![]() |
Üzülme...Yıkılma...Ağlama |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Üzülme...Yıkılma...AğlamaÜzülme ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() O'ndan iste ![]() ![]() ![]() Umudunun tükendiginde, Çaresizlik içinde kıvrandığında, Herkes seni terk ettiginde, Hayatın çıkmaza girdiginde, Sana yardım edecek birini, Seni dinleyecek bir dost aradıgında, Etrafına baktıgında, Kimselerin olmadıgını farkedeceksin belki ![]() ![]() ![]() Ama ![]() ![]() ![]() Üzülme ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sana yardım edecek bir dostun var ![]() ![]() ![]() Seni senden daha iyi bilen, Senin çektiklerini gören, Sana senden daha yakın olan ![]() ![]() ![]() Kim dediğini duyar gibiym ![]() ![]() ![]() İşte bu seni yaradan Rabbin ![]() ![]() ![]() O'nu sev ![]() ![]() ![]() O'na sarıl ![]() ![]() ![]() Bil, öğren, yaşa O'nun sevgisini ![]() ![]() ![]() Sen Rabbine bir adım yaklaştığında, Rabbin sana on adım yaklaşır ![]() ![]() ![]() O seni asla yarı yolda bırakmaz, O senin daima kalbinde olarak, Senin ona ibadet etmeni, Dua etmeni, istemeni bekler ![]() ![]() ![]() Çünkü O, Kendisine yapılan ibadeti, Kendisine yönelen dua`yı, Hiçbir eli ve gözyaşını geri çevirmez ![]() ![]() ![]() Bekler ki kulum bana dua etsin, İstesin benden ![]() ![]() ![]() Haydi o zaman, Aç ellerini ve Rabbin ALLAHA`dua et ki, O da sana yardım etsin ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
![]() |
Üzülme...Yıkılma...Ağlama |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Üzülme...Yıkılma...Ağlamaselamun aleykum cok degrli paylasimin için tesekkurler Kardesim; konuya katki olsun diye bir kissa alintiliyorum insaALLAH anlayanlaran idrak edenlerden oluruz! Zünnu-i Mısri'nin şöyle dediği rivayet edilmiştir : Bir gün elbiselerimi yıkamak için Nil nehrinin kenarına gitmiştim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir de baktım ki, ağacın altında Allah'a asi bir genç mışıl mışıl uyuyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sonra gencin yanına geldim, o hala uyuyordu, akabinde baş ucunda kendi kendime şöyle dedim : - Ey uyuyan genç; Allah seni, sen fark etmesen de karanlığın içindeki her türlü kötülükten korur ![]() ![]() ![]() ![]() Genç benim bu sözlerim üzerine uyandı ve başından geçen olayları kendisine anlattım ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynak : Ahmed Şihabuddin El-Kalyubi'nin,"Dini Hikayeler" adlı kitabı ![]() |
![]() |
![]() |
|