![]() |
Asker Gardaşı..
Cuma namazindaydik. Sag tarafimda yasli bir adam, onun saginda ise tek kisilik bos yer vardi. Yasli adam, farza kalkarken arkaya döndü ve boslugun gerisinde duran 14-15 yaslarindaki gence: - Saf'i doldur evlâd, dedi. Gel yanima. Çocuk, mahcup bir ifâdeyle: - Mümkünse burada kilmak istiyorum, diye kekeledi. Oraya baskasi geçebilir. Yasli adam, çocugun üzerinde bulundugu uzun tüylü yesil haliyi göstererek: - Ne o dedi. Yoksa orasi daha yumusak diye mi gelmiyorsun? Ve öfkeyle devam etti: - Anne kuzusu, ne olacak... Namaz bittiginde, yasli adamin Cuma'sini tebrik ettim. Arkadaki genç de gelerek onun elini öptü. Adam, söylediklerine çoktan pisman olmustu. Delikanlinin nurlu yanaklarini oksarken: - Sana 'anne kuzusu, dedigim için kusura bakma yavrum, dedi. Bir anda agzimdan kaçti iste... Çocugun gözleri dolu doluydu. Basini yere egerken: - Bu söylediklerinizde haklisiniz efendim, dedi. Üzerinde namaz kilmak için israr ettigim hali, Sehit düstügünde abeyimin tabutuna örtülmüstü. Orada secdeye kapandigimda, sanki beni kucaklamis gibi oluyor da... (alıntı) |