ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Külde Ahtapot (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=384368)

Prof. Dr. Sinsi 08-03-2012 01:19 AM

Külde Ahtapot
 
Bu iş için 1-1,5 kiloyu pek geçmemeli;balıklarımızı yedik,mezeler tükenmek

üzere,yani masa sallantıda,muhabbete takviye lazım.Fakat mangalımız tam

kıvamında,ateş çökmüş,ısısı azalmış ve küllenmiş;tam zamanı!!.Büyükçe bir

folyo parçasını tercihan iki kat yayıyoruz.İki üç dal taze kekik vede üzerine

tam ortalama ahtapotu yerleltiriyoruz,kollarının arasına bir defne yaprağı,üzerine sızma zeytinyağını gezdiriyoruz,mümkün olduğu kadar buhar kaçırmayacak şekilde bohcalayıp,mangalın içinde açtığımız çukura yerleştirip

küllede bolca örtüyoruz.Minumum 45,maksimum60 dakika sonra masada lezzet

patlamasını garanti ederim.Afiyet olsun.


Not;Tabiiki önce Ahtopotu en az 100 defa çarpıp,sürterek köpürtmeyi

unutmuyoruz,lokum gibi pişmiş ahtapotun sırrı hazırlanışındadır.dövülürken

uzayan bacaklar,kıvrılıp,gövdeye doğru toplanmaya başladımı pişmeye

hazır demektir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.