![]() |
İslamiyeti Seçenler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İslamiyeti Seçenlerİslamiyeti seçenler 1 Kısaca kendinizi tanıtır mısınız? * Adım Letiŕa Gouvë… 28 yaşındayım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hidâyet yolculuğunuz nasıl başladı? * İslâm’ı, ilk defa televizyondan, 11 Eylül hâdiseleri olunca duydum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Âilenizi tanıtabilir misiniz? Anneniz, babanız bir dine mensup muydu? * Annem-babam katoliktiler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tekrar size dönecek olursak, annenizin bu telkinleri mi sizi dine yaklaştırdı? Tam öyle değil! ![]() ![]() ![]() Benim, eskiden beri, her şeyi yaratan bir “Allah” inancım vardı, ama herhangi bir dine mensup değildim ![]() ![]() ![]() Bu arada gençliğim Batı’nın renkli dünyası içinde âdeta kaybolmuştu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hıristiyanlığı inceledim ![]() ![]() ![]() “– Tanrı’nın nasıl oğlu olur, O, bir insan mı ki?!” diyordum ![]() Tanrı’nın bir insan olma fikri de bana çok saçma geliyordu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İşte tam bu esnada 11 Eylül hâdisesi oldu ![]() ![]() ![]() Emperyalizmden bıkmıştım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ben rasyonel (akılcı, mantıklı) bir insanım ve her şeyi öncelikle aklımla kavramaya çalışırım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu uzun araştırmalarım, İslâm’ın, Allah’tan gelen bir “hak din” olduğunu anlamama yetti ![]() ![]() Müslüman olmadan önce dünyanın gidişâtından çok ümitsizdim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İslâm’ın insana bakışı o kadar güzel ve merhametli ki! ![]() ![]() ![]() “– Komşusu açken tok yatan bizden değildir! ![]() ![]() Kapımızdaki aç kediden bile sorumluyuz ![]() ![]() Hâlbuki medya, İslâm’ı ve Müslümanlığı hakikatin tam zıddı olarak “terörist” damgasıyla tanıtıyordu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İslâm’ı araştırırken dört sûreyi de ezberlemiştim ![]() Kur’ân-ı Kerîm’in meâlini okumuştum ![]() ![]() ![]() ![]() Bir Cuma sabahı uyandım ![]() “– Sen çok kötüsün! ![]() ![]() ![]() ![]() “– Evet! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ve içime bir ürperti girdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “– Sen eve dön, biraz daha düşün! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “– Düşün! ![]() ![]() ![]() En son gidişimde çok kızdım ![]() “– Benden ne istiyorsun?! Artık yeter! ![]() ![]() ![]() ![]() Sonra da onun konuşmasına fırsat vermeden bağıra bağıra kelime-i şehâdeti söyledim ![]() “– Allâhu ekber, Allâhu ekber! ![]() ![]() ![]() Brezilya’nın hâli işte bu! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (Gülerek devam ediyor ![]() Sonradan öğrendiğime göre de, bir câmiye gidip hocanın önünde şehâdete bile gerek yokmuş, kişinin kendi şehâdeti bile yetermiş ![]() Sonra neler oldu? * Artık müslümandım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Âileniz, müslüman olmanızı nasıl karşıladı? * Âilem, müslüman olmama karşı çıktı ![]() ![]() ![]() ![]() “– Sen, iyice fanatik oldun! ![]() ![]() ![]() Çok tartıştık annemle… “– Anneciğim, tesettüre girmezsem, günâha girmiş olacağım! ![]() ![]() ![]() Annem çok ağladı ![]() ![]() “– İstediğini yap! ![]() ![]() ![]() ![]() İki sene âilem, beni diğer akrabalarımla görüştürmediler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “– Bunu kabul edemem! ![]() ![]() ![]() Babaannem gittiğimde uyuyordu ![]() ![]() “– Bu ne hâl? Başındaki örtü de ne?!” dedi ![]() “– Müslüman oldum! ![]() ![]() “– Benim babam da müslümandı ![]() ![]() O zamana kadar kimse bunu bilmiyordu ![]() ![]() ![]() ![]() Çevreniz, arkadaşlarınız müslüman olmanıza ne dediler? Onlar da âileniz gibi tepkiler mi verdi? * Arkadaşlarım