![]() |
Ballı Tarifler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ballı TariflerBALLI VE CEVİZLİ PASTA Malzemeler: Pandispanya için: - 5 Adet yumurta - Yarım su bardağı tozşeker - Yaklaşık 1 su bardağı un - Yarım çay bardağı eritilmiş margarin - 1 Adet limon kabuğu rendesi - Yarım çay kaşığı vanilya İç malzemesi için: - 1 Büyük kutu hazır krem şanti - 2 Su bardağı çekilmiş ceviz içi - 2 Adet muz - 1 Çay bardağı bal - 2 Kare paket çikolata Yapılışı: - Yumurta, tozşeker, limon kabuğu rendesi ve vanilyayı derin bir kasede çırpın ![]() - Unu azar azar ilave edip karıştırın ![]() - Üzerine yağı ekleyin ve fazla karıştırmadan yedirin ![]() - Yağlanmış fırın kalıbına dökün ve 200 dereceli fırında pişirin ![]() - Soğumaya bırakın ![]() - Krem şantiyi ayrı bir kapta üzerindeki tarife göre hazırlayın ![]() - Muzları dilimleyin ![]() - Soğuyan pandispanyayı ortadan ikiye kesin ![]() - Birinci katına krem şanti sürüp, üzerine dilimlenmiş muzları dizin ![]() - Tekrar krem şantiyle kaplayın ![]() - Bal ve ceviz içini karıştırıp, krem şantinin üzerine ilave edin ![]() - İnce bir kat krem şanti ile sıvayıp ikinci kat pandispanyayı yerleştirin ![]() - Krem şanti ile kaplayın ![]() - Çikolatayı eritip, ılınınca pastanın üzerine sürün ![]() - Kalan krem şanti ve çekilmiş şam fıstıkla dilediğiniz gibi süslemeler yapıp, baklava şeklinde dilimleyin ![]() - Buzdolabında bekletip soğuk olarak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Ballı Tarifler |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ballı TariflerBALLI KURABİYE Malzemeler: - Yarım paket margarin - 1 Su bardağı pudraşekeri - 3 Adet yumurtanın sarısı - Yarım su barağı süt - 1 Çorba kaşığı bal - 1 Paket kabartma tozu - Alabildiği kadar un Üzerine: - 2 Adet yumurtanın akı - 1 ![]() Yapılışı: - Geniş bir hamur yoğurma kabına küçük parçalar şeklinde kesilmiş yarım paket margarini alın ![]() - Üzerine azar azar un serperek margarini parmak uçlarıyla una yedirin ![]() - Margarin ve un özleştikten sonra pudraşekeri,yumurta sarıları, süt, bal ve kabartma tozonu ekleyin ![]() - Gerekirse un ilave edin ![]() - Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğurun ![]() - Hamuru birkaç dakika dinlendirin ![]() - Yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ![]() - Elinizle yuvarlayarak şekil verin ![]() - Hamurları önce yumurta akına sonra da dövülmüş cevize bulayın ![]() - Çok az yağ sürülmüş fırın tepsisine dizin ![]() - Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında 30-35 dakika pişirin ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Ballı Tarifler |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ballı TariflerBALLI GEVREK Malzemeler: -1 Su bardağı tozşeker -1 Su bardağı su -14 Çorba kaşığı margarin -5 Çorba kaşığı bal -1 Kutu (350 gr) yulaf ezmesi -1 Su bardağı iri dövülmüş fındık -1 Su bardağı iri dövülmüş ceviz -1 Su bardağı kabuksuz kabak çekirdeği Yapılışı: -Şekeri ve suyu bir tencereye aktarın ![]() ![]() -Hazırladığınız şuruba eritilmiş margarini ve 5 çorba kaşığı balı ekleyin ![]() ![]() -Fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayın ![]() ![]() -Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında altın sarısı bir renk alana kadar yaklaşık 25 dakika pişirin ![]() -Fırından çıkardıktan sonra 5 dakika bekletin ![]() -Dilediğiniz boyutlarda çubuk şeklinde kesip, servis yapılır |
