![]() |
Cehalet Hastalığı Ve Tedavisi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cehalet Hastalığı Ve TedavisiCahil kalbi hasta kimsedir ![]() ![]() Gerçek alim ise her hastayı değil , tedavisi mümkün olan ve kendi branşındaki hastayı kabul ve tedavi eder ![]() TEDAVİ İMKANI BULUNMAYAN HASTALIKLARLA UĞRAŞARAK ZAMANINI BOŞ YERE HARCAMA !! Cahillik hastalığı da türlü türlüdür ![]() ![]() 1 - ) Cehalet hastalığına yakalananlardan bir kısmı soru ve itirazlarını karşısındakileri çekemedikleri için yaparlar ![]() Onlara ne kadar güzel karşılık verirsen ver sadece onun düşmanlık ve hasedini arttırırsın ![]() BÖYLELERİYLE MUHATAP OLMAMAK ONLARI HASTALIKLARIYLA BAŞBAŞA BIRAKMAKTIR ![]() 2 - ) Bazı cahillerin hastalığı ise AHMAKLIĞINDAN ileri gelir ![]() ![]() Hz ![]() ![]() ![]() ‘’Ben ölüleri dirilttim fakat ahmak kimseyi tedavide aciz kaldım’’ buyurmuştur ![]() 3 -) Cahillerden bir kısmı da gerçeği arayan kişilerdir ![]() ![]() ![]() Resulullah (s ![]() ![]() ‘’ Biz peygamberler insanların akli seviyelerine göre konuşmakla emrolunduk ‘’ buyurduğu gibi sende muhatabının seviyesine göre konuş 4 - ) TEDAVİSİ MÜMKÜN OLAN CEHALET HASTALIĞI ; Bu samimi olarak gerçeği arayan akıllı ve anlayışlı kimselerdir ![]() ![]() ![]() Soru ve itirazları karşısındakileri denemek için veya zor durumda bırakmak için değil , gerçeği öğrenmek içindir ![]() İŞTE BU ANLAMDAKİ CEHALETİN TEDAVİSİ MÜMKÜNDÜR ![]() ![]() ( İMAM-I GAZALİ ) |
![]() |
![]() |
|