![]() |
Ey Yûsufi Bir Düşle Sevdiğim Yar! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ey Yûsufi Bir Düşle Sevdiğim Yar!Ve Sen gittin ![]() Gittin ya ![]() ![]() ![]() gidişin, tanıyıp bilmediğim bir zamana denk geldi ![]() ![]() ![]() Bir tarih vardı bir de; saat ![]() Oysa zamansız sevmiştim ![]() ![]() ![]() Tüm hayırlarımı sana yormuştum ben ![]() Umutlarımın güleç yüzü, yûsufi düşlerimin sahibi, Yûsufi bir düşle sevdiğim yardın ey yar ![]() Sen yoksun ![]() Yoksunluk, yoksulluk düştü payıma ![]() Hiç bu kadar ıslanmamıştı yağmur kendi benliğinde, kendi halinde, bir başına yağarken Gözlerim şimdi kuraklık vaktinde ![]() Üzülme ![]() Yeter ki sen gülümse hayata ![]() Gül ki güller açsın yüreğinde ![]() Ben mahkum ettim Yûsufi düşlerimi yüreğimin çıkmaz sokaklarına ![]() Çıkamayacaklar hiçbir zaman aydınlığa ![]() Eremeyecekler mürüvvetlerine ![]() Başına buyruk cümleler oluşturdum her seferinde ![]() Oysa çok uslu olmaları için söz verdirtmiştim ![]() Çıkmaz sokaklarına girmek için çırpındılar hep, Ve her seferinde çıkmazlıklarına takılıp geri döndüler ![]() ![]() ![]() Gönlümün penceresinden bakıyorum sana ve sensizlikle yoğurduğum hayata ![]() Yüzümde şefkatli bir meltem, Ardından gelen şiddetli bir rüzgar ![]() Ve aklımda yarım kalmışlıklar, Rüzgar taşımış, getirmiş; kuru bir dala asılmış, kurbansızlık yolunda kurban giden sevdamın kokusunu ![]() ![]() ![]() Yüreğim ürperdi Gönlümden usulca geçen; bir ahu zar ![]() ![]() ![]() Ve aklımda yeni yeni ütopyalar ![]() ![]() ![]() Hayır! yapmayacağım, atmayacağım buraya o tarihi ![]() Şimdi, cümlelerim her tarafından yara aldı Anlamsızlık yolunda alıp başını gittiler ![]() ![]() ![]() Her biri bir tarafa devrildi, artık devrikler ![]() ![]() ![]() Anlamsızlaşıp, karmakarışıklaştılar ![]() Karambole düştü yüreğim ![]() ![]() ![]() Şimdi ben ne yapayım? Sana dair büyüttüğüm iyi niyetlerimle nerelere gideyim? Assam mı, kessem mi? Korkma! Yargısız infaz değil bu ![]() ![]() ![]() Yargılayıp asıyorum şimdi; sana olan hissiyatlarımı Biriktirdiğim, kumbara olarak kullandığım kalbimdeki sana dair her şeyi ![]() Hummalı bir yalnızlık şimdi benimkisi Değilim isyanda Ama, yolumun ucu nisyanda ![]() ![]() ![]() Martılar yine dans ediyorlar Ve yine en güzel şarkılarını söylüyorlar denize karşı Deniz hırçın, Deniz küskün Ve nihayet, deniz suskun ![]() Ve ben! Ey Yûsufi bir düşle sevdiğim yar! Bir adın kaldı bana, unutulmaya yüz tutan, Oysa adını çakmıştım mıh gibi zihnime ![]() En güzel şifayı sürüyorum yürekceğizime; "Unutmak" Şükrolsun Unutturana, Unutulmayacak Olana ![]() Adını batırmak istedim anlamca anlamsız metinlere Nisyanı arzuladım ![]() ![]() ![]() Ruhumu yeniden yontmaya başladım İzlerini sileceğim, sana dair hayatta ne varsa Hayatın dibine batıracağım ![]() Ve ab-ı hayattan bir yudum tadacağım, Nisyan perdelerinin ardından dalacağım içeri ![]() Şimdi yüreğim bir çöl kadar sessiz ![]() ![]() ![]() Şimdi yüreğim bir çöl kadar kurak ![]() ![]() ![]() Şimdi yüreğim bir