Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
tavuk, terbiyeli, şiş

Terbiyeli Tavuk Şiş

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Terbiyeli Tavuk Şiş



1 Adet tavuk

25 Çorba kaşığı sıvıyağ

4 Su bardağı su

Çeyrek limon suyu

1 Tatlı kaşığı tozşeker

Tuz, karabiber

İçi için :

2 Su bardağı pirinç

Yarım kahve fincanı dolmalık fıstık

Yarım kahve fincanı kuş üzümü

1 Adet tavuk ciğeri (haşlanmış)

35 Su bardağı sıcak tavuk suyu

3 Çorba kaşığı margarin

1 Adet soğan

Yenibahar, köri, tuz, karabiber

Üzerine sürmek için :

Yarım çorba kaşığı salça

Yarım çorba kaşığı yoğurt

Yarım tatlı kaşığı tozşeker

Garnitür olarak :

250 gr mantar

1 Su bardağı bezelye (konserve)


Tavuğu yıkadıktan sonra kurulayın

Derin bir tencereye sıvıyağı aktarıp, kızdırın

Tavuğu arkalı önlü kızartın

Tavuğu derin bir tencereye alıp, 4 su bardağı su ve çeyrek limon suyunu ilave ederek haşlayın

Tavuğu zedelenmeden haşladığınız suyun içinden çıkarın

İçi için ; ayrı bir yerde yağı eritin

İçine soğanı ve dolmalık fıstığı ilave edip, birlikte kavurun

Fıstık ve soğanlar pembeleştiğinde, yıkayıp suyunu süzdüğünüz pirinçleri ekleyin

Pirinçler şeffaflaşana dek kavurun

35 su bardağı sıcak tavuk suyunu ilave edin

Tuzu, köriyi, karabiberi, yenibaharı ve kuş üzümünü ekleyin

Diğer yandan haşlanmış tavuk ciğerini küçük parçalar halinde doğrayarak ilave edin

Kısık ateşte pirinçler suyunu çekeme dek pişirin

Tavuğu cam bir fırın tepsisine alın

Hazırladığınız ciğerli pilavı tavuğun karın kısmındaki boşluklara doldurun

Tavuğun karın kısmını temiz bir iple dikin

Üzeri için ; salçayı, yoğurdu ve şekeri karıştırıp fırça yardımı ile tavuğun her tarafına sürün

Tepsiyi fırına sürüp, üzeri nar gibi kızarana dek pişirin

Garnitür olarak hazırladığınız haşlanmış mantarlar ve bezelyelerle birlikte servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla

Terbiyeli Tavuk Şiş

Eski 08-03-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Terbiyeli Tavuk Şiş



2 Adet havuç

2 Adet patates

2 Adet kuru soğan

Yarım kilo tavuğun beyaz eti

1 Adet yumurta sarısı

1 Çorba kaşığı un

2 Çorba kaşığı tereyağı

Yeterince su

Tuz


Tavuğun beyaz etini, derisinden ayırın

Bir hafta buzlukta bekletin

Havucun, soğanın ve patatesin kabuklarını soyarak iri iri doğrayın

Çözüldükten sonra iri parçalar halinde kestiğiniz tavuk etlerini ilk önce kızgın ayçiçek yağında soteleyin

Tencereye aldığınız tereyağı ile birlikte havuç ve soğanı kavurun

Yeterince su ilave ederek, kaynatın

Soğan ve havuç kaynadıktan ve biraz pişmeye başladıktan sonra tavuk ve patatesleri ilave edin

Tuzunu ayarlayın

Ayrı bir kap içinde yumurta sarısını ve unu karıştırın

Malzemelerin pişmesine yakın bu karışımı tencereye ekleyin

Bir süre kaynattıktan sonra sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla

Terbiyeli Tavuk Şiş

Eski 08-03-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Terbiyeli Tavuk Şiş



12 Adet tavuk kanadı

1/2 limonun suyu

1 Çorba kaşığı domates salçası

1/2 Kahve fincanı sıvıyağ

Tuz ve karabiber

Kırmızıbiber

Kekik

Sosun bekletilme süresi : 1-2 saat


Limon suyu, sıvıyağ, salça, tuz, karabiber, kırmızıbiber ve kekiği çatalla çırparak bir sos hazırlayın

Tavuk kanatlarını teker teker sosa buladıktan sonra 1-2 saat buzdolabında bekletin

Buzdolabından çıkartığınız tavuk kanatlarını fırının ızgarasında iki tarafını da çevirerek pişirin

Tavuk kanatlarının içlerinin çiğ kalmaması için önce orta derecede, sonra kısık derecede pişirin

Sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.