![]() |
Osmanlı Mutfağı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Osmanlı MutfağıPadişahlar nasıl beslenirdi hiç düşündünüz mü? Sarayda en çok hangi sebze tüketilirdi? Ne içilirdi? İşte Osmanlı mutfağının püf noktaları ve padişahlara özel yemekler ![]() ![]() ![]() Saray mutfaklarında sıradan halkın tükettiği bulgur yerine pirinç, bal- pekmez yerine şeker, esmer ekmek ve yufka yerine beyaz mayalı ekmek çeşitleri tüketilirdi ![]() Osmanlı sofralarında su yerine şerbet ve hoşaf içilirdi ![]() ![]() Koyun ve kuzu eti tercih edilirdi ![]() ![]() Yemeğini yalnız yiyen Fatih Sultan Mehmet en çok karides, tavuk ve balık severdi ![]() ![]() Fatih Sultan Mehmed için pişen yemeklerde en çok yumurta kullanılırdı ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Osmanlı Mutfağı |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Osmanlı Mutfağı![]() Fatih`in padişah sofrasında yenen etler koyun, tavuk, kaz, baş, paça ve işkembeydi ![]() ![]() Sultan II ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sarayda ekmeğe çok önem verilirdi ![]() ![]() ![]() ![]() En çok sevilen sebze patlıcandı ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|