![]() |
Ballı Tarifler
BALLI VE CEVİZLİ PASTA
Malzemeler: Pandispanya için: - 5 Adet yumurta - Yarım su bardağı tozşeker - Yaklaşık 1 su bardağı un - Yarım çay bardağı eritilmiş margarin - 1 Adet limon kabuğu rendesi - Yarım çay kaşığı vanilya İç malzemesi için: - 1 Büyük kutu hazır krem şanti - 2 Su bardağı çekilmiş ceviz içi - 2 Adet muz - 1 Çay bardağı bal - 2 Kare paket çikolata Yapılışı: - Yumurta, tozşeker, limon kabuğu rendesi ve vanilyayı derin bir kasede çırpın. - Unu azar azar ilave edip karıştırın. - Üzerine yağı ekleyin ve fazla karıştırmadan yedirin. - Yağlanmış fırın kalıbına dökün ve 200 dereceli fırında pişirin. - Soğumaya bırakın. - Krem şantiyi ayrı bir kapta üzerindeki tarife göre hazırlayın. - Muzları dilimleyin. - Soğuyan pandispanyayı ortadan ikiye kesin. - Birinci katına krem şanti sürüp, üzerine dilimlenmiş muzları dizin. - Tekrar krem şantiyle kaplayın. - Bal ve ceviz içini karıştırıp, krem şantinin üzerine ilave edin. - İnce bir kat krem şanti ile sıvayıp ikinci kat pandispanyayı yerleştirin. - Krem şanti ile kaplayın. - Çikolatayı eritip, ılınınca pastanın üzerine sürün. - Kalan krem şanti ve çekilmiş şam fıstıkla dilediğiniz gibi süslemeler yapıp, baklava şeklinde dilimleyin. - Buzdolabında bekletip soğuk olarak servis yapın. |
Ballı Tarifler
BALLI KURABİYE
Malzemeler: - Yarım paket margarin - 1 Su bardağı pudraşekeri - 3 Adet yumurtanın sarısı - Yarım su barağı süt - 1 Çorba kaşığı bal - 1 Paket kabartma tozu - Alabildiği kadar un Üzerine: - 2 Adet yumurtanın akı - 1.5 Su bardağı dövülmüş ceviz Yapılışı: - Geniş bir hamur yoğurma kabına küçük parçalar şeklinde kesilmiş yarım paket margarini alın. - Üzerine azar azar un serperek margarini parmak uçlarıyla una yedirin. - Margarin ve un özleştikten sonra pudraşekeri,yumurta sarıları, süt, bal ve kabartma tozonu ekleyin. - Gerekirse un ilave edin. - Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğurun. - Hamuru birkaç dakika dinlendirin. - Yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. - Elinizle yuvarlayarak şekil verin. - Hamurları önce yumurta akına sonra da dövülmüş cevize bulayın. - Çok az yağ sürülmüş fırın tepsisine dizin. - Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında 30-35 dakika pişirin. |
Ballı Tarifler
BALLI GEVREK
Malzemeler: -1 Su bardağı tozşeker -1 Su bardağı su -14 Çorba kaşığı margarin -5 Çorba kaşığı bal -1 Kutu (350 gr) yulaf ezmesi -1 Su bardağı iri dövülmüş fındık -1 Su bardağı iri dövülmüş ceviz -1 Su bardağı kabuksuz kabak çekirdeği Yapılışı: -Şekeri ve suyu bir tencereye aktarın. Şurup haline gelene dek kaynatın ve soğumaya bırakın. -Hazırladığınız şuruba eritilmiş margarini ve 5 çorba kaşığı balı ekleyin. Yulaf ezmesini, 1 su bardağı fındık, ceviz ve kabak çekirdeğini ekleyip, karıştırın. -Fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayın. Hazırladığınız ballı karışımı kalınlığı 1 santim olacak şekilde tepsiye yayın. -Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında altın sarısı bir renk alana kadar yaklaşık 25 dakika pişirin. -Fırından çıkardıktan sonra 5 dakika bekletin. -Dilediğiniz boyutlarda çubuk şeklinde kesip, servis yapılır |
Ballı Tarifler
BAL ve ŞAM FISTIKLI DONDURMA
