![]() |
Asker Gardaşı.. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Asker Gardaşı..Cuma namazindaydik ![]() onun saginda ise tek kisilik bos yer vardi ![]() Yasli adam, farza kalkarken arkaya döndü ve boslugun gerisinde duran 14-15 yaslarindaki gence: - Saf'i doldur evlâd, dedi ![]() ![]() Çocuk, mahcup bir ifâdeyle: - Mümkünse burada kilmak istiyorum, diye kekeledi ![]() Oraya baskasi geçebilir ![]() Yasli adam, çocugun üzerinde bulundugu uzun tüylü yesil haliyi göstererek: - Ne o dedi ![]() Ve öfkeyle devam etti: - Anne kuzusu, ne olacak ![]() ![]() ![]() Namaz bittiginde, yasli adamin Cuma'sini tebrik ettim ![]() Arkadaki genç de gelerek onun elini öptü ![]() Adam, söylediklerine çoktan pisman olmustu ![]() Delikanlinin nurlu yanaklarini oksarken: - Sana 'anne kuzusu, dedigim için kusura bakma yavrum, dedi ![]() Bir anda agzimdan kaçti iste ![]() ![]() ![]() Çocugun gözleri dolu doluydu ![]() Basini yere egerken: - Bu söylediklerinizde haklisiniz efendim, dedi ![]() Üzerinde namaz kilmak için israr ettigim hali, Sehit düstügünde abeyimin tabutuna örtülmüstü ![]() Orada secdeye kapandigimda, sanki beni kucaklamis gibi oluyor da ![]() ![]() ![]() (alıntı) |
![]() |
![]() |
|