![]() |
Günün Sohbeti; Gönüllere Damlalar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Günün Sohbeti; Gönüllere DamlalarEsselamu aleyküm değerli kardeşlerim ![]() Sabah-ı şerifleriniz hayr olsun değerli kardeşlerim ![]() Sabah Duamız Bizi nimet verdiklerinin yoluna ulaştır! Bizi gazap ettiğin dalâlet ehlinin yolundan uzak eyle! Bize merhamet et ![]() Bizi helâk etme! Bizi perişan etme! Bize sırat-ı müstakim üzere hidâyet ver! Rabb'im! Kötülüklerimizi ve günahlarımızı hasenâta tebdil eyle! Hasenâtımız Senin atân iledir ![]() Allah'ım! Hayatımız Senin ihyan iledir ![]() Günün sohbeti; İlk önce ahiretimiz için hazırlanmaya ihtiyacımız var ![]() Kur'an öğrenmeye ihtiyacımız var ![]() ![]() ![]() Kur'an okunduğu vakitte onun bir kokusu vardır ![]() Kur'an okunduğu vakit melaike- kiram o eve toplanırlar ![]() Kur'an okunan evde aydınlık vardır ![]() ![]() ![]() Bu ev ne kadar dar olursa olsun ![]() ![]() O evin hayrı da çok olur ![]() Yemek yememiş olsalar bile fakirlik olsa bile o evin hayrı çok olur ![]() Kur'an okunmayan eve şeytan toplanır ![]() Şeytanın geldiği yerden melekler kaçar ![]() Bir evin geçimi (maddiyatı) çok olsa,odaları çok olsa da Kuran okunmayan ev, sahiplerini daraltır,kalpleri huzursuzdur ![]() Her gün Kur'an oku,Kur'an okumadan olmaz ![]() Tüm değerli kardeşlerime bu sabahın hediyesidir ,dinlediğim sohbetbetten özetlerdir ![]() Saygı ve hürmetlerimle ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Günün Sohbeti; Gönüllere DamlalarGünün sohbeti; Arı çiçeğin dalına konar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İşte mü'min böyledir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Güzelleştirir, bozulanı düzeltir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mü'min bal arısı gibidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yâ ilâhî saklagıl îmânımız, Verelim îmân ile tâ cânımız! Süleyman Çelebi Efendimiz (Rh ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Eskiden emir sîgasının sonuna "-gıl, -gil" takısı gelirdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yâ Rabbi imanımızı koru da zarara uğramasın! Kâfirler bizi aldatmasın, kafamızı çelmesin, kalbimizi karartmasın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mü'min nasıl ölecek muhterem kardeşlerim? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Allah bizi mü'min-i kâmiller olarak yaşatsın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tüm değerli kardeşlerime bu sabahın hediyesidir ,dinlediğim sohbetbetten özetlerdir ![]() Saygı ve hürmetlerimle ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Günün Sohbeti; Gönüllere Damlalar![]() Gönül Eğitimi Mehmed Ali Hoca söyleyemedi ![]() "--Yâhu, siz bu çocuklara ne eğitimi yaptınız ki, bu çocuk burda söz dinlemiyordu, illallah diyorduk biz, çok haşarıydı ![]() ![]() ![]() O eğitimle o çocuğa sahib olamaz ![]() ![]() ![]() Akşam baktım ben, bizim çocuklar haşarı ![]() ![]() ![]() ![]() "--Ne yapıyorsunuz?" dedim ![]() "--Harb oyunu oynuyoruz ![]() ![]() Çocuğun haşarılığı aklındandır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ne dedim ben: Adam atölyesinde levhaya yazmış: "--Sırf bilek gücüyle çalışan, işçidir ![]() Bilek gücü var sadece, işçi bu, ham işçi, vasıfsız işçi; tamam ![]() ![]() ![]() "--Hem bilek gücüyle, hem kafasıyla çalışan, ustadır ![]() Neden? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bak, şimdi ben burda oturuyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Hem bileğini, hem aklını kullanan ustadır ![]() ![]() ![]() ![]() "--Hem bileğini, hem aklını, hem gönlünü kullanan sanatkârdır ![]() ![]() Haa, akıldan ayrı bir de ne var? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bakın, Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî derviş olmadan önce profesördü, müderristi, makbul bir müderristi; Konya'da herkes dersine gidiyordu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tüm değerli kardeşlerime bu sabahın hediyesidir ,okuduğum sohbetbetten özetlerdir ![]() Saygı ve hürmetlerimle ![]() |
![]() |
![]() |
|