![]() |
Güveçte Yaz Türlüsü
http://bp0.blogger.com/_1CnY4LmFlzI/...iyetle+(1).jpg GÜVEÇTE YAZ TÜRLÜSÜ; Malzemesi; 300 gram kuşbaşı et, 2 adet patlıcan, 2 adet patates, 250 gram taze fasulye, 3 adet kabak, 3 adet domates, 3 adet sivri biber, 2 adet havuç, 2 adet kuru soğan,mümkünse arpacık soğan, 3-4 diş sarımsak, 2 yemek kaşığı biber salçası, tuz,sıvı yağ. http://bp0.blogger.com/_1CnY4LmFlzI/...iyetle+(2).jpg Yapılışı; Etiniz kavrulmamış çiğse, önce etleri yıkayıp,güvece yerleştirin,yumuşayıncaya kadar pişirin. İsterseniz etleri önceden başka bir tencerede pişirin,sebzeler çabuk piştiği için etleri önceden biraz pişirmek gerekiyor. Benim o gün kavrulmuş etim vardı,en üste eti yerleştirdim. Patlıcanları alacalı soyup,acısını almak için üzerine tuz serpip,10-15 dakika bekletin. Taze fasulyeyi ve diğer sebzeleri ayıklayıp,istediğiniz boy ve şekilde doğrayın. Güvecin altına etleri,onun üzerine sertliklerine göre sebzeleri dizin. Mesela taze fasulye geç pişeceği için en alta yerleştirmekte fayda var. Sebzeleri yerleştirdikten sonra tuzunu ve 1 çay bardağına yakın sıvı yağı ekleyin. Biber salçasını 2 su bardağı su ile ezip,sebzelerin üzerine dökün. Güvecin kapağını folyo ile sarıp,tencerenizin üzerine kapatın. Yemeğinizi ocakta yada fırında ağır ağır pişirin. muhteremleafiyetle.blogspot.com |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.