Malzemeler: -1 paket vanilya -450 ml süt -3/4 su bardağı bal -3 yumurta -1 çorba kaşığı mısır unu -1/2 su bardağı fıstık içi -1,5 su bardağı krema -10 adet kuru kayısı Yapılışı: -Süt ve balı küçük bir tencereye alın. Vanilyayı ve mısır ununu ekleyin. Sürekli karıştırarak topaksız kıvama getirin. -Ardından çırpılmış yumurta sarılarını karıştırın. Karışımı koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. -Tuz ve dövülmüş fıstıkları ilave ettikten sonra tencerenin kapağını kapatın ve soğumaya bırakın. Soğuyan karışımı bir dondurma kabına koyun ve üstten iki santimi katılaşana kadar dondurun. -Yarı donmuş dondurmayı tekrar bir kaba alın, yumuşayana kadar karıştırın. -Yumurta aklarını kar haline gelene dek çırpın. İkisini de vanilyalı karışımın içine karıştırın. Tekrar buzdolabına koyup, dondurun. Kıyılmış kuru kayısılarla birlikte servis yapın. |
Ballı Tarifler
BALLI KAKAOLU KEK
Malzemeler: -200 gr un -170 gr margarin -120 gr bal -50 gr pudra şekeri -50 gr badem (soyulmuş) -40 gr kakao -15 gr çam fıstığı -15 gr antep fıstığı -2 yumurta beyazı -3 adet bisküvi -1/2 çay kaşığı tarçın -1 karanfil -1 zencefil -Tuz Yapılışı: -Pasta kalıbını yağlayıp rendelenmiş bisküviyi kabın her tarafına dökün. -Kabı ters çevirip fazlasını, yapışmayanlarını dökün. -Bademleri kaynar suda tutup kabuklarını soyun ve ikiye ayırın. Unu, bir kahve kaşığı maya, kakao, şeker, bir çimdik tarçın, 1 karanfil ve 1 zencefili koyup iyice karıştırın. -Hamurun ortasını açın parçalara ayrılmış margarini, balı koyup karıştırın. -Kar gibi çırpılmış yumurta aklarını da ilave edin. Yumurta aklarını çırparken bir çimdik tuz atmayı ihmal etmeyin. -Hamuru yine karıştırın. Bu karışımı kalıba dökün. -Form vermek için parmaklarınızı bademle yağlayın ve üzerini badem ve çam fıstığı ile süsleyin. -180 derecelik fırında 40 dakika pişirin. 20. dakikanın sonunda kek kalıbının üzerini alüminyum kağıt ile kapatın. Böylece bademler gereğinden fazla yanıp kararmazlar. |
Ballı Tarifler
BALLI PORTAKALLI KEK
Malzemeler: -350 gr un -1 tatlı kaşığı kabartma tozu -1 çay kaşığı toz karanfil -75 gr tereyağ -3 yumurta -2 portakal -2 su bardağı bal Üstü İçin: -1 çorba kaşığı portakal suyu -1/2 çay bardağı bal Hazırlanışı: -Portakalın kabuğunu rendeleyip suyunu sıkın. -Un, kabartma tozu, karanfili karıştırın. -Tereyağı, yumurta, 4 çorba kaşığı portakal suyu ve 1 çorba kaşığı portakal kabuğunu karıştırın. -Una ilave edip iyice çırpın. -Hazırladığınız karışıma balı ekleyip karıştırın. -Yuvarlak bir kek kalıbının dibini yağladıktan sonra portakal dilimleriyle kaplayın. -Kek hamurunu kalıba boşaltın. -160 derece ısıtılmış fırında 1 saat pişirin. 5 dk soğumaya bırakın. -Keki servis tabağına ters çevirerek çıkarın. -Portakal suyu ile balı karıştırın. Hazırladığınız karışımı fırçayla ılık kekin üzerine sürün kalanını kekin üzerine dökerek emmesini sağlayın. -Portakallı ballı keki soğuk olarak servis yapın. |
Ballı Tarifler
BALLI KEK
Malzemeler -250 gr. bal -2 yumurta -1 bardak pudra şekeri -2 bardak un -1 bardak süt -1 kaşık kakao -kabartma tozu -200 gr badem Yapılışı: -Bal benmari usulu ısıtılır. -Robota yumurta, pudra sekeri koyup çırpılır. -Süt ve kakao karıştırılır. Bal ve süt ilave edilir, karıştırılır. -Un ve kabartma tozu ilave edilir, daha sonra bademler ilave eklenir. -Yağlanmış kalıba dökülür, fırında pişirilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.