![]() |
Terbiyeli Tavuk Şiş |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Terbiyeli Tavuk Şiş1 Adet tavuk 2 ![]() 4 Su bardağı su Çeyrek limon suyu 1 Tatlı kaşığı tozşeker Tuz, karabiber İçi için : 2 Su bardağı pirinç Yarım kahve fincanı dolmalık fıstık Yarım kahve fincanı kuş üzümü 1 Adet tavuk ciğeri (haşlanmış) 3 ![]() 3 Çorba kaşığı margarin 1 Adet soğan Yenibahar, köri, tuz, karabiber Üzerine sürmek için : Yarım çorba kaşığı salça Yarım çorba kaşığı yoğurt Yarım tatlı kaşığı tozşeker Garnitür olarak : 250 gr mantar 1 Su bardağı bezelye (konserve) Tavuğu yıkadıktan sonra kurulayın ![]() Derin bir tencereye sıvıyağı aktarıp, kızdırın ![]() Tavuğu arkalı önlü kızartın ![]() Tavuğu derin bir tencereye alıp, 4 su bardağı su ve çeyrek limon suyunu ilave ederek haşlayın ![]() Tavuğu zedelenmeden haşladığınız suyun içinden çıkarın ![]() İçi için ; ayrı bir yerde yağı eritin ![]() İçine soğanı ve dolmalık fıstığı ilave edip, birlikte kavurun ![]() Fıstık ve soğanlar pembeleştiğinde, yıkayıp suyunu süzdüğünüz pirinçleri ekleyin ![]() Pirinçler şeffaflaşana dek kavurun ![]() 3 ![]() ![]() Tuzu, köriyi, karabiberi, yenibaharı ve kuş üzümünü ekleyin ![]() Diğer yandan haşlanmış tavuk ciğerini küçük parçalar halinde doğrayarak ilave edin ![]() Kısık ateşte pirinçler suyunu çekeme dek pişirin ![]() Tavuğu cam bir fırın tepsisine alın ![]() Hazırladığınız ciğerli pilavı tavuğun karın kısmındaki boşluklara doldurun ![]() Tavuğun karın kısmını temiz bir iple dikin ![]() Üzeri için ; salçayı, yoğurdu ve şekeri karıştırıp fırça yardımı ile tavuğun her tarafına sürün ![]() Tepsiyi fırına sürüp, üzeri nar gibi kızarana dek pişirin ![]() Garnitür olarak hazırladığınız haşlanmış mantarlar ve bezelyelerle birlikte servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Terbiyeli Tavuk Şiş |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Terbiyeli Tavuk Şiş2 Adet havuç 2 Adet patates 2 Adet kuru soğan Yarım kilo tavuğun beyaz eti 1 Adet yumurta sarısı 1 Çorba kaşığı un 2 Çorba kaşığı tereyağı Yeterince su Tuz Tavuğun beyaz etini, derisinden ayırın ![]() Bir hafta buzlukta bekletin ![]() Havucun, soğanın ve patatesin kabuklarını soyarak iri iri doğrayın ![]() Çözüldükten sonra iri parçalar halinde kestiğiniz tavuk etlerini ilk önce kızgın ayçiçek yağında soteleyin ![]() Tencereye aldığınız tereyağı ile birlikte havuç ve soğanı kavurun ![]() Yeterince su ilave ederek, kaynatın ![]() Soğan ve havuç kaynadıktan ve biraz pişmeye başladıktan sonra tavuk ve patatesleri ilave edin ![]() Tuzunu ayarlayın ![]() Ayrı bir kap içinde yumurta sarısını ve unu karıştırın ![]() Malzemelerin pişmesine yakın bu karışımı tencereye ekleyin ![]() Bir süre kaynattıktan sonra sıcak olarak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Terbiyeli Tavuk Şiş |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Terbiyeli Tavuk Şiş12 Adet tavuk kanadı 1/2 limonun suyu 1 Çorba kaşığı domates salçası 1/2 Kahve fincanı sıvıyağ Tuz ve karabiber Kırmızıbiber Kekik Sosun bekletilme süresi : 1-2 saat Limon suyu, sıvıyağ, salça, tuz, karabiber, kırmızıbiber ve kekiği çatalla çırparak bir sos hazırlayın ![]() Tavuk kanatlarını teker teker sosa buladıktan sonra 1-2 saat buzdolabında bekletin ![]() Buzdolabından çıkartığınız tavuk kanatlarını fırının ızgarasında iki tarafını da çevirerek pişirin ![]() Tavuk kanatlarının içlerinin çiğ kalmaması için önce orta derecede, sonra kısık derecede pişirin ![]() Sıcak olarak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|