Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye > Kıssadan Hisse

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
cevap, suale, tek

Üç Suale Tek Cevap

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Üç Suale Tek Cevap

Bir grup felsefeci, “Şems-i Tebrîzî” hazretlerine geldi bir gün Bir tanesi öne çıktı:
- Size, üç suâlimiz var
- Peki sor bakalım
O esnada “bir kerpiç” vardı mübareğin elinde Onunla talebesine teyemmüm dersi veriyordu Felsefeci sordu:
- “Allah vardır, görünmez” diyorsunuz Peki görünmeyen şeye nasıl inanıyorsunuz?
- Pekâlâ, ikinciyi sor
- “Şeytan ateşten yaratıldı” dersiniz Sonra da, onun ateşte yanacağını söylersiniz Hiç ateş, ateşi yakar mı?

- Üçüncü suâlin nedir?
- “İslâmda kul hakkı var Âhirette, hakkı olan hakkını alacak” dersiniz Hâlbuki bırakın insanları kendi hâllerine Canları ne isterse, yapsınlar

- Başka var mı?
- Hayır, yok

O zaman büyük velî, elindeki kerpici kaldırıp adamın başına vurdu
Adamın başı acıdı tabii Ve koşup kadıya şikâyet etti Kadı, (hâkim) hazret-i

Tebrîzî’yi çağırdı mahkemeye
- Bu kimseye vurdunuz mu?
- Evet
- Niçin vurdunuz?
- Üç sualine tek cevap verdim
- Nasıl yâni?
- Bu adam; “Görünmeyen Allaha nasıl inanıyorsunuz?” dedi Cevâben kerpiçle vurup acıttım başını Göstersin başının acısını
Kadı felsefeciye döndü
- Ne diyorsun?
- Başım acıdı, ama gösterilmez
Buyurdu ki:
- Allah da vardır, ama görünmez
Ve devam etti:
- Bu adam; “Şeytân, ateş cinsinden olunca Cehennem ateşinden zarar görmez”, diyor Hâlbuki kendisi de topraktan yaratıldı Bu kerpiçle niçin başı acıdı?
Sordu yine:
- Bu kişi, “Âhirette hesap falan yok Bırakın, kim ne isterse yapsın”, diyor Mâdem öyle, benim canım ona vurmak istedi ve vurdum Niçin size şikâyet ediyor?
Felsefeci mahcuptu Başını önüne eğdi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com