![]() |
Külde Ahtapot
Bu iş için 1-1,5 kiloyu pek geçmemeli;balıklarımızı yedik,mezeler tükenmek
üzere,yani masa sallantıda,muhabbete takviye lazım.Fakat mangalımız tam kıvamında,ateş çökmüş,ısısı azalmış ve küllenmiş;tam zamanı!!.Büyükçe bir folyo parçasını tercihan iki kat yayıyoruz.İki üç dal taze kekik vede üzerine tam ortalama ahtapotu yerleltiriyoruz,kollarının arasına bir defne yaprağı,üzerine sızma zeytinyağını gezdiriyoruz,mümkün olduğu kadar buhar kaçırmayacak şekilde bohcalayıp,mangalın içinde açtığımız çukura yerleştirip küllede bolca örtüyoruz.Minumum 45,maksimum60 dakika sonra masada lezzet patlamasını garanti ederim.Afiyet olsun. Not;Tabiiki önce Ahtopotu en az 100 defa çarpıp,sürterek köpürtmeyi unutmuyoruz,lokum gibi pişmiş ahtapotun sırrı hazırlanışındadır.dövülürken uzayan bacaklar,kıvrılıp,gövdeye doğru toplanmaya başladımı pişmeye hazır demektir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.