Fırında Balık Köfte |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırında Balık KöfteMALZEMELER 1 adet palamut (orta büyüklükte) 3 ad yumurta ½ somun bayat ekmek 1 ad soğan 1 çorba kaşığı sirke 1/4 fincan çam fıstığı 1/4 fincan kuş üzümü yenibahar Tuz 3 çorba kaşığı zeytinyağı HAZIRLANIŞI Palamutu karnını yararak temizleyin ve başlarını gövdeden ayırın Bol su ile iyice yıkayın Balığı derince bir tencereye yerleştirip üstünü örtecek tarzda su doldurun, suya yeterince tuz ve bir çorba kaşığı sirke ilave edip 20 dakika kadar kaynatın Kevgirle balığı sudan alıp süzün Balığın derisini, kılçıklarını ve siyah etlerini ayıklayın Ayırdığınız beyaz etleri satır veya bıçak ile kıyma gibi küçük parçalara kesin Bu etleri çukurca bir kaba koyun İçine bayat ekmek dilimlerini ufalayın, yumurtaları kırın ve iyice karıştırın Rendelenmiş soğan, tuz, yenibahar, dövülerek kırılmış çam fıstığı ve kuş üzümünü de ilave edip karıştırın Zeytinyağını ilave edip tekrar karıştırın Diğer taraftan fırın tepsisini veya pyrex kabınızı yağlayın ve üzerine karışımı döküp muntazamca yayın 160-180oC’a ısıttığınız fırına sürüp 20 dakika kadar pişirin Sıcak veya soğuk servis yapılabilir Not: Balığı haşladıktan sonra artakalan suyunu atmayın Bu suyu ilerde balık çorbası yapmakta kullanabilirsiniz Bu yemeğe uygun diğer balıklar: Balık köftesi bütün deniz balıklarından yapılabilir ancak en güzel tadı aşağıdakiler verir Uskumru, çingene palamutu, kolyoz |
|
|
|