![]() |
Güveçte Yaz Türlüsü |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Güveçte Yaz Türlüsü![]() GÜVEÇTE YAZ TÜRLÜSÜ; Malzemesi; 300 gram kuşbaşı et, 2 adet patlıcan, 2 adet patates, 250 gram taze fasulye, 3 adet kabak, 3 adet domates, 3 adet sivri biber, 2 adet havuç, 2 adet kuru soğan,mümkünse arpacık soğan, 3-4 diş sarımsak, 2 yemek kaşığı biber salçası, tuz,sıvı yağ ![]() ![]() Yapılışı; Etiniz kavrulmamış çiğse, önce etleri yıkayıp,güvece yerleştirin,yumuşayıncaya kadar pişirin ![]() İsterseniz etleri önceden başka bir tencerede pişirin,sebzeler çabuk piştiği için etleri önceden biraz pişirmek gerekiyor ![]() ![]() Patlıcanları alacalı soyup,acısını almak için üzerine tuz serpip,10-15 dakika bekletin ![]() Taze fasulyeyi ve diğer sebzeleri ayıklayıp,istediğiniz boy ve şekilde doğrayın ![]() Güvecin altına etleri,onun üzerine sertliklerine göre sebzeleri dizin ![]() Mesela taze fasulye geç pişeceği için en alta yerleştirmekte fayda var ![]() Sebzeleri yerleştirdikten sonra tuzunu ve 1 çay bardağına yakın sıvı yağı ekleyin ![]() Biber salçasını 2 su bardağı su ile ezip,sebzelerin üzerine dökün ![]() Güvecin kapağını folyo ile sarıp,tencerenizin üzerine kapatın ![]() Yemeğinizi ocakta yada fırında ağır ağır pişirin ![]() muhteremleafiyetle ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|