Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye > Kıssadan Hisse

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
gün, günahını, kimse, kimsenin, yüklenemez

O Gün Kimse Kimsenin Günahını Yüklenemez

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

O Gün Kimse Kimsenin Günahını Yüklenemez

İkrime’den rivayet olundu: O buyurdu: Baba (ve anne), kıyamet günü, evladının eteğine yapışır (yalvarır)

-”Ey oğlum! Evladım! Ben dünyada senin babandım (annen*dim) Benim kurtulmam için miskâl habbesi kadar bir haseneye (sevaba) ihtiyacım var Eğer bana verirsen kurtulurum Ne dersin der?” Evladı:

-”Senin kendisinden korktuğun şeyden (Cehennem azabın*dan) ben de senin gibi korkmaktayım Ben sana bir şey vere*mem!” der Kişi, oradan eşine gider Onun eteğine yapışır Ona:

-”Ey falanca eşim! Ben dünyada senin eşindim,” diye söze başlayıp, dünyada ona yapmış olduğu iyilikleri sayar Ve sonra da ona şöyle yalvarır:

-”Ben senden bir hasene (sevâb) istiyorum Ben kurtuluşum senin bana hediye edeceğin bir sevaba bağlıdır Ne dersin bana sevâb verecek misin?” Eşi:

-”Sana sevabımdan bir şey veremem Senin kendisinden korktuğunben de korkmaktayım,” der Bundan dolayı Allahü Teâlâ Hazretleri buyurdular: (Cehennem azabından)

“Hem günah çeken bir nefis, başkasının günahını çekme*yecek, yükü ağır basan onun yükletilmesine çağirsa da ondan bir şey yüklenilmeyecek, isterse bir yakını olsun! [ 1 ] Yani kimin günahları ağır gelirse, hiç kimse ondan günah yükünden bir şey alıp yüklenmez

Sadî buyurdu:

Herkes kaçacaktır

Sanki kendisini öldürecekmişim gibi

Ey Sadî kimseden ümit bekleme, ameli sâlih işle

Kaynak : İsmail Hakkı Bursevi, Rûhu’l-Beyan Tefsiri Tercümesi cilt 1

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com