![]() |
![]() |
![]() |
Ballı Tarifler |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ballı TariflerBAL ve ŞAM FISTIKLI DONDURMA Malzemeler: -1 paket vanilya -450 ml süt -3/4 su bardağı bal -3 yumurta -1 çorba kaşığı mısır unu -1/2 su bardağı fıstık içi -1,5 su bardağı krema -10 adet kuru kayısı Yapılışı: -Süt ve balı küçük bir tencereye alın ![]() ![]() ![]() -Ardından çırpılmış yumurta sarılarını karıştırın ![]() ![]() -Tuz ve dövülmüş fıstıkları ilave ettikten sonra tencerenin kapağını kapatın ve soğumaya bırakın ![]() ![]() -Yarı donmuş dondurmayı tekrar bir kaba alın, yumuşayana kadar karıştırın ![]() -Yumurta aklarını kar haline gelene dek çırpın ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Ballı Tarifler |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ballı TariflerBALLI KAKAOLU KEK Malzemeler: -200 gr un -170 gr margarin -120 gr bal -50 gr pudra şekeri -50 gr badem (soyulmuş) -40 gr kakao -15 gr çam fıstığı -15 gr antep fıstığı -2 yumurta beyazı -3 adet bisküvi -1/2 çay kaşığı tarçın -1 karanfil -1 zencefil -Tuz Yapılışı: -Pasta kalıbını yağlayıp rendelenmiş bisküviyi kabın her tarafına dökün ![]() -Kabı ters çevirip fazlasını, yapışmayanlarını dökün ![]() -Bademleri kaynar suda tutup kabuklarını soyun ve ikiye ayırın ![]() Unu, bir kahve kaşığı maya, kakao, şeker, bir çimdik tarçın, 1 karanfil ve 1 zencefili koyup iyice karıştırın ![]() -Hamurun ortasını açın parçalara ayrılmış margarini, balı koyup karıştırın ![]() -Kar gibi çırpılmış yumurta aklarını da ilave edin ![]() ![]() -Hamuru yine karıştırın ![]() ![]() -Form vermek için parmaklarınızı bademle yağlayın ve üzerini badem ve çam fıstığı ile süsleyin ![]() -180 derecelik fırında 40 dakika pişirin ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Ballı Tarifler |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ballı TariflerBALLI PORTAKALLI KEK Malzemeler: -350 gr un -1 tatlı kaşığı kabartma tozu -1 çay kaşığı toz karanfil -75 gr tereyağ -3 yumurta -2 portakal -2 su bardağı bal Üstü İçin: -1 çorba kaşığı portakal suyu -1/2 çay bardağı bal Hazırlanışı: -Portakalın kabuğunu rendeleyip suyunu sıkın ![]() -Un, kabartma tozu, karanfili karıştırın ![]() -Tereyağı, yumurta, 4 çorba kaşığı portakal suyu ve 1 çorba kaşığı portakal kabuğunu karıştırın ![]() -Una ilave edip iyice çırpın ![]() -Hazırladığınız karışıma balı ekleyip karıştırın ![]() -Yuvarlak bir kek kalıbının dibini yağladıktan sonra portakal dilimleriyle kaplayın ![]() -Kek hamurunu kalıba boşaltın ![]() -160 derece ısıtılmış fırında 1 saat pişirin ![]() ![]() -Keki servis tabağına ters çevirerek çıkarın ![]() -Portakal suyu ile balı karıştırın ![]() ![]() -Portakallı ballı keki soğuk olarak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Ballı Tarifler |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ballı TariflerBALLI KEK Malzemeler -250 gr ![]() -2 yumurta -1 bardak pudra şekeri -2 bardak un -1 bardak süt -1 kaşık kakao -kabartma tozu -200 gr badem Yapılışı: -Bal benmari usulu ısıtılır ![]() -Robota yumurta, pudra sekeri koyup çırpılır ![]() -Süt ve kakao karıştırılır ![]() ![]() -Un ve kabartma tozu ilave edilir, daha sonra bademler ilave eklenir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|