Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Tatlı

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
baklavası, midye, tatlısı

Midye Tatlısı / Midye Baklavası

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Midye Tatlısı / Midye Baklavası






Hamur malzemeleri
  • 1 çay bardağı süt
    1 çay bardağı yoğurt
    1 çay bardağı sıvıyağ
    1 adet yumurta
    1 yemek kaşığı sirke
    1 çay bardağı buğday nişastası
    3 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
    Yarım paket kabartma tozu
    1 silme(çok dolu olmayan)çay kaşığı tuz
    Arasına serpmek için: Buğday nişastası
    Üzeri için 150 gr eritilmiş tereyağı
  • İçi için: Ceviz
Şerbeti için
  • 3 su bardağı şeker
    25 su bardağı su
    Çeyrek limon suyu
  • Bir fiske tuz
Midye tatlısı nasıl yapılır?
  • Sıvı malzemeleri bir kaba alıp karıştırın Un, nişasta ve k tozunu da ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin
    Hamuru 8 eşit parçaya bölün 15 dakika kadar dinlendirin (Benim size tavsiyem bu tatlıyı yaparken, 12 bezeye ayırın O şekilde eminim çok daha gevrek olacaktır Bezeler büyük olduğu için benim istediğim kadar gevrek olmadı)
    Dinlendirme sonunda hafif nişasta serperek bezeleri tek tek tabak büyüklüğünde açın
    Aralarına nişasta serperek üstüste koyun En üste nişasta serpmeyin
    Merdane yardımıyla büyütebildiğiniz kadar büyütün
    Uç kısmından başlayıp sıkıca rulo yapın
    Ruloyu birer parmak eninde dilimlere kesin
    Her bir parçayı merdaneyle avuç içi büyüklüğünde açın Çok kalın olmamalı
    Ortasına bir parça ceviz koyup bastırmadan kapatın (yumurta sürmeye bastırmaya gerek yok açılmıyor)
    Bütün parçalar bitince tepsiye dizin ve eritilmiş tereyağını üzerine kaşıkla gezdirin
    200 derecelik fırında nar gibi kızarana kadar kızartın
    Şurubu hazırlayın Ne çok cıvık ne de koyu kıvamlı olmayacak
    Şurubu sıcağa yakın ılık olunca soğuyan tatlının üzerine dökün
  • 4-5 saat sonra tatlınız servise hazır


Baklava yufkası açarken dikkat edilecek hususlar;
  • Çok yumuşak yada çok katı bir hamuru yeteri kadar inceltemezsiniz Hamur kulak memesi yumuşaklığında olmalı
    Bezeleri önceden ayarlayıp dinlendirin ve açacağınız zaman elinizde tekrar yuvarlamayın Zira hamur sıkışır ve açılması zorlaşır, içe doğru kıvrılır
    Bezenin altına ve üstüne nişasta serpip, ilk önce merdaneyle pasta tabağı kadar büyütün Sonra oklavayla inceltin
    Oklavayla inceltmeden önce, yufkanın üzerine 1 yemek kaşığı kadar nişasta döküp bastırmadan yayın Sonra açmaya devam edin
    Orta kalınlıkta ağır bir oklava tercih edin Mümkünse şimşir ağacından yapılmış oklava kullanın
    Yufkayı bir tahta üzerinde açın Mdf gibi kaygan yüzeylerde, yufka tutunamayacağı için büyütmekte çok zorlanırsınız
  • Yufkayı açarken çabuk hareket edin, yoksa yufka kurur ve açılmaz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.