ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Fırında Balık Köfte (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=384287)

Prof. Dr. Sinsi 08-03-2012 01:23 AM

Fırında Balık Köfte
 
MALZEMELER


1 adet palamut (orta büyüklükte)

3 ad. yumurta

½ somun bayat ekmek

1 ad. soğan

1 çorba kaşığı sirke

1/4 fincan çam fıstığı

1/4 fincan kuş üzümü

yenibahar

Tuz

3 çorba kaşığı zeytinyağı


HAZIRLANIŞI


Palamutu karnını yararak temizleyin ve başlarını gövdeden ayırın.Bol su ile iyice


yıkayın. Balığı derince bir tencereye yerleştirip üstünü örtecek tarzda su


doldurun, suya yeterince tuz ve bir çorba kaşığı sirke ilave edip 20 dakika kadar


kaynatın. Kevgirle balığı sudan alıp süzün. Balığın derisini, kılçıklarını ve


siyah etlerini ayıklayın. Ayırdığınız beyaz etleri satır veya bıçak ile kıyma gibi


küçük parçalara kesin. Bu etleri çukurca bir kaba koyun. İçine bayat ekmek


dilimlerini ufalayın, yumurtaları kırın ve iyice karıştırın. Rendelenmiş soğan,


tuz, yenibahar, dövülerek kırılmış çam fıstığı ve kuş üzümünü de ilave edip


karıştırın. Zeytinyağını ilave edip tekrar karıştırın. Diğer taraftan fırın


tepsisini veya pyrex kabınızı yağlayın ve üzerine karışımı döküp muntazamca yayın.


160-180oC’a ısıttığınız fırına sürüp 20 dakika kadar pişirin. Sıcak veya soğuk


servis yapılabilir.


Not: Balığı haşladıktan sonra artakalan suyunu atmayın. Bu suyu ilerde balık


çorbası yapmakta kullanabilirsiniz.


Bu yemeğe uygun diğer balıklar: Balık köftesi bütün deniz balıklarından


yapılabilir ancak en güzel tadı aşağıdakiler verir.

Uskumru, çingene palamutu, kolyoz


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.