![]() |
Sarpa Tava
Yaklasik bir senedir balik tutuyorum.Baslarda kupes isparoz ve sarpa tutuyorduk.Internette gordugum kadariyla cogum kimse sarpanin etinin lezzetsiz oldugundan koktugundan bahsediyordu bu sebeple yakaladigim butun sarpalari salmisimdir.(zaten cogu kucuk boydaydi )Fakat bende hep tadini merak etmisimdir.Bugun guvercinlik avimda hic levrek yoktu fakat giderayak iki tane guzel sarpa yakaladim birisi 30cm oburu 25 cm.Ve bu baligin tadini denemeye karar verdim.Icini hemen orda denizde temizledim.Evde kafalarini ve kuyruklarini kesip fleto seklinde baliklari ortadan ayirdim tuzlayip misir ununa buladiktan sonra kizgin zetinyaginda kizarttim.Sonuc super!!!Tadi cok guzel koku falan hicbirsey yok.
Demekki yakalanan buyuk sarpalar bundan sonra denize degil tavaya=))Belki bu baligin cok taze olmasi ve sezonla ilgilidir?Bu arada bu deli sarpa degil bildiginiz sari cizgili uslu sarpa Herkese rastgele |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.