da müslüman olmamdan etkilendi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Müslüman olmanız, işyerinde problemlere sebep oldu mu? * Çalıştığım yerde tesettürlü olmam ve namaz kılmam, tabiî ki mesele oldu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “İnsanlar, imtihandan geçirilmeden sadece «İman ettik! ![]() ![]() Bir sene sonra Allah, daha hayırlı kapılar açtı ![]() ![]() ![]() Tek zorluk, iş bulma değil elbette… Sokaklardaki insanlar hep önyargıyla bakıyorlar ![]() ![]() “– Bir şey mi sormak istiyorsunuz?” diyorum ![]() Kimisi kaçıyor ![]() ![]() ![]() Burada önemli olan, zorluklara takılmadan hedefe kilitli kalmak ve İslâm’ı en güzel şekilde yaşamak! ![]() ![]() ![]() Brezilya’da insanlar İslâm’a muhtaç! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu röportajınızı okuyacak kardeşlerimize söylemek istediğiniz başka şeyler de var mı? Benim en sevdiğim ibâdet, namaz! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İslâm’daki ibâdetleri yaparken de, hareketlerin mânâsını anlamasan da, hep huzura kavuşuyorsun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Müzik dinlemeyi çok severdim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Anneler, evlatlarının küçüklüklerinden itibaren terbiye etmeliler ![]() ![]() ![]() ![]() Cenâb-ı Hak bize muhtaç değil! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hayatınız bir çok ibretle dolu… İnşâallah okuyan kardeşlerimize faydası olur ![]() ![]() ![]() Âmin ![]() ![]() Halime Demireşik |
![]() |
![]() |
![]() |
İslamiyeti Seçenler |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İslamiyeti Seçenler" ![]() ![]() ![]() Bu husûsda başkalarının gayreti, sadece vesîle olmaktır ![]() ![]() On bir yıl önce müslüman olmuş, 28 ![]() ![]() ![]() * * * 9 yaşında bir kızken banyoya girip kapıyı kapatır, havluyu başıma örter, aynaya bakardım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İslam'ı ilk duymam, beş-altı yaşlarındayken oldu ![]() ![]() ![]() ![]() "-Senin doğum günün niçin kutlanmıyor?" diye sordun ![]() "-Biz müslümanlar doğum günü kutlamayız! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ergenlik çağımda hiç kiliseye gitmez oldum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 25 yaşında bir restorantta çalışmaya başladım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir gün yine oturduk konuşuyorduk ![]() ![]() ![]() "-Mustafa bey, ben sizinle İslamiyet hakkında konuşmak istiyorum ![]() ![]() "-Benimle dinim hakkında konuşmak istiyorsan önce bizim Kitabımızı okumalısın!" dedi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Birinci "Muhammed kimdir?" Hayatımda ilk defa bu ismi Kur'ân-ı Kerim'de görmüştüm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İkinci sorum ise, Kur'an'ın Hazret-i İsa hakkında ne söylediği idi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Üçüncü sorum, "Müslümanların namaz kılarken niye yüzünü yere koydukları" idi… O ise buna şöyle cevap verdi: "-İnsanların Allah karşısındaki kulluklarının zirvesi, bütün benliğinden kurtulup secdeye kapanmaktır ![]() ![]() Sanki duymak istediğim, arayıp durduğum cevaplar bunlardı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İki yıl boyunca müslüman olduğumu aileme söyleyemedim ![]() "-Oruçluyum, müslüman oldum, çok mutluyum!" dedim ![]() ![]() ![]() "-Yakında dinlerin savaşı olacak ![]() Tartışacaktım, oruçlu olduğum aklıma geldi ![]() "-Oruçluyum!" dedim ve telefonu kapattım ![]() Bir gün erkek kardeşim beni örtüyle gördüğünde, onu başımdan çekti ve: "-Bir daha seni bununla görmeyeceğim!" diye bağırdı ![]() Elhamdülillah, İslam'ı yaşarken başka zorluk görmedim ![]() ![]() ![]() ![]() İslam'ı Amerika'da açıklamak kolay ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ben uzun zamandır, Amerika'da yeni