ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Ahududulu Tartolet (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=366279)

Prof. Dr. Sinsi 08-02-2012 01:59 AM

Ahududulu Tartolet
 

Ahududulu Tartölet

Süre 45 dk.

Kaç Kişilik 8



Malzemeler


1 Su bardagi ahududu

1 Su bardagi taze bögürtlen

Hamuru için :

1.5 Su bardagi un

Yarim su bardagi seker

Yarim paketten daha az margarin

1 Adet yumurta

1 Adet yumurtanin beyazi

Kremasi için :

1 Kutu labne peynir

Yarim su bardagindan az sekersiz krema

Yarim su bardagi seker

2 Çay kasigi rendelenmis limon kabugu

Süslemek için : Nane yapragi










Hazırlanışı

Tartöletin hamurunu hazirlamak için unu, tozseker ve margarinle birlikte karistirin.

Hamur ekmek kirintisi görümünü aldiginda iyice çirptiginiz yumurtayi ekleyin karistirin.

Top haline gelen hamuru alip, bir folyoya sarin ve buzdolabina koyun.

Bu sekilde 1 saat bekletin.

Buzluktan çikardiginiz hamurdan ceviz büyüklügünde parçalar koparin.

Parça hamurlari elinizle düzlestirip, yaglanmis küçük kek kaliplarinin içine yerlestirin.

Üzerlerine yumurta beyazini sürün.

Önceden isitilmis 200 dereceli firinda yaklasik 20 dakika kadar pisirin.

Pisen tartöletleri firindan alin ve sogumaya birakin.

Diger tarafta kremasi için ; labne peyniri, krema, tozseker ve limon kabugu rendesini iyice karistirin.

Bu kremayi soguyan tartöletlerin üzerine sürün.

Kremalarin üzerine ise bögürtlen ve ahududulari bölüstürerek dizin.

Nane yapraklari ile süsleyip, servis yapin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.