Sarpa Tava |
08-03-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sarpa TavaYaklasik bir senedir balik tutuyorumBaslarda kupes isparoz ve sarpa tutuyordukInternette gordugum kadariyla cogum kimse sarpanin etinin lezzetsiz oldugundan koktugundan bahsediyordu bu sebeple yakaladigim butun sarpalari salmisimdir(zaten cogu kucuk boydaydi )Fakat bende hep tadini merak etmisimdirBugun guvercinlik avimda hic levrek yoktu fakat giderayak iki tane guzel sarpa yakaladim birisi 30cm oburu 25 cmVe bu baligin tadini denemeye karar verdimIcini hemen orda denizde temizledimEvde kafalarini ve kuyruklarini kesip fleto seklinde baliklari ortadan ayirdim tuzlayip misir ununa buladiktan sonra kizgin zetinyaginda kizarttimSonuc super!!!Tadi cok guzel koku falan hicbirsey yok Demekki yakalanan buyuk sarpalar bundan sonra denize degil tavaya=))Belki bu baligin cok taze olmasi ve sezonla ilgilidir?Bu arada bu deli sarpa degil bildiginiz sari cizgili uslu sarpa Herkese rastgele |
|