Dostluğun Önemi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Dostluğun ÖnemiSavaşın en kanlı günlerinden biri ![]() Sıhhiye görevlisi asker, en iyi arkadaşının az ilerde kanlar içinde düştüğünü gördü İnsanın başını, bi saniye bile siperin üzerinde tutamayacağı ateş yağmuru altındaydılar![]() Asker, tabip teğmene koştu ve:"Teğmenim, arkadaşımı almaya gidiyorum ![]() Bana bişey olursa bu mektubu aileme ulaştırır mısın? " dedi![]() Teğmen "gitmeye değer mi? arkadaşın delik deşik olmuş ![]() çoktan ölmüştür![]() kendi hayatını da tehlikeye atma!" Asker, teğmeni dinlemeden mektubu atıp arkadaşına doğru koşmaya başladı ![]() Bir mucize ![]() Asker, ateş yağmuru altında arkadaşına ulaştı, onu sırtına aldı, döndü ![]() ![]() ![]() Teğmen kanlar içindeki askeri muayene etti ![]() Sonra onu sipere taşıyan arkadaşına döndü, onun da kolundan yaralandığını görünce; "Hayatını tehlikeye atmana değmeyeceğini söylemiştim ![]() bu zaten ölmüş![]() " dedi![]() "Değdi teğmenim!!" dedi asker ![]() ![]() "Nasıl değdi kolunu kesmek zorunda kalabiliriz" ![]() ![]() "Gene de değdi teğmenim ![]() çünkü yanına ulaştığımda henüz ölmemişti!! onun son sözlerini duymak, dünyaya bedeldi benim için![]() ![]() ve arkadaşının sözlerini hıçkırarak tekrarladı: "Geleceğini biliyordum ![]() ![]() " |
|
Dostluğun Önemi |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Dostluğun Önemiçok manidar gerçekten teşekkürler paylaşım için ![]() ![]() Yıldızlar gökten kaçsa, karanlık ayı sarsa ,soğuk ilikleri dondursa ; Güneş çıkar hem ışık hem de ısı saçar ve tekrardan hayat kendini bulur![]() Herkesin de Güneş misali karanlıklarını aydınlatıp samimiyet sıcaklığı ile ısıtan bir Dostu olur ınş![]() ![]() Ama kalplere sonsuz ısı ve ışık veren Allah en büyük Dost![]() ![]() Inş bunu idrak ederiz![]() ![]() Tekrar teşekkürler![]() ![]() ![]() |
|
|
|