![]() |
Selim Ve Hande |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Selim Ve HandeRahmanin adiyla baslayayim Bismilahirrahmanirrahim ![]() Bu bölüm tanitim bölümü ![]() ![]() ![]() buraya yazmak durumunda oldum ![]() ![]() ![]() Kitabin iceriligi gercek hayattan alinmis bir öyküdür ![]() Okumanizi dilerim ![]() Bu ailenin hayati ibretlerle dolu insani o kadar etkiliyor ki, kelimelerle anlatamam beni gercekden okuyunca cok etki altinda birakmisti ![]() Yazarin adi (Halit Ertugrul) muhakkak aramizda okuyan kardeslerim vardir ![]() ![]() ![]() Rabbimin cc ne kadar güzel sevgili kullari varmis ve ne zor imtihandan geciyor ![]() ![]() Allah (Azze Ve Celle)hic bir insana kaldiramiyacagi yükü yüklemez ve sevdigi kullarina cok agir imtihan verirmis ![]() ![]() ![]() demeyelim bunu ben nasil atlatacagim ![]() gormusku veriyor, ama biz aciz kullar o kadar acizikki, bu imtihan karsisinda kendimizi (helak ediyoruz bu ilk once kendi nefsim icindir) ![]() Ah bir sabretsek bizi ne guzellikler bekliyor ![]() kullardan eylesin ve imtihani kazanan kullar arasina bizleri de dahil eylesin ![]() insaallah ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kolay okumaniz icin kisa kisa yazacagim insaallah ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Selim Ve Hande |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Selim Ve HandeHEM ANLATTI,HEM AGLADI Inanilmaz,dayanilmaz,yürekleri yakan ve insani gözyaslarina bogan hayat öyküsünü,onun dilinden dinleyip,tarafimdan duzelterek aktardim ![]() Bu müthis olaylar silsilesini dayanabilen yüreklere sunuyorum ![]() Hocam n'olursunuz,benim yasadiklarimi her genc okumali ki,benim hatalarimin sonuclarini görsünler de,onlar böylesi yanlislara düsüp hayatlarini karatmasinlar,diye adeta yalvariyordu ![]() Hani derler ya" ALLAH kimseye gördügü ve yasadigi günü aratmasin"diye ![]() ![]() ![]() Bu öncelere bana sinek viziltisi gibi gelirdi ![]() yikik bir ev,yirtik bir elbise,kuru bir ekmek ve kaybettiginiz onurunuz, gecmisimizi öylesine hasretle anlatiyor ki,meger ki en büyük zenginlik bunlarmis ![]() ![]() ![]() Anlatacagim hocam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() dayanamiyacak,sizde benim gibi aglayacak,iciniz,kalbiniz yanacak ![]() ![]() ![]() Yanacak cünkü yasadigim olaylari dinleyince kendinizden gececeksiniz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Selim Ve Hande |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Selim Ve HandeCOK MUTLUYDUK COK DA ZENGINDIK Herkesin,bütün cevrenin,bizi taniyan her insanin imrenerek,gipta edere "Ah bizde böyle bir aile olsak"dedigi sicaknmutlu ve huzurlu bir yuvamiz vardi ![]() Annem melekler gibi bir hanimdi ![]() sözünü isitmemis,onun destegini görmemisbir tek komsu,bir tek tanidik gösterilemezdi ![]() ![]() icin cok gözyasi döktügüne sahit olmustum ![]() Annemin fakirleri vardi ![]() hallerine kosardi ![]() cantasiniuzak tanidiklara gider,oralardaki buldugu fakirve yoksullara yardimda bulunurdu ![]() Her Cuma günü onun özel sadakalari olurdu ![]() belalar def ettigine inanirdi ![]() ![]() bir aliskanligida vardi ki,o da ssimdi hatirladigim zaman beni hala hayrete düsürmektedir ![]() her hafta düzenli olarak annesi,babasi basta olmak üzere kabir ziyaretlerine gider,onlarla konusup dertlesirdi ![]() da hastalarin yardimina kosmakti ![]() gelince desagligin,varligin ve nimetlerin sükrü icin ALLAH'a etmemizi ve O'nu devamli hatirlamamizi istedi ![]() ![]() Asil adi feride'ydi ![]() Hanim"derlerdi ![]() kadindi ![]() devamli mutluluklar ucusuyordu ![]() Babam,Annemin tersine hareketli,vurdumduymaz,hic bir seyi takmaz,umursamaz zengin bir adamdi ![]() Birkac tane lokantamiz vardi ![]() olmaz,her türlü pisliklere bulasir,basi beladan kurtulmazdi,Ama annemin direnci,gayreti hos görüsüyle bu olaylar eve yansimazdi ![]() annemin usta davranislariylabunlari bizler evde hissetmezdik ![]() disarda dedikodulari duyardik ![]() Duyduguma göre,babamin sirtindan gecinen bir cok ickici gurubuyla,her türlü kirli