iran'a ait yöresel bir yemek abguşt, sözlükte et suyu demek olsada tadı o kadar basit değildir içinde et, patates, soğan, domates, nohut ve salça bulunur bunlar bir havan içinde servis edilir havanın içindeki yemeğin suyu bir tabağa boşaltılır ve "nan" denilen yufkaya benzer bir ekmek eşliğinde içilir havan içinde kalan kısım dövülerek püre yapılır ve tabağa boşaltılarak pide ile yenilir Benzeri Iğdır yöresinde bozbaş diye bilinir
Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.
Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.
IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.