|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
iskorpit, iskorpiti, leziz, tadı, temizlemek |
![]() |
İskorpiti Temizlemek Ve Leziz Bir İskorpit Tadı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İskorpiti Temizlemek Ve Leziz Bir İskorpit Tadıiskorpiti temizlemek bilindiği üzere iskorpitin sırt kısmında bulunan dikenleri zehirlidir ![]() ![]() ![]() ![]() öncelikle iskorpiti mutfakta kesim yaptığınız mutfak tahtanızın üzerine yan yatırın (üst dikenleri size dönük olmayacak) parmak ucunuzla balığın gövdesine hafif bastırarak keskin bir bıçakla kafasını kesin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() leziz bir iskorpit tarifi ![]() ![]() derisi alınmış flatosu çıkarılmış iskorpitin iki yüzünüde mısırunuyla karıştırın, tavaya biraz sıvı yağ koyun, yağ kızdıktan sonra tavanıza iskorpiti dizin ![]() ![]() ![]() not: iskorpiti bence hazır alın temizlemek tam bir işkence gelebilir size ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İskorpiti Temizlemek Ve Leziz Bir İskorpit Tadıbaşka iskorpit tarifi bilen varsa yazsın ben denemek isterim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İskorpiti Temizlemek Ve Leziz Bir İskorpit TadıTuncay Tarif için teşekkürler ama kendine işkence ediyorsun balığı ayıklarken Ben iskorpiti, sol elimle, karnından, kafası bana bakacak ve sırtı yukarıda olacak şekilde sıkıca tutarım ![]() Sonra keskin bir bıçakla sırt dikeninin iki yanını boydan boya derin bir şekilde yararım ![]() Dikeni kuyruğa yakın kısmından bıçağın ucuyla tutup başına doğru çekince zehirli dikenler kökünden çıkar ![]() Sonra karnını yukarı çevirip aynı şekilde yararak, sidikliğindeki dikeni de çıkarırım ![]() Yan yüzgeçlerinin altından kafasından karnına doğru bıçakla iki tarafını da çizerim, sonra karnını yarar, derisini de senin dediğin gibi bıçak ucuyla tutup kuyruğuna kadar soyarım ![]() Balığın başını önceden kesmek, deriyi soymakta zorluk çıkarabilir ![]() Hem de eğer çorba yapılacaksa başıyla birlikte kaynatmak gerekir ![]() ![]() ![]() Eline battı mı diyorsun ![]() Çoook ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|