ve pis yerlere takilirlar,er türlü rezaleti cikarillardi ![]() Bu durum karsisinda annem,cok dikkatliydi ![]() tutar,banyoya alir,temizlenir,kendine geldikden sonra karsimiza cikarirdi ![]() Ben ve ablam da bir cok seyin farkina varmadan mutlu ve zengin bir ailenin cocuklari olmanin ayricaligini yasardik ![]() Ben o yillarda ilkokul dödüncü sinftaydim ![]() oldugu icin ortaokul birinci sinifa gidiyordu ![]() Biz iki cocuk,daha cok annemizin etkisinde muhafazakar bir egitim aliyorduk ![]() isteyen birisiydi ![]() ![]() sokmak isterdi ![]() ![]() kizip,bagirip-cagirmaz,her seferinde bizeri karsisina alip,yaptigimiz yanlisliklari tatilikla anlatir,bizi engellemek isterdi ![]() söz vermemize ragmen yinede onu üzmeye devam ederdik ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Selim Ve Hande |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Selim Ve Hande1-BABAM DAGITMAYA BASLAMISTI Icki ve diger zararli kötü aliskanliklar her gün biraz daha babami pisliklere ve batakliklarina sürüklüyordu ![]() yemek icin,ona sayisiz oyunlar hazirlayan insanlar cirit atiyordu,cevrede ![]() ![]() ![]() Parasini kapmak ugruna neler yapmadilar ki?Babam"en yakinim dostum" zannettigi bu insanlarin gercek yüzünü göremedi ![]() tuzaklari fark edemedi ![]() dostlar,babamin kesesinden,kendi keselerine dolduruyorlardi ![]() Öyle hale geldi ki,artik annem de olaylari bizdende saklayamaz olmustu ![]() Is yerimizin ikisi kapanmis,biriside kapanmak üzereydi ![]() icinde yüzen ailemiz,bir cöküsün icine hizla yaklasiyordu ![]() Bir gece ablam beni kaldirdi ![]() Kalk ,dedi ![]() ![]() ![]() ![]() Babamla annemin agiz kavgalari bizlere kadar ulasiyordu ![]() Annem yalvararak babama: Yapma bey,aleme rezil oluyoruz ![]() düsecekti? Cocuklar her seyin farkina variyorlar ![]() okullari,gelecekleri var ![]() Cocuklara kötü bir örnek olursun,diye korkuyorum ![]() kalmis,o da giderse e yapariz? Hicmi kendini ve bizi dünmüyorsun? Babam oldum olasi laf dinlemez;hic bir seyini kafaya almazdi ![]() Kim ac kalmis hanim,diye cevap veriyordu ![]() Korkma ac kalmazsin ![]() ![]() ![]() ![]() Nasil uyuyabilirim?Ickiler bir taraftan,kadinlar bir taraftan,iflasimiz bir taraftan,isledigin günahlar bir taraftan ![]() ![]() ![]() diyorsun ![]() ![]() hic bir sey olmamis gibi devam ediyorsun? Annem yinede kirmadan,üzmeden o nezaketi bozmadan yalvarmaya devam ediyordu: Bey diyordu ![]() ![]() kalkip abdest alip,ALLAH'a yönelelim,O'na tövbe,istigfar edelim ![]() Mevla'ya siginalim ![]() cevirmez ![]() ![]() ![]() yuvamizi kurtar ![]() Babam hicbir seyin farkinda degilmis gibi, - Yat hanim yat ![]() ![]() ![]() ![]() ekmek bulurum ![]() O fedakar, sefkatli, merhametli annemin son bir önerisi vardi ki, hatirlayinca hala icim titrer, hayretler icinde kalirim ![]() - Bey, dedi ![]() sürüklüyorsun ![]() ![]() Yapacaklarinda da kararli görünüyorsun ![]() ![]() Ben senin icki sofrani hazirlarim, evde ic ![]() ![]() ![]() ![]() Asla sana nicin iciyorsun demem ![]() ![]() ![]() ol ![]() ![]() ![]() ![]() Babam alayci bir kahkaha atti ![]() - Sen gercekten bir meleksin, dedi ![]() evlendin ![]() ![]() ![]() gelme ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ama annem bu inanilmaz sabrina, tahammülüne bir yenisini daha ilave ediyordu ![]() - O kadini birakmadin degil mi ? Babam ise cok rahat bir edayla : - Hangisini ? - O Rus'u ![]() ![]() ![]() Babam yine bir kahkaha patlatti ![]() - Onlar coktan gittiler ![]() ![]() Artik halis bir Türk var ![]() ![]() ![]() Annem ise, hala bu felaketi önlemek icin cirpiniyordu ![]() - Madem ki, bir Türk var ![]() ![]() ![]() evlilik yasa, sadece o pislik yuvalarindan kurtul ![]() getir, odanin birisini ona verelim ![]() bir felakete yuvarlanmayalim ![]() bu ![]() ![]() ![]() Günlerimiz bu ve benzeri problemlerle sürüyordu ![]() ailemizin tadi kacmis ![]() icin insanüstü bir cabayla cirpiniyordu ![]() calisiyor, diger yandan da hicbir sey olmamis gibi, bizleri teselli ediyordu ![]() Ama isler göründügü gibi degildi ![]() bekliyorduk ![]() gibiydiler ![]() Ecmain olsun insaallah sizlerinde goz nurunuza saglik Rabbim göz nurunuzu artirsin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Selim Ve Hande |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Selim Ve Hande2-ABLAMDA ANORMAL DAVRANIZLAR BASLAMISTI Ben o yillarda ortaokul ikinci siniftaydim ![]() ![]() Annem ablama iyi bir egitim vermek icin cok ugrasiyordu ![]() kendisine has meraki,dogrulari ve istekleri vardi ![]() Ünlülere olan ilgisi,söhret olma tutkusu,zenginligin verdigi rahatlikve güzelde bir kiz olmasi,annemin tesirini ve kontrolünü etkisiz kiliyor,artik babam gibi kimseyi takmamaya basliyordu ![]() Hic kimseyi kirmayan annem ablamla atisir olmustu ![]() sevdigimiz biz de öyleydik ![]() dayanamiyor,eve gelince kavga etmeye basliyorduk ![]() Eve o kadar cok telefonlar gelirdi ki,artik bikip usanmistik ![]() Ablam nihayet cok istedigi bir amacini gerceklestirmk icin,bir özel kurulusun acmis oldugu güzellik yarismasina muracat etti ![]() duyulmamis,o yila kadar hic güzellik yarismasi düzenlememis bir sirket ![]() ![]() ![]() Önce kizlari geziye götürecek,bir ay egitim verecek sonra da yarisma yapilacakmis ![]() ![]() ![]() ![]() Bu, ablam icin bulunmaz bir seydi ![]() Annem ve ben ablami engellemek icin neler yapmadik ki? ![]() ![]() Onun tazecik hayati göz göre göre heder olmasi,bizleri cok korkutuyordu ![]() ![]() olduk ![]() Babam ise kendi dünyasinda,pis islerin icinde gittikce daha fazla bogusuyor ,evde olanlardan hic haberi olmuyordu ![]() eve de gelmez olmustu ![]() Ah annem ah ![]() ![]() ![]() ![]() babam,öbür tarafdan ablam ![]() ![]() ![]() ![]() ediyor,benim okulum icin etkilenmemis görünüyordun ![]() iradeymis ![]() ![]() KORKULAN OLUYORDU Ablam yarisma icin evden cikinca,bir daha geri dönmedi ![]() yarismasini organize eden kurulusu aradik ![]() Böyle bir kurulus yoktu ![]() olmayan bir telefondu ![]() ![]() Cok korktuk,cok telaslandik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() tüketen,cökerten o on gün,evimize bir asirlik aci yasatti ![]() Ilk haber,bir hastanede geldi ![]() etmis,bileklerini kesmis,hap yutmus komadaydi ![]() savasi verdi ![]() ![]() umrunda degildi ![]() bizim haberimiz yokmus ![]() Ablam kendine gelince,bizleri karsisinda gördü ![]() anlatamam ![]() ![]() ![]() istemiyorum,ne olursunuz öldürün beni"diye bagirmaya basladi ![]() Felaketin boyutlari anlasiliyordu ![]() pazarlayan,hayvanlardan asagi insanlarin eline düsmüs,her seyini kaybetmisti ![]() Annem ablami bagrina basti ![]() Bana dokunmayin, diye kendini yirtiyordu ![]() kirli,ayipli bir günahkarim ![]() yeri gögü inletiyordu ![]() Ablam basina gelmis olan,doktor ve hemsireleri de aglatiyordu ![]() Bir metanet,bir sabir abidesi olan annem,o müthis direncini bitirmis olacak ki,bu icler yakan feryada daha fazla dayanamadi,oraya yigilakaldi ![]() DÜNYALARIM CÖKÜYORDU Benim ise,dünyalarim cöktü ![]() ![]() yapmazdim ki ![]() ![]() ![]() Insani pazarlayan,gencecik hayatlari mahveden,dünyalar yikan,ümütler tükeden bu insanlara neler yapmazdim ki ![]() ![]() Ilk defa caresizligin ne demek oldugu,bir ok gibi icime saplandi ![]() Babam kendi dünyasinda bitmis ![]() ![]() ![]() tüketmis ![]() ![]() ![]() kalmis ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Medet ALLAH'im medet artik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ve kudret elini ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hayat mücadelesi ve hayatin dayanilmaz cilesi cok erken baslamisti ![]() öyle günler bekliyordu ki,bunlar onlarin yaninda ne ki ![]() ![]() ![]() misali ![]() ![]() ![]() Ablam psikolafi tedavi görüyordu ![]() ![]() düzelmeye ne niyeti vardi,ne de ümidi ![]() ![]() ![]() Biliyordum,hayatda ümidini tükeden bir insani aya kaldiracak bir direnc de olamazdi ![]() ![]() icin biz ve doktorlar tam bir seferberlik icindeydik ![]() döndurmek icin sabahlara kadar gözyaslari icinde ALLAH'a yalvariyor,gündüzde gidip ablama destek oluyordu |
![]() |
![]() |
|