![]() |
Kapılar Açıktır! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kapılar Açıktır!Allah Rasulü s ![]() ![]() ![]() - Ey Allah’ın Rasulü! Müslüman olmadan önce, cahiliyet zamanında işlediğimiz günahlardan dolayı azap görecek miyiz? Allah Rasulü s ![]() ![]() ![]() - “Her kim müslümanlıkta güzel hareket ederse cahiliyet hayatında işlediği günah ile muaheze olunmaz, kınanmaz ![]() Fakat her kim, müslümanlıkta sebat etmeyip geri dönme gafletinde bulunur ve küfür üzre ölürse, o hem evvelce cahiliyetteki ameliyle, hem de sonra müslümanlıktan dönüş küfrüyle yargılanır ve ebedi cehennemde kalır ![]() Yine bir gün Efendimiz s ![]() ![]() ![]() - Ya Rasulallah! Bir günah işledim! Efendimiz s ![]() ![]() ![]() - Tevbe et, dedi ![]() - Tevbe ettim ama yine günah işledim, dedi ![]() - Tevbe et, buyurdular ![]() - Ne zamana kadar tevbe edeyim? Bunun üzerine Efendimiz s ![]() ![]() ![]() - Şeytan mağlup oluncaya kadar tevbe et ![]() Genç adam yine sordu: - Ya Rasulallah, benim günahım çok olduğu zaman ne olacak? Efendimiz s ![]() ![]() ![]() - Allah’ın affı senin günahından daha büyüktür ![]() Günahına çok üzülen bir adam İbn Mesud r ![]() ![]() - Bunun tevbesi var mıdır? İbn Mesud r ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Cennetin sekiz kapısı var, bunlar bazen açılır, bazen kapanır ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|