Ahududulu Tartolet |
08-02-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ahududulu TartoletAhududulu Tartölet Süre 45 dk Kaç Kişilik 8 Malzemeler 1 Su bardagi ahududu 1 Su bardagi taze bögürtlen Hamuru için : 15 Su bardagi un Yarim su bardagi seker Yarim paketten daha az margarin 1 Adet yumurta 1 Adet yumurtanin beyazi Kremasi için : 1 Kutu labne peynir Yarim su bardagindan az sekersiz krema Yarim su bardagi seker 2 Çay kasigi rendelenmis limon kabugu Süslemek için : Nane yapragi Hazırlanışı Tartöletin hamurunu hazirlamak için unu, tozseker ve margarinle birlikte karistirin Hamur ekmek kirintisi görümünü aldiginda iyice çirptiginiz yumurtayi ekleyin karistirin Top haline gelen hamuru alip, bir folyoya sarin ve buzdolabina koyun Bu sekilde 1 saat bekletin Buzluktan çikardiginiz hamurdan ceviz büyüklügünde parçalar koparin Parça hamurlari elinizle düzlestirip, yaglanmis küçük kek kaliplarinin içine yerlestirin Üzerlerine yumurta beyazini sürün Önceden isitilmis 200 dereceli firinda yaklasik 20 dakika kadar pisirin Pisen tartöletleri firindan alin ve sogumaya birakin Diger tarafta kremasi için ; labne peyniri, krema, tozseker ve limon kabugu rendesini iyice karistirin Bu kremayi soguyan tartöletlerin üzerine sürün Kremalarin üzerine ise bögürtlen ve ahududulari bölüstürerek dizin Nane yapraklari ile süsleyip, servis yapin |
|