Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ahtapot, külde

Külde Ahtapot

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Külde Ahtapot



Bu iş için 1-1,5 kiloyu pek geçmemeli;balıklarımızı yedik,mezeler tükenmek

üzere,yani masa sallantıda,muhabbete takviye lazımFakat mangalımız tam

kıvamında,ateş çökmüş,ısısı azalmış ve küllenmiş;tam zamanı!!Büyükçe bir

folyo parçasını tercihan iki kat yayıyoruzİki üç dal taze kekik vede üzerine

tam ortalama ahtapotu yerleltiriyoruz,kollarının arasına bir defne yaprağı,üzerine sızma zeytinyağını gezdiriyoruz,mümkün olduğu kadar buhar kaçırmayacak şekilde bohcalayıp,mangalın içinde açtığımız çukura yerleştirip

küllede bolca örtüyoruzMinumum 45,maksimum60 dakika sonra masada lezzet

patlamasını garanti ederimAfiyet olsun


Not;Tabiiki önce Ahtopotu en az 100 defa çarpıp,sürterek köpürtmeyi

unutmuyoruz,lokum gibi pişmiş ahtapotun sırrı hazırlanışındadırdövülürken

uzayan bacaklar,kıvrılıp,gövdeye doğru toplanmaya başladımı pişmeye

hazır demektir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.