Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
sayısı, ölü, şehid

Şehid Ve Ölü Sayısı

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Şehid Ve Ölü Sayısı

Şehid ve ölü sayısı

Harp sonunda 1600 kişilik İslâm ordusunun yirminin üzerinde şehid vermiş olduğu görüldü Buna karşılık, müdafaada bulunan ve harbi kendi kalelerinde kabul etmek gibi bir avantaja sahip olan 20000 kişilik Yahudi ordusunda ölü sayısı ise 93ü buluyordu

Bu parlak muzafferiyet neticesinde Hayber de İslâm devleti hudutları dahiline alınmış oldu

Resûl-i Kibriyâ Efendimiz, henüz Hayberden ayrılmamıştı Câfer bin Ebî Talib başkanlığındaki Habeşistan muhacirleri çıkıp geldilerResûl-i Ekrem Efendimiz bundan son derece memnun oldu ve bu sevincini şöyle izhar etti:

"Bilmem bu iki şeyden hangisi ile sevineyim? Feth-i Hayber'e mi, yoksa Câfer'in gelişine mi?" buyurdu

Medineye gelindikten sonra, Hayber fethine katılan mücahid muhacirlerden bazıları, Habeşistan muhacirlerine, "Biz hicrette sizi geçmişizdir"
dedikleri duyulmuştu

Hattâ bir gün,Hz Câfer bin Ebî Talib'in Habeşistana hicret etmiş bulunan hanımı Hz Esmâ, Hz Hafsanın ziyâretine gitmişti Orada Hz Ömerle karşılaşmıştıHz Ömer onun Esmâ bint-i Umeys olduğunu öğrenince, "Bizler, hicrette sizleri geçmişizdir Bu sebeple de, Resûlullah Aleyhisselâma sizden daha yakınız" demişti

Hz Esmâ buna kızmış ve Hayır! Gerçek senin bildiğin gibi değildir! Vallahi, sizler Resûlullahın yanında bulunuyordunuz da, o sizin aç olanlarınızı doyuruyor, cahillerinizi de vâaz ve nasihat ederek yetiştiriyordu

"Bizler ise, dinimiz yolunda uğradığımız düşmanlıklar yüzünden Habeş ülkelerine gitmek zorunda kalmıştık Bunu da ancak, Allah ve Resûlünün rızasını kazanmak yolunda göze almıştık" dedikten sonra şunu ilave etmişti:

Vallahi, ben senin bu dediklerini Resûlullaha söyleyeceğim ve bunun doğru olup olmadığını soracağım!

O sırada Resûl-i Kibriyâ Efendimiz geldi

Esmâ bint-i Umeys, Hz Ömer'in kendisine söylediklerini nakletti

Resûl-i Ekrem, "Buna karşılık sen ona ne söyledin?" diye sordu

Hz Esmâ, "Ben de ona şöyle şöyle cevap verdim" dedi

Bunun üzerine Resûl-i Kibriyâ Efendimiz Hz Esmâ'ya, "Bu hususta, bana sizlerden daha yakın kimse yoktur" buyurduktan sonra ilâve etti:

"Ömer ve arkadaşlarına bir hicret sevabı vardır Siz gemi halkına ise, iki hicret sevabı vardır!"

Bunu duyan Habeşistan'dan gelen Müslüman muhacirler de son derece sevindiler Bu da Müslümanların hicrete ne derece ehemmiyet verdiklerini açıkça göstermektedir

Salih SURUÇ

Önceki konu ile alakalı olduğu için http://wwwebediyyenbiz/showthreadphp?t=25000 link eklenmiştir!

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com