müslüman olanlara İslam'ı anlatmaya çalışıyorum ![]() ![]() ![]() ![]() Bizim vasıtamızla İslamiyete girenler oldu ama bu bizden değil, Allah'tandır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "-Burada müslüman olmak isteyenler var ![]() ![]() ![]() Bir gün bir arkadaşımla İncil hakkında konuşuyorduk ![]() ![]() ![]() "-Bunları İncil'den mi aldın?" dedi ![]() "-Hayır, bu Kur'ân-ı Kerim'de geçen âyetlerdir ![]() ![]() ![]() Şimdi Türkiye'ye geldim ![]() Türk hanımları hayatları için çok mücadele veriyorlar, lakin aynı fedakarlık ve gayreti ahiretleri için göstermiyorlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İkinci önemli problem, çocuk eğitimindeki gaflet! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Evlatlarını İslam doğrultusunda yetiştirmeyen annelere sesleniyorum ![]() "Çocuklarımız bilemeyeceğiz bir zamana ve göremeyeceğimiz bir mekâna birer mesajdır ![]() Uzun zaman önce bahsedilen zaman ve mekana göndereceğim mesajın şu olduğuna karar verdim: Lâ ilâhe illallah, Muhammedun Rasûlullâh! ![]() ![]() Eğer çocuklarım bu mesajı benim için taşırlarsa kendimi bu hayatta başarılı sayacağım, bunun için buraya geldim ![]() ![]() "Siz sizden sonrakilere hangi mesajı göndereceksiniz? Sizin insanlara mesajınız ne?" |
![]() |
![]() |
![]() |
İslamiyeti Seçenler |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İslamiyeti SeçenlerAmerikalı profesörün ilk namazı Amerika'nın muhtelif üniversitelerinde görev yapan matematik Prof ![]() Müslüman olduğum gün cami imamı, bana namazın kılınışını açıklayan bir kitap verdi ![]() Acele etme, rahat ol, zamanla yavaş yavaş yaparsın, dediler ![]() Ben de kendi kendime, namaz bu kadar zor mu, dedim ve talebeleri duymamazlıktan gelerek, hemen vaktinde beş vakit namaz kılmaya karar verdim ![]() ![]() İlk namaz denemesi için kendime güven gelince yatsı namazını kılmaya karar verdim ![]() ![]() Abdest bitince odanın ortasında durup, kapı ve pencerelerin kilitli ve kapalı olmasından emin olduktan sonra kıble olarak bildiğim tarafa yöneldim, derin bir nefes aldım ve elimi kaldırarak alçak bir sesle Allahu Ekber dedim ![]() Kimsenin beni işitmemesini ve görmemesini umuyordum, yavaş yavaş Fatiha suresi ile kısa bir sureyi Arapça olarak okudum ![]() ![]() ![]() ![]() Tekrar tekbir getirerek doğruldum ve artık secdeye varma zamanı gelmişti ![]() utandım gülünç duruma düştüm zannettim ![]() ![]() Bir müddet tereddüt ettikten sonra derin bir nefes aldım, başımı seccadeye koydum, dikkatimi dağıtacak düşüncelere yer vermeden ikinci secdeye de vardım ![]() ![]() ![]() ![]() Selamdan sonra bulunduğum yerde olduğum gibi kaldım, geriye dönüp nefsimle giriştiğim savaşı aklımdan geçirdim, bir savaştan çıktığımı hissettim, sonra başımı önüme eğerek mahcup bir şekilde Allah'ım geri zekalılığımdan ve tekebbürümden dolayı beni bağışla, uzak bir yerden geldim ve daha önümde kat edilecek uzun bir yol var, diye dua ettim ![]() Bu esnada daha önce hiç yaşamadığım bir şeyi hissettim ![]() ![]() ![]() ![]() Sonra sebebini bilmeden ağlamaya başladım, ağlamam artıp gözyaşlarım aktıkça, rahmet ve lütuftan harika bir gücün beni kucakladığını hissettim ![]() ![]() ![]() Allah'ın rahmet ve mağfireti, sadece günahları affetmiyor, o aynı zamanda bir şifa ve bir sekinedir ![]() Uzun bir süre başım eğik bir şekilde öylece diz üstü kaldım ![]() ![]() ![]() Allah'ım bir daha küfre girmeye cüret edersem beni, o küfre girmeden önce öldür ve bu hayattan kurtar, hata ve eksiksiz yaşamanın çok zor olduğunu biliyorum, ancak şunu yakînen biliyorum ki, bir tek gün dahi olsa Sensiz yaşamak, Senin varlığını inkâr etmem mümkün değildir ![]() ![]() Aşk asumanında eyleriz pervaz Biz nur-u cemalin mübtelasıyız Genc-i pinhandan keşfeder dil raz Sırr-ı Küntü kenzin aşinasıyız |
![]() |
![]() |
|