![]() |
Kapılar Açıktır!
Allah Rasulü s.a.v.’e bir sahabi sordu:
- Ey Allah’ın Rasulü! Müslüman olmadan önce, cahiliyet zamanında işlediğimiz günahlardan dolayı azap görecek miyiz? Allah Rasulü s.a.v. buyurdular: - “Her kim müslümanlıkta güzel hareket ederse cahiliyet hayatında işlediği günah ile muaheze olunmaz, kınanmaz. Fakat her kim, müslümanlıkta sebat etmeyip geri dönme gafletinde bulunur ve küfür üzre ölürse, o hem evvelce cahiliyetteki ameliyle, hem de sonra müslümanlıktan dönüş küfrüyle yargılanır ve ebedi cehennemde kalır.” Yine bir gün Efendimiz s.a.v.’e bir genç geldi ve şöyle dedi: - Ya Rasulallah! Bir günah işledim! Efendimiz s.a.v. de: - Tevbe et, dedi. Genç: - Tevbe ettim ama yine günah işledim, dedi. Peygamber Efendimiz yine: - Tevbe et, buyurdular. Genç adam sordu: - Ne zamana kadar tevbe edeyim? Bunun üzerine Efendimiz s.a.v. şöyle buyurdular: - Şeytan mağlup oluncaya kadar tevbe et. Genç adam yine sordu: - Ya Rasulallah, benim günahım çok olduğu zaman ne olacak? Efendimiz s.a.v. buyurdular: - Allah’ın affı senin günahından daha büyüktür. Günahına çok üzülen bir adam İbn Mesud r.a.’a sordu: - Bunun tevbesi var mıdır? İbn Mesud r.a. aldırış etmedi. Adam sorusunu tekrar etti. İbn Mesud r.a. baktı ki adamın gözlerinden yaşlar akıyor. Şöyle dedi: - Cennetin sekiz kapısı var, bunlar bazen açılır, bazen kapanır. Fakat tevbe kapısı asla kapanmaz. O kapıda görevli bir melek var, o melek daima kapıyı açık tutar. Sen ameline bak, ümidini kesme! |