okyanus kadar uçsuz bucaksız ![]() Ellerim, savaştan çıkma harabelerin izlerini taşımaktaysa da Yüreğim, nice tehlikeler atlatmış bir ahunun ki kadar debdebeli, İçinde okyanusları barındıran bir kum tanesi kadar yalnız, Yani, Bir kum tanesi yalnızlığı benimkisi ![]() ![]() ![]() Ve ben! Öğretildim, Öğrendim ![]() ![]() ![]() Malzemesi top ve tüfeklerin değil, Gönül ve gözlerin olduğu bir savaşından ardından; Bir çöl kadını gibi olmayı, Zamanı geldiğinde azad etmeyi ve edilmeyi Konuşmadan anlatmayı Söyletmeden duymayı Dillerdeki değil, gözlerdekini ![]() ![]() ![]() Şatafatlı kahkahaların ardındaki ince sızıları Öğrendim! ![]() ![]() ![]() Beklemeyi ![]() ![]() ![]() Beklemeyi ![]() ![]() ![]() Beklemeyi ![]() ![]() ![]() Ve, Sabrı ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Ey Yûsufi Bir Düşle Sevdiğim Yar! |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ey Yûsufi Bir Düşle Sevdiğim Yar!Bu gece zifiri karanlık dört bir yan ![]() ![]() Ay geceye dargın,ben sana ![]() ![]() Adımların karanlıkta sesini kaybederken,uzanıp tutmak istedim ardından gölgeni ![]() ![]() Hani bir gece ve son defa benle kalırsın diye ![]() ![]() Tutamadım ![]() ![]() ![]() Tutunamadım sana ![]() ![]() Öğlece yığılıp kaldım kaldırımın soğuk bedenine ![]() ![]() Ben her gecemde seni yaşarken ![]() ![]() Sen tek gecede karanlığa teslim ettin beni ![]() ![]() Belki de Ay'ın geceye dargınlığı bu yüzdendir ![]() ![]() Benim de sana ![]() ![]() ![]() Gülüşlerim vardı benim ![]() ![]() ![]() Tam karşıya geçerken bıraktığın o el benim Her uykuya dalışımda ,sana kapatırdım gözlerimi ![]() ![]() Düşümdeki senden habersizdin ![]() ![]() Sabah, silüetini alınca düşümden,sensizliğe açardım gözlerimi ![]() ![]() Güneş güne küsseydi bir kez de,doğmasaydı hiç ![]() ![]() Ve sen hep saklı kalsaydın düşlerimde her gece ![]() ![]() Bir de sen bırak beni Unut gittiğin bir yerde Kim kaldı ki Çok büyüdüm sayendeParmak uçlarımdaki titremeye bir anlam veremiyorum ![]() ![]() Oysaki üşümüyorum da hiç ![]() ![]() Yine sensizlik düştü yüreğime galiba ![]() ![]() Kan revan içinde sayıklamalarım olacak sanırım ![]() ![]() Terleyecek ellerim,yanacak bu gece yine kalbim ![]() ![]() Harflerimin çığlığını duyuyorum ![]() ![]() Ömrümü yakmıştı ya ansızın gidişin ![]() ![]() Şimdi yine ![]() ![]() Beni yakacak harflerimi topluyorum yerden ![]() ![]() Ve çakıyorum kibriti birden ![]() ![]() Tabirim caiz değil , numunem yok , sende kalsın aslım Müstakil bir masaldı , bitti işte , ben aynı haytayım Gülüşlerim vardı benim ![]() ![]() ![]() Tam karşıya geçerken bıraktığın o el benim Şimdi ![]() ![]() ![]() Beni yakan cümlelerimin aşkına ![]() ![]() Beni karanlığa teslim eden gözlerinin aşkına ![]() ![]() Giderken yanağımı nemlendiren yaşlarının aşkına ![]() ![]() Aşk'ının aşkına ![]() ![]() ![]() Gel de al küllerimi,savur geceye ![]() ![]() ![]() Bir de sen bırak beni Unut gittiğin bir yerde Kim kaldı ki Çok büyüdüm sayende ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|