ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Ballı Tarifler (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=380800)

Prof. Dr. Sinsi 08-03-2012 01:04 AM

Ballı Tarifler
 
BALLI VE CEVİZLİ PASTA


Malzemeler:


Pandispanya için:


- 5 Adet yumurta


- Yarım su bardağı tozşeker


- Yaklaşık 1 su bardağı un


- Yarım çay bardağı eritilmiş margarin


- 1 Adet limon kabuğu rendesi


- Yarım çay kaşığı vanilya


İç malzemesi için:


- 1 Büyük kutu hazır krem şanti


- 2 Su bardağı çekilmiş ceviz içi


- 2 Adet muz


- 1 Çay bardağı bal


- 2 Kare paket çikolata



Yapılışı:


- Yumurta, tozşeker, limon kabuğu rendesi ve vanilyayı derin bir kasede çırpın.


- Unu azar azar ilave edip karıştırın.


- Üzerine yağı ekleyin ve fazla karıştırmadan yedirin.


- Yağlanmış fırın kalıbına dökün ve 200 dereceli fırında pişirin.


- Soğumaya bırakın.


- Krem şantiyi ayrı bir kapta üzerindeki tarife göre hazırlayın.


- Muzları dilimleyin.


- Soğuyan pandispanyayı ortadan ikiye kesin.


- Birinci katına krem şanti sürüp, üzerine dilimlenmiş muzları dizin.


- Tekrar krem şantiyle kaplayın.


- Bal ve ceviz içini karıştırıp, krem şantinin üzerine ilave edin.


- İnce bir kat krem şanti ile sıvayıp ikinci kat pandispanyayı yerleştirin.


- Krem şanti ile kaplayın.


- Çikolatayı eritip, ılınınca pastanın üzerine sürün.


- Kalan krem şanti ve çekilmiş şam fıstıkla dilediğiniz gibi süslemeler yapıp, baklava şeklinde dilimleyin.


- Buzdolabında bekletip soğuk olarak servis yapın.


Prof. Dr. Sinsi 08-03-2012 01:05 AM

Ballı Tarifler
 
BALLI KURABİYE


Malzemeler:

- Yarım paket margarin

- 1 Su bardağı pudraşekeri

- 3 Adet yumurtanın sarısı

- Yarım su barağı süt

- 1 Çorba kaşığı bal

- 1 Paket kabartma tozu

- Alabildiği kadar un

Üzerine:

- 2 Adet yumurtanın akı

- 1.5 Su bardağı dövülmüş ceviz


Yapılışı:

- Geniş bir hamur yoğurma kabına küçük parçalar şeklinde kesilmiş yarım paket margarini alın.

- Üzerine azar azar un serperek margarini parmak uçlarıyla una yedirin.

- Margarin ve un özleştikten sonra pudraşekeri,yumurta sarıları, süt, bal ve kabartma tozonu ekleyin.

- Gerekirse un ilave edin.

- Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğurun.

- Hamuru birkaç dakika dinlendirin.

- Yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.

- Elinizle yuvarlayarak şekil verin.

- Hamurları önce yumurta akına sonra da dövülmüş cevize bulayın.

- Çok az yağ sürülmüş fırın tepsisine dizin.

- Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında 30-35 dakika pişirin.

Prof. Dr. Sinsi 08-03-2012 01:05 AM

Ballı Tarifler
 
BALLI GEVREK


Malzemeler:

-1 Su bardağı tozşeker

-1 Su bardağı su

-14 Çorba kaşığı margarin

-5 Çorba kaşığı bal

-1 Kutu (350 gr) yulaf ezmesi

-1 Su bardağı iri dövülmüş fındık

-1 Su bardağı iri dövülmüş ceviz

-1 Su bardağı kabuksuz kabak çekirdeği


Yapılışı:

-Şekeri ve suyu bir tencereye aktarın. Şurup haline gelene dek kaynatın ve soğumaya bırakın.

-Hazırladığınız şuruba eritilmiş margarini ve 5 çorba kaşığı balı ekleyin. Yulaf ezmesini, 1 su bardağı fındık, ceviz ve kabak çekirdeğini ekleyip, karıştırın.

-Fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayın. Hazırladığınız ballı karışımı kalınlığı 1 santim olacak şekilde tepsiye yayın.

-Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında altın sarısı bir renk alana kadar yaklaşık 25 dakika pişirin.

-Fırından çıkardıktan sonra 5 dakika bekletin.

-Dilediğiniz boyutlarda çubuk şeklinde kesip, servis yapılır

Prof. Dr. Sinsi 08-03-2012 01:05 AM

Ballı Tarifler
 
BAL ve ŞAM FISTIKLI DONDURMA


Malzemeler:

-1 paket vanilya

-450 ml süt

-3/4 su bardağı bal

-3 yumurta

-1 çorba kaşığı mısır unu

-1/2 su bardağı fıstık içi

-1,5 su bardağı krema

-10 adet kuru kayısı


Yapılışı:

-Süt ve balı küçük bir tencereye alın. Vanilyayı ve mısır ununu ekleyin. Sürekli karıştırarak topaksız kıvama getirin.

-Ardından çırpılmış yumurta sarılarını karıştırın. Karışımı koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.

-Tuz ve dövülmüş fıstıkları ilave ettikten sonra tencerenin kapağını kapatın ve soğumaya bırakın. Soğuyan karışımı bir dondurma kabına koyun ve üstten iki santimi katılaşana kadar dondurun.

-Yarı donmuş dondurmayı tekrar bir kaba alın, yumuşayana kadar karıştırın.

-Yumurta aklarını kar haline gelene dek çırpın. İkisini de vanilyalı karışımın içine karıştırın. Tekrar buzdolabına koyup, dondurun. Kıyılmış kuru kayısılarla birlikte servis yapın.


Prof. Dr. Sinsi 08-03-2012 01:05 AM

Ballı Tarifler
 
BALLI KAKAOLU KEK


Malzemeler:

-200 gr un

-170 gr margarin

-120 gr bal

-50 gr pudra şekeri

-50 gr badem (soyulmuş)

-40 gr kakao

-15 gr çam fıstığı

-15 gr antep fıstığı

-2 yumurta beyazı

-3 adet bisküvi

-1/2 çay kaşığı tarçın

-1 karanfil

-1 zencefil

-Tuz


Yapılışı:

-Pasta kalıbını yağlayıp rendelenmiş bisküviyi kabın her tarafına dökün.

-Kabı ters çevirip fazlasını, yapışmayanlarını dökün.

-Bademleri kaynar suda tutup kabuklarını soyun ve ikiye ayırın.

Unu, bir kahve kaşığı maya, kakao, şeker, bir çimdik tarçın, 1 karanfil ve 1 zencefili koyup iyice karıştırın.

-Hamurun ortasını açın parçalara ayrılmış margarini, balı koyup karıştırın.

-Kar gibi çırpılmış yumurta aklarını da ilave edin. Yumurta aklarını çırparken bir çimdik tuz atmayı ihmal etmeyin.

-Hamuru yine karıştırın. Bu karışımı kalıba dökün.

-Form vermek için parmaklarınızı bademle yağlayın ve üzerini badem ve çam fıstığı ile süsleyin.

-180 derecelik fırında 40 dakika pişirin. 20. dakikanın sonunda kek kalıbının üzerini alüminyum kağıt ile kapatın. Böylece bademler gereğinden fazla yanıp kararmazlar.

Prof. Dr. Sinsi 08-03-2012 01:05 AM

Ballı Tarifler
 
BALLI PORTAKALLI KEK


Malzemeler:

-350 gr un

-1 tatlı kaşığı kabartma tozu

-1 çay kaşığı toz karanfil

-75 gr tereyağ

-3 yumurta

-2 portakal

-2 su bardağı bal

Üstü İçin:

-1 çorba kaşığı portakal suyu

-1/2 çay bardağı bal


Hazırlanışı:

-Portakalın kabuğunu rendeleyip suyunu sıkın.

-Un, kabartma tozu, karanfili karıştırın.

-Tereyağı, yumurta, 4 çorba kaşığı portakal suyu ve 1 çorba kaşığı portakal kabuğunu karıştırın.

-Una ilave edip iyice çırpın.

-Hazırladığınız karışıma balı ekleyip karıştırın.

-Yuvarlak bir kek kalıbının dibini yağladıktan sonra portakal dilimleriyle kaplayın.

-Kek hamurunu kalıba boşaltın.

-160 derece ısıtılmış fırında 1 saat pişirin. 5 dk soğumaya bırakın.

-Keki servis tabağına ters çevirerek çıkarın.

-Portakal suyu ile balı karıştırın. Hazırladığınız karışımı fırçayla ılık kekin üzerine sürün kalanını kekin üzerine dökerek emmesini sağlayın.

-Portakallı ballı keki soğuk olarak servis yapın.


Prof. Dr. Sinsi 08-03-2012 01:05 AM

Ballı Tarifler
 
BALLI KEK


Malzemeler

-250 gr. bal

-2 yumurta

-1 bardak pudra şekeri

-2 bardak un

-1 bardak süt

-1 kaşık kakao

-kabartma tozu

-200 gr badem

Yapılışı:

-Bal benmari usulu ısıtılır.

-Robota yumurta, pudra sekeri koyup çırpılır.

-Süt ve kakao karıştırılır. Bal ve süt ilave edilir, karıştırılır.

-Un ve kabartma tozu ilave edilir, daha sonra bademler ilave eklenir. -Yağlanmış kalıba dökülür, fırında pişirilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.