvamında olacak diye öyle olacak ne çok sıvı nede çok katı bir tuzdan hamur olacak







artık hamurumuz hazır

yağlı kağıdı tepsimize koyup balığı yerleştirebileceğimiz gibi hazırlamış olduğumuz tuzdan hamuru balık boyunca fazla kalın olmayacak şekilde yağlı kağıtın üstüne yayıyoruz



sonra yaymış olduğumuz tuzun üzerine balığımızı yerleştiriyoruz



sonrada balığımızın içine soğanlarımızı ve limonlarımızı ilave ediyoruz



şimdide kürdanı balığımızın ağzına koyuyoruz



artık balığımızı tuza gömüyoruz hiç bir yerden hava almayacak gibi



balığımız bir alçıya alınmış vaziyette artık



sadece balığımızın ağzı kürdan ile açık kalacak



artık balığımız pişmeye hazır önceden 180 derecede kızdırdığımız balığımızı 45-50 dakpişmeye bırakıyoruz

balığımızı fırından çıkarttığımızda tuz hafif yanmış sararmış gibi olacak




balığımızı sertleşmiş tuzun içinden çıkartmak için çekiç ve keski kullanıyoruz



kırmış olduğumuz tuz kalıbını yavaşca kaldırıyoruzkimi zaman pulu ve derisi tuza yapışmışta olabilir bunda bir sakınca yoktur





balığımızı tuzdan çıkarttıktan sonra uzunca bir bıçak yardımı ile pullarını ve derisini alıyoruz bu çok kolay bir iş



sonra balığımızı bir kap içine çıkartıyoruz




hen sonda sofraya baba bir salata yapıp balığımızı afiyet ile yiyoruz

ve balığımızdan geriye kalan



ben levreğin böyle yapılmasına bayılıyorum


tip not:balığı kendi ellerim ile hazırlayıp pişirmiş bulunmaktayım


herkese afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.