![]() |
İskorpiti Temizlemek Ve Leziz Bir İskorpit Tadı
iskorpiti temizlemek
bilindiği üzere iskorpitin sırt kısmında bulunan dikenleri zehirlidir. yani zehirli derken balık zehirli değil dikenleri zehirli..(en az 10 kez elime batırmışımdır nekadar dikkat etsemde. böyle bir ağrıyı yada acıyı eline batıranlar bilirler) öncelikle iskorpiti mutfakta kesim yaptığınız mutfak tahtanızın üzerine yan yatırın (üst dikenleri size dönük olmayacak) parmak ucunuzla balığın gövdesine hafif bastırarak keskin bir bıçakla kafasını kesin. kafa kesilirken yanda 2 tane dikenide alarak kesin.. (üst dikenlere dikkat.) sonra kestiğiniz yer tahtaya gelecek şekilde balığı dik olarak kaldırın (üst dikenlere dikkat) şimdi kuyruk yukarda oldu, kuyruk dibinden başlayarak aşağıya doğru üst dikenleri kesin. sonra balığın altındaki bir çivi kılçık ve solungacı kesin. içini temizleyin. balığın boyun kısmından bıçak yardımıyla küçük bir deriyi tutun ve aşağıya doğru çekin. kolaylıkla derisi çıkacaktır. balık sadece orta kılçığı ile flato çıkarılmış şekilde pişirilmeye hazır. leziz bir iskorpit tarifi.. derisi alınmış flatosu çıkarılmış iskorpitin iki yüzünüde mısırunuyla karıştırın, tavaya biraz sıvı yağ koyun, yağ kızdıktan sonra tavanıza iskorpiti dizin. bir yüzü kızarmasına yakın küçük doğranmış domates ince kıyılmış bir diş sarmısak ilave edin balıkları çevirin ikinci yüzün kızarmasına yakın rendelenmiş kaşar peynirini balığın üzerine koyun. çok az tereyağı ilave edin. tavanın ağzını kapatıp birsüre pişirin ama dikkat edin yanmasın haber alın balıktan afiyet olsun not: iskorpiti bence hazır alın temizlemek tam bir işkence gelebilir size. ben alıştım temizlemeye zorlanmıyorum. yok ben temizlerim derseniz. elinize dikkat edin çünkü ben böyle bir acı hayatımda duymadım.. eldiven kullanırım diyorsanız. eldiveni de denedim yinede batıyor.. |
İskorpiti Temizlemek Ve Leziz Bir İskorpit Tadı
başka iskorpit tarifi bilen varsa yazsın ben denemek isterim. iskorpiti eline batıran varmı onuda merak ediyorum. varsa ağrı için nasıl bir metod uyguluyosunuz. ben buz yapıyorum. bide hastaneye gitmiştim bir kez. acayip etkiliyor beni. alerjim var iskorpite ama seviyorum bu lezzeti ne yapayım vazgeçemiyorum temizlemekten vazgeçtim şimdilerde canım çok çektiğinde satın alıyorum temizlenmiş şekilde. ama çok pahalı kilosu 10 ytl
|
İskorpiti Temizlemek Ve Leziz Bir İskorpit Tadı
Tuncay
Tarif için teşekkürler ama kendine işkence ediyorsun balığı ayıklarken Ben iskorpiti, sol elimle, karnından, kafası bana bakacak ve sırtı yukarıda olacak şekilde sıkıca tutarım. Sonra keskin bir bıçakla sırt dikeninin iki yanını boydan boya derin bir şekilde yararım. Dikeni kuyruğa yakın kısmından bıçağın ucuyla tutup başına doğru çekince zehirli dikenler kökünden çıkar. Sonra karnını yukarı çevirip aynı şekilde yararak, sidikliğindeki dikeni de çıkarırım. Yan yüzgeçlerinin altından kafasından karnına doğru bıçakla iki tarafını da çizerim, sonra karnını yarar, derisini de senin dediğin gibi bıçak ucuyla tutup kuyruğuna kadar soyarım. Balığın başını önceden kesmek, deriyi soymakta zorluk çıkarabilir. Hem de eğer çorba yapılacaksa başıyla birlikte kaynatmak gerekir. .. Eline battı mı diyorsun. Çoook. hem de bir günde birçok defa. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.