Sadakatin Sonucu |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sadakatin Sonucu![]() Sahabeden Şeddad b el Had r a anlatıyor;Bir adam Resulullah s a v efendimize geldi İman edip ona tabi oldu Sonra Resulullah (s a v)'e-Sizinle hicret etmek istiyorum dedi ![]() Efendimizde onu sahabelerden birisine havale etti,onunla ilgilenmesini istedi ![]() Daha sonraları bir savaş oldu Resulullah s a v bu savaşta bir miktar ganimet ele geçirdi,ve onu savaşa katılanlar arasında taksim etti Bir miktarda o adama ayırdı ve payını vermesi için yine sahabelerden birisine teslim etti Çünkü adam askerin gerisinden geliyor,yolda düşen ve kalkanları gözetliyordu Orduya yetişince ganimet payını kendisine verdiler![]() -Bu nedir? diye sordu Oradakiler;-Bu ganimet payındır Resulullah senin için ayırdı![]() dediler ![]() Adam payını eline alarak Resulullah s a v e geldi ve;-Bu nedir ey Allah'ın Resulu? diye sordu Efendimiz s a v ;Senin için ayırdım buyurdu Adam-Ben sana böyle dünya malı için iman edip tabi olmadım Ben sadece seninle cihad ederken şu boğazıma bir ok atılıp saplansın ve öylece ölüp cennete gideyim diye tabi oldumdedi Resulullah s a v efendimiz adama;-Eğer Allah'a karşı bu niyetinde samimi isen O seni tasdik eder Yalancı çıkarmazbuyurdu ![]() Biraz sonra düşmanla tekrar savaşa girildi Savaştan sonra adam elde taşınarak Resulullahın huzuruna getirildi Hakikaten tam işaret ettiği yerinden boğazına bir ok saplanmış ve şehit düşmüştü Resulullah s a v onu görünce;-Bu o adammıdır? diye sordu ![]() -Evet dediler Efendimiz;O Allah'a karşı niyetinde sadık ve samimi oldu Allah'da onu doğru çıkardıbuyurdu ![]() Sonra onu kendi cübbesiyle kefenledi,namazını kıldı Namazda şöyle dua ediyordu;-Allah'ım! Bu senin kulundur Senin yolunda hicret edip,şehit oldu Ben de bunun şahidiyim![]() (Nesai) Alıntı; |
|
|
|