![]() |
Külde Ahtapot |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Külde AhtapotBu iş için 1-1,5 kiloyu pek geçmemeli;balıklarımızı yedik,mezeler tükenmek üzere,yani masa sallantıda,muhabbete takviye lazım ![]() kıvamında,ateş çökmüş,ısısı azalmış ve küllenmiş;tam zamanı!! ![]() folyo parçasını tercihan iki kat yayıyoruz ![]() tam ortalama ahtapotu yerleltiriyoruz,kollarının arasına bir defne yaprağı,üzerine sızma zeytinyağını gezdiriyoruz,mümkün olduğu kadar buhar kaçırmayacak şekilde bohcalayıp,mangalın içinde açtığımız çukura yerleştirip küllede bolca örtüyoruz ![]() patlamasını garanti ederim ![]() ![]() Not;Tabiiki önce Ahtopotu en az 100 defa çarpıp,sürterek köpürtmeyi unutmuyoruz,lokum gibi pişmiş ahtapotun sırrı hazırlanışındadır ![]() uzayan bacaklar,kıvrılıp,gövdeye doğru toplanmaya başladımı pişmeye hazır demektir ![]() |
![]() |
![]() |
|