![]() |
Sadakatin Sonucu
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Sahabeden Şeddad b.el.Had r.a anlatıyor; Bir adam Resulullah s.a.v efendimize geldi.İman edip ona tabi oldu.Sonra Resulullah (s.a.v)'e -Sizinle hicret etmek istiyorum dedi. Efendimizde onu sahabelerden birisine havale etti,onunla ilgilenmesini istedi. Daha sonraları bir savaş oldu.Resulullah s.a.v. bu savaşta bir miktar ganimet ele geçirdi,ve onu savaşa katılanlar arasında taksim etti.Bir miktarda o adama ayırdı ve payını vermesi için yine sahabelerden birisine teslim etti.Çünkü adam askerin gerisinden geliyor,yolda düşen ve kalkanları gözetliyordu.Orduya yetişince ganimet payını kendisine verdiler. -Bu nedir? diye sordu.Oradakiler; -Bu ganimet payındır.Resulullah senin için ayırdı. dediler. Adam payını eline alarak Resulullah s.a.v e geldi ve; -Bu nedir ey Allah'ın Resulu? diye sordu. Efendimiz s.a.v.; Senin için ayırdım buyurdu.Adam -Ben sana böyle dünya malı için iman edip tabi olmadım.Ben sadece seninle cihad ederken şu boğazıma bir ok atılıp saplansın ve öylece ölüp cennete gideyim diye tabi oldum dedi.Resulullah s.a.v efendimiz adama; -Eğer Allah'a karşı bu niyetinde samimi isen O seni tasdik eder.Yalancı çıkarmaz buyurdu. Biraz sonra düşmanla tekrar savaşa girildi.Savaştan sonra adam elde taşınarak Resulullahın huzuruna getirildi.Hakikaten tam işaret ettiği yerinden boğazına bir ok saplanmış ve şehit düşmüştü.Resulullah s.a.v onu görünce; -Bu o adammıdır? diye sordu. -Evet dediler.Efendimiz; O Allah'a karşı niyetinde sadık ve samimi oldu.Allah'da onu doğru çıkardı buyurdu. Sonra onu kendi cübbesiyle kefenledi,namazını kıldı.Namazda şöyle dua ediyordu; -Allah'ım! Bu senin kulundur.Senin yolunda hicret edip,şehit oldu.Ben de bunun şahidiyim. (Nesai) Alıntı; |