Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dolma, kalamar

Kalamar Dolma

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kalamar Dolma



evde kalamarin her cesidi pisirdigim varfakat kalamar dolma yapmamistim
bu benim icin bir ilk ti
kalamarlari temizledimonce bir baska kabin icinde harcini hazirladim3 cesit peynir,2 cesit kaser,1 yesil biber,ve bir kirmiz biber(ince dogranik)cok az ince kiyilik sarimsakaz kekik harcin uzerine tabiiaz da zeytinyag harcin icineve bunlarin hepsini hafif karistirin
harci kalamarin icine koymadan en dibine yarim kasik tereyag koydumsonra harci doldurdumdevaminda kalamarlarin agzini kurdan ile kapattimuzerlerine az yag surdum
firin 180 derecede45 dakika durduktan sonra,diger taraflarini cevirdim15-20 dakika da bu taraflarini pisirdim
sonra renk almasi icin firini gril` e cevirdimrenk almaya baslayincafirini kapattim
en ufak olan kalamari bir denedimkisacasi yedimayiptir soylemesiben boyle lezzet gormedimher an bir kalamar tavernasi acabilirim
yukarida benim yaptigim harcin icine tercihe gore,aci ,maydanoz vs konabilir
bir deneyin ,goreceksiniz sizden iyi asci yoktur

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.