![]() |
O Gün Kimse Kimsenin Günahını Yüklenemez |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() O Gün Kimse Kimsenin Günahını Yüklenemezİkrime’den rivayet olundu: O buyurdu: Baba (ve anne), kıyamet günü, evladının eteğine yapışır (yalvarır) -”Ey oğlum! Evladım! Ben dünyada senin babandım (annen*dim) ![]() ![]() ![]() -”Senin kendisinden korktuğun şeyden (Cehennem azabın*dan) ben de senin gibi korkmaktayım ![]() ![]() ![]() ![]() -”Ey falanca eşim! Ben dünyada senin eşindim,” diye söze başlayıp, dünyada ona yapmış olduğu iyilikleri sayar ![]() -”Ben senden bir hasene (sevâb) istiyorum ![]() ![]() -”Sana sevabımdan bir şey veremem ![]() ![]() “Hem günah çeken bir nefis, başkasının günahını çekme*yecek, yükü ağır basan onun yükletilmesine çağirsa da ondan bir şey yüklenilmeyecek, isterse bir yakını olsun! [ 1 ] Yani kimin günahları ağır gelirse, hiç kimse ondan günah yükünden bir şey alıp yüklenmez ![]() Sadî buyurdu: Herkes kaçacaktır ![]() Sanki kendisini öldürecekmişim gibi ![]() Ey Sadî kimseden ümit bekleme, ameli sâlih işle ![]() Kaynak : İsmail Hakkı Bursevi, Rûhu’l-Beyan Tefsiri Tercümesi cilt 1 |
![]() |
